• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Θερίζει η γρίπη: 900 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα - Γιατί ανησυχούν οι ειδικοίΑυτή ήταν η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση της Μέλπως Ζαρόκωστα πριν τον θάνατό τηςΝέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑΓροιλανδία: «Οι τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες» - Κατέρρευσε σε ζωντανή σύνδεση η υπουργός Εξωτερικών
δημοφιλές τώρα: Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   16.01.2026 20:13 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Μαρινάκης: Ο Ανεστίδης δεν είναι πλέον ενεργό μέλος της ΝΔ - Φασίζουσα ενέργεια τα μπλόκα με τρακτέρ📌 «Δεν υπάρχει δημοσιονομική δυνατότητα»

Αγρότες: Ποιοι θα συναντηθούν με τον Μητσοτάκη - Ο αντικαταστάτης του Ανεστίδη

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (19/1)

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Αγροτικά μπλόκα (EUROKINISSI)
Αγροτικά μπλόκα (EUROKINISSI)

Εκτός της ομάδας αγροτών που θα συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα, ο Κώστας Ανεστίδης.

Η αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα, απαρτίζεται από τα εξής μέλη:

  • ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
  • ΓΡΟΥΖΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
  • ΒΕΣΜΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΌΛΗΣ
  • ΤΟΥΡΤΟΥΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  • ΣΕΦΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
  • ΦΡΟΝΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΆΝΗΣ
  • ΜΗΚΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  • ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ
  • ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
  • ΜΠΕΤΣΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
  • ΚΑΡΝΑΒΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  • ΛΙΛΙΚΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
  • ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
  • ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
  • ΠΑΡΑΜΠΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  • ΤΣΙΒΙΚΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
  • ΔΟΥΡΟΥΜΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
  • ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
  • ΜΟΣΧΟΣ ΘΩΜΑΣ
  • ΚΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  • ΤΣΕΡΝΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  • ΓΚΙΟΡΓΚΙΝΗΣ ΤΑΣΟΣ
  • ΣΕΣΚΛΙΩΤΗΣ ΧΑΡΗΣ
  • ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
  • ΠΕΡΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ
  • ΤΖΕΛΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
  • ΤΣΙΟΥΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  • ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
  • ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
  • ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
  • ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΡΙΖΟΣ

Στη θέση του Κώστα Ανεστίδη, τα Μάλγαρα θα εκπροσωπήσει ο Κώστας Σέφης.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από το μπλόκο των Μαλγάρων πως ο αγροτοσυνδικαλιστής δεν θα συμμετέχει στην προγραμματισμένη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μαρινάκης: Ο Ανεστίδης δεν είναι πλέον ενεργό μέλος της ΝΔ - Φασίζουσα ενέργεια τα μπλόκα με τρακτέρ 

«Μέσα στην ημέρα θα βγει η λίστα» με τους αγρότες από τα μπλόκα που θα πάνε να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Δευτέρα, και είχαν αρνηθεί την προηγούμενη συνάντηση» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.

«Ο όρος ήταν να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι «γιατί έχει ταλαιπωρηθεί ο κόσμος» και ο δεύτερος όρος ήταν να μην συνομιλήσει ι πρωθυπουργός με ανθρώπους που είναι ελεγχόμενοι ή έχουν δείξει παραβατική συμπεριφορά όπως κάποιοι που αναποδογύρισαν περιπολικά. Άρα η περίπτωση του κ. Ανεστίδη δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα όσα δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής σε βίντεο.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «δεν είναι ενεργό μέλος από το 2019 και πλέον έχει διαγραφεί, δεν είναι καν στις λίστες των ενεργών μελών της ΝΔ».

«Η στάση του ξεπερνάει τα όρια της χυδαιότητας, όλα αυτά που βλέπουμε είναι μία σειρά από παθογένειες της μεταπολευτικής Ελλάδας και κάθε κόμμα και κάθε πρόεδρος πρέπει να τα αποβάλλει», πρόσθεσε.

«Από την πρώτη στιγμή υποστηρίζω ότι το να κλείνεις τον δρόμο είναι μια παράνομη πράξη. Η κυβέρνηση έδειξε ανοχή για να μην πετύχει το κόλπο της προβοκάτσιας και να υπάρξει μια ειρηνική επίλυση του θέματος» είπε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και δεν θέλησε να κρίνει και υπερασπίστηκε τον χαρακτηρισμό του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη ότι τα μπλόκα είναι παράνομα και αηδιαστικά. «Είναι σίγουρα παράνομοι και ταλαιπωρούν την κοινωνία, επειδή έχουν τρακτέρ το χρησιμοποιούν για να εκβιάσουν».

«Όταν δεν σε νοιάζει η ταλαιπωρία τους συμπολίτη σου τότε αυτή η τακτική είναι φασίζουσα» ανέφερε στη συνέχεια για τα αγροτικά μπλόκα. «Το να κλείνεις δρόμους, πανεπιστήμια, νοσοκομεία και να μην αφήνεις τον κόσμο να πάει στη δουλειά του, είναι φασίζουσες πρακτικές», σημείωσε.

«Δεν υπάρχει δημοσιονομική δυνατότητα»

«Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι βγήκαν κερδισμένοι συνολικά», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε «κανένα πουγκί δεν θα ανοίξει τη Δευτέρα» εν όψει της συνάντησης εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο, ούτε δόθηκε την προηγούμενη φορά, ούτε θα δοθεί. Αν υπάρχουν προτάσεις που μπορούν να μην έχουν δημοσιονομικό κόστος και να εξυπηρετήσουν τον πρωτογενή τομέα και μπορούν να γίνουν πράξη, εδώ είμαστε να τις ακούσουμε. Αλλά όποιος θέλει παραπάνω με δημοσιονομικό κόστος οφείλει να πει ποιον φόρο θα βάλει για να βγει το δημοσιονομικό κόστος» είπε. Και συμπλήρωσε «εμείς φόρους δεν θα βάλουμε. Το να βάλουμε κάτι τεχνικό πχ με το ρεύμα εδώ είμαστε».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Βίντεο-ντοκουμέντο: Στημένη ρευματοκλοπή στην Αθήνα - Υπάλληλος έκοψε τις σφραγίδες, σιωπή από τον ΔΕΔΔΗΕ

Διάγγελμα Παχλαβί: «Θα επιστρέψω στο Ιράν» - Υπόσχεται δημοκρατία και εκλογές

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσες χώρες δεν υποστηρίζουν την «κατάληψη» της Γροιλανδίας

Νέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑ

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • αγρότες μπλόκα
  • αγρότες
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr