• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αυξημένα κρούσματα γρίπης εξαιτίας του στελέχους Κ - Πότε θα υπάρξει αποκλιμάκωση, τι να προσέξετεΚύπρος: Μπαράζ αντιδράσεων μετά από βίντεο για «μαύρο χρήμα» - Τι καταγγέλλει η Λευκωσία και το χρονικόΠώς άνοιξε «παράθυρο» διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών - Όλο το παρασκήνιοΚρίσιμες μέρες στο Ιράν: Η «τελευταία μάχη» και ο Τραμπ που καραδοκεί
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   08.01.2026 13:31 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Αιχμές κατά Ακρίτα και Γιώργου Τσίπρα📌 «Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά από 2-3 μήνες»

Φαραντούρης στο OPEN: Αιχμές κατά Φάμελλου - «Δεν προανήγγειλα τη συμμετοχή μου σε άλλο κόμμα όπως έκανε αυτός»

Ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ψυχολογικούς λόγους» πίσω από τη διαγραφή του

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Ο Νίκος Φαραντούρης στο OPEN / video capture
Ο Νίκος Φαραντούρης στο OPEN / video capture

«Δεν αποφάσισα ο ίδιος να πάρω διαζύγιο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός αποφάσισε να με διαγράψει λέγοντας ότι δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας» είπε ο Νίκος Φαραντούρης για τη διαγραφή του μετά το φλερτ με το ενδεχόμενο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού.

Μιλώντας στο OPEN και στην εκπομπή «10 Παντού», ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Σωκράτη Φάμελλου, λέγοντας ότι αυτοί προανήγγειλαν ότι θα συμμετέχουν σε άλλο κόμμα (σ.σ. του Αλέξη Τσίπρα), ενώ σημείωσε ότι τον διέγραψαν με «εξπρές διαδικασίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 08.01.2026 11:51
Πλακιάς για κόμμα Καρυστιανού: Θα το ξαναδείτε το έργο σε καινούργια εκδοχή

Αναφορικά με την επικοινωνία που είχε με τον Σωκράτη Φάμελλο πριν τη διαγραφή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φαραντούρης είπε:

«Αισθάνομαι αμήχανα να μεταφέρω ιδιωτικές συνομιλίες αλλά εφόσον ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κύκλοι φρόντισαν να δημοσιοποιήσουν εν μέρει τη συζήτησή μας… Υπήρξε μία επικοινωνία αργά το βράδυ προχθές, ήμουν σε οικογενειακό τραπέζι, πήρα πίσω τον πρόεδρο, με ρώτησε αν είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ, του είπα ότι σήμερα βγήκα σε κανάλι ως ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς παραμένω ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ήθελα να ανακοινώσω κάτι άλλο ή αν είχα προεξοφλήσει τη συμμετοχή μου κάπου αλλού, θα το είχα κάνει».

Αιχμές κατά Ακρίτα και Γιώργου Τσίπρα

«Τη φωνή μου με της κυρίας Καρυστιανού την έχω ενώσει και εγώ και εκατομμύρια άλλοι πολίτες που ζητούν διαφάνεια και δικαιοσύνη εδώ και πολλά χρόνια. Είπα το αυτονόητο για ένα δημοκρατικό κόμμα» επισήμανε και συμπλήρωσε:

«Δεν προεξήγγειλα τη συμμετοχή μου σε κάποιο κόμμα όπως έκαναν κάποιοι συνάδελφοί μου πριν από δύο μήνες, προαναγγέλλοντας τη συμμετοχή τους σε κάποιο άλλο κόμμα χωρίς να τους έχουν προσκαλέσει καν. Το ίδιο έκανε ο πρόεδρος του κόμματος και πολλά στελέχη, για ένα κόμμα που δεν έχει καν δημιουργηθεί ακόμα».

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής άφησε επίσης αιχμές κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Γιώργου Τσίπρα και της Έλενας Ακρίτα – χωρίς να τους κατονομάσει – για τα επικριτικά σχόλια που είχαν κάνει σε βάρος του.

«Εάν οι λόγοι διαγραφής ενός ευρωβουλευτή με την δραστηριότητα που αναπτύσσω, με την ανιδιοτέλεια που στρατεύτηκα, είναι ψυχολογικοί, τότε μάλλον στραβά αρμενίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπήκα στην πολιτική για μία θεσούλα ούτε επειδή ήμουν ξάδελφος κανενός πρωθυπουργού, ούτε τρύπωσα σε κανένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Μπήκα μετά από 25 χρόνια στα πανεπιστήμια της χώρας και του εξωτερικού, στην ενεργό δικηγορία, με ένσημα στον ιδιωτικό τομέα. Δεν ζήτησα να τρυπώσω για μία θεσούλα».

«Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά από 2-3 μήνες»

Κληθείς να σχολιάσει το σενάριο να είναι αντιπρόεδρος σε ένα ενδεχόμενο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού, είπε: Μου ζητάτε να προεξοφλήσω κάτι που έκαναν άλλοι πριν δύο μήνες με επιλελαιότητα και βάζοντας το κάρο πριν το άλογο. Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά από 2-3 μήνες, μετά από δύο χρόνια. Δεν έχω προεξοφλήσει κάποια κίνησή μου».

«Οι συζητήσεις που είχαμε κάνει (σ.σ. με τη Μαρία Καρυστιανού) ήταν θεσμικές και όχι συζητήσεις για θεσούλες. Δεν ήταν αλισβερίσι. Η μόνη θεσμική συζήτηση που έχουμε κάνει έγινε σε δημόσια θέα, στις Βρυξέλλες και στο Ευρωκοινοβούλιο. Καλωσορίζω την κάθοδό της αν το αποφασίσει στην πολιτική του τόπου και αυτό θα έπρεπε να κάνει οποιοσδήποτε δημοκρατικός πολίτης και κόμμα ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή όχι».

Καταλήγοντας, ο Νίκος Φαραντούρης υπογράμμισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι κύκλοι, γιατί ορισμένοι μιλούν με κύκλους και αντιπρόσωπους, εγώ μιλώ κατά πρόσωπο, λένε "πώς είναι δυνατόν να λέει καλά λόγια ο Φαραντούρης για ένα ενδεχόμενο κόμμα". Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προεξοφλήσει ότι θα συνεργαστεί με ανταγωνιστικά κόμματα».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Αυξημένα κρούσματα γρίπης εξαιτίας του στελέχους Κ - Πότε θα υπάρξει αποκλιμάκωση, τι να προσέξετε

Η συνάντηση του Μητσοτάκη με τους αγρότες, η επίθεση των «τσιπρικών» στην Καρυστιανού και το άδειασμα του Συρίγου στον πρωθυπουργό

«Φαινόμενο Tamagotchi»: Γιατί 30 χρόνια μετά τα κατοικίδια... από πίξελ είναι πιο δημοφιλή από ποτέ;

Κρίσιμες μέρες στο Ιράν: Η «τελευταία μάχη» και ο Τραμπ που καραδοκεί

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • OPEN
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • διαγραφή
  • Νίκος Φαραντούρης
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr