• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ηλεκτρικός: Κλειστός και απόψε ο σταθμός «Βικτώρια» - Προβληματισμός από τα συνεχή μπλακ άουτ στη γραμμή 3Προϋπολογισμός 2026: Συλλαλητήριο αυτή την ώρα στο Σύνταγμα - Κλειστοί δρόμοι και κυκλοφοριακές ρυθμίσειςΜητσοτάκης: Τα 6 μέτρα για το στεγαστικό - Ποιοι θα έχουν επιστροφή δύο ενοικίων, οι νέοι περιορισμοί σε AirbnbΝέες καταγγελίες για ΔΕΔΔΗΕ: Βγάζουν ρευματοκλέφτη πολίτη επειδή... δεν πήγαινε στο σπίτι του
δημοφιλές τώρα: Προαστιακός: Λύνεται εκκρεμότητα επτά ετών - Έρχονται κλειστές πύλες στους σταθμούς
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   16.12.2025 14:26 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Η αστυνομία μπορεί να μπαίνει και να πετάει έξω τους "μπαχαλάκηδες"»

Μητσοτάκης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τις τελευταίες μάχες που δίνουμε με την παλιά Ελλάδα

Αναφερόμενος στην υπόθεση-σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Μητσοτάκης είπε πως «είναι από τις τελευταίες μάχες που δίνουμε με την παλιά Ελλάδα που μας πλήγωσε και μας χρεοκόπησε»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Συνέντευξη Μητσοτάκη στο «Θα σας ειδοποιήσουμε»
Συνέντευξη Μητσοτάκη στο «Θα σας ειδοποιήσουμε»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε καλεσμένος στη σειρά vidcast «Θα σας ειδοποιήσουμε» και μίλησε αναλυτικά για ποικίλα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα καθώς και για την ατζέντα της επόμενης τετραετίας.

Αναφερόμενος στην υπόθεση-σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις παράνομες επιδοτήσεις, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «είναι από τις τελευταίες μάχες που δίνουμε με την παλιά Ελλάδα που μας πλήγωσε και μας χρεοκόπησε», προσθέτοντας ότι «η ατζέντα της επόμενης τετραετίας είναι η πλήρης ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελλάδα | 16.12.2025 13:41 
Πορεία του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι της Κεραμέως - «Πιστή υπηρέτρια των αφεντικών»
Ελλάδα | 16.12.2025 13:45
Οι αγρότες ζητούν λύσεις και όχι «ασάφειες»: Πότε οι αποφάσεις - Το στοίχημα των «χριστουγεννιάτικων μπλόκων»

«Την ίδια μέρα δύο διαφορετικές Ελλάδες: Πιερρακάκη Πρόεδρο Eurogroup και τον επονομαζόμενο "Φραπέ". Ξέρω με ποια Ελλάδα είμαι και για ποια Ελλάδα αγωνίζομαι – υπάρχουν μάχες που θα χάσουμε, αλλά τον πόλεμο θα τον κερδίσουμε. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τις τελευταίες μάχες που δίνουμε με την παλιά Ελλάδα που μας πλήγωσε και μας χρεοκόπησε. Ατζέντα της επόμενης τετραετίας η πλήρης ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα. Ας δημιουργήσουμε άμεσα μια επιτροπή στη Βουλή, με διακομματικό προεδρείο και να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο με ευρύτερη συναίνεση για την πλήρη αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το πρόβλημα της ακρίβειας που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά είπε «Απάντηση στην ακρίβεια είναι η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος. Μέσος μισθός 1.500 ευρώ και κατώτατος μισθός 950 ευρώ, ωστόσο δεν αρκεί και για αυτό στον Προϋπολογισμό υπάρχουν 1,76 δις. σε φοροαπαλλαγές».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο περαιτέρω βελτιώσεων στη φορολόγηση των επιχειρήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης της προκαταβολής φόρου των νομικών προσώπων: «Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η φορολογία τους επί διακυβέρνησης ΝΔ είναι σημαντικά μειωμένη. Και επίσης, εισπράττουμε πια και από φόρο εισοδήματος επιχειρήσεων πολλά περισσότερα από αυτά τα οποία εισπράτταμε πριν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι επιχειρήσεις έχουν κέρδη, έστω και με το παράδειγμα που σας έδωσα πριν κι έστω και με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, μπορούν τελικά να εισφέρουν περισσότερο στον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτός είναι ένας ενάρετος κύκλος. Για το ζήτημα της προκαταβολής κρατήστε έναν αστερίσκο να με ξαναρωτήσετε του χρόνου».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην παραβατική οδική συμπεριφορά, είπε: «Στέλνουμε μήνυμα μηδενικής ανοχής. Ο συνδυασμός του νέου ΚΟΚ, των αυξημένων ελέγχων και των καμερών θα αλλάξουν τα πάντα. Οι κλήσεις στους «επώνυμους» δείχνουν ότι δεν υπάρχουν πια δυνατότητες πια παρεμβάσεων: «σβήσε μου την κλήση».

«Η αστυνομία μπορεί να μπαίνει και να πετάει έξω τους "μπαχαλάκηδες"»

«Τα άβατα στα πανεπιστήμια σπάσανε», συνέχισε στο vidcast ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Η αστυνομία μπορεί να μπαίνει και να πετάει έξω τους "μπαχαλάκηδες". Είναι μια σημαντική επιτυχία».

Σε ερώτηση για τη ζωή του μετά την πολιτική και αν θα γράψει βιβλίο, απάντησε: «Ας γράψουν οι άλλοι τα βιβλία για εμάς».

«Υπέγραψα τετραετές συμβόλαιο με τους Έλληνες πολίτες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Το 2027 έχουν δύο δυνατότητες, να με απολύσουν ή να μου ανανεώσουν το συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια ακόμα».

«Η πολιτική δεν είναι για πάντα. Σίγουρα θα δουλέψω μετά την πολιτική», κατέληξε.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Τα 6 μέτρα για το στεγαστικό - Ποιοι θα έχουν επιστροφή δύο ενοικίων, οι νέοι περιορισμοί σε Airbnb

Ηλεκτρικός: Κλειστός και απόψε ο σταθμός «Βικτώρια» - Προβληματισμός από τα συνεχή μπλακ άουτ στη γραμμή 3

Χάος στο Μεξικό: Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια μέσα στο Κογκρέσο - Το απίστευτο βίντεο

Στείλτε τον Φραπέ στο Eurogroup:«Δεν θέλω ου!» (Ep12)

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • επιδοτήσεις
  • ΟΠΕΚΕΠΕ
  • πρωθυπουργός
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr