• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη: 63χρονος σκότωσε με μαχαίρι τον αδελφό του μετά από καβγάΠώς φτάσαμε στη νέα σύλληψη του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» - Τα στοιχεία που τον «έκαψαν»Αποκαλυπτικά στοιχεία OPEN: Πώς μία γκαρσονιέρα έφτασε τα 550 ευρώ μέσα σε λίγα χρόνια«Ναι» από Κύπρο στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ - «Θα είμαστε με καθεστώς παρατηρητή»
δημοφιλές τώρα: Από την εγκατάλειψη στη μεταμόρφωση: Πώς θα είναι οι σταθμοί Λαρίσης και Πελοποννήσου
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   14.02.2026 15:29 
Newsroom
Newsroom

Μητσοτάκης: Οι επιχειρηματίες μπορούν να αυξάνουν τους μισθούς επειδή υπάρχει πολιτική σταθερότητα

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός από την έκθεση HORECA 2026

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Κυριάκος Μητσοτάκης (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ)
Κυριάκος Μητσοτάκης (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ)

Την έκθεση HORECA 2026, που πραγματοποιείται στο Metropolitan Expo και αφορά τους κλάδους της φιλοξενίας και της εστίασης, επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης και συνομίλησε με επαγγελματίες, εκθέτες και επισκέπτες «για τις τάσεις που διαμορφώνονται στην τουριστική αγορά, για την ανοδική πορεία του κλάδου και για τη σύνδεση της επιτυχίας του τουρισμού με τις γαστρονομικές εμπειρίες που προσφέρει η Ελλάδα, χάρη στα ποιοτικά τοπικά αγαθά που εντάσσονται στην εφοδιαστική αλυσίδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 14.02.2026 10:35
Το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά Συνεδρίου: Το «τελεσίγραφο» Ανδρουλάκη, το «διαζύγιο» με Παναγόπουλο και η απάντηση στις διαρροές Δούκα
Πολιτική | 14.02.2026 14:03 
Το συγκινητικό τελευταίο «αντίο» στον Αναστάση Παπαληγούρα - «Στον καλύτερο μπαμπά και παππού του κόσμου»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προϊόντα των εκθετών και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες, αλλά και να παρακολουθήσει μέρος του πρωταθλήματος καφέ που διεξάγεται στο πλαίσιο της έκθεσης.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο πρωθυπουργός δήλωσε: «H HORECA είναι μια έκθεση-σημείο αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και για τις πάρα πολλές ελληνικές εταιρείες οι οποίες προμηθεύουν υποδομές και προϊόντα, προκειμένου ο τουρισμός μας να κινείται σε διαρκή ανάπτυξη.

Χαίρομαι γιατί είδα πάρα πολύ κόσμο, είδα πολλά χαμόγελα. Υπάρχει μία αισιοδοξία και για την επόμενη τουριστική περίοδο. Νομίζω ότι το κλίμα της HORECA αποτυπώνει μια οικονομία η οποία βρίσκεται σε ανάπτυξη, επιχειρηματίες οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει πολιτική σταθερότητα προκειμένου να μπορούν να εξακολουθούν να επενδύουν, να δημιουργούν δουλειές, να αυξάνονται οι μισθοί.

Και πάλι, πολλά συγχαρητήρια για τη διοργάνωση αυτής της εξαιρετικής έκθεσης και εύχομαι η πολύ μεγάλη προσέλευση να είναι ενδεικτική μιας ακόμα εξαιρετικής τουριστικής χρονιάς, που ξεκινάει σε λίγο».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας FORUM που διοργανώνει την έκθεση, Θανάσης Παναγούλιας, σημείωσε: «Ευχαριστώ από καρδιάς τον κ. πρωθυπουργό που μας τίμησε σήμερα με την παρουσία του στη HORECA. Αλλά δεν τιμά μόνο την έκθεση HORECA, τιμά ολόκληρο τον τουριστικό κλάδο που σήμερα την έχει επισκεφθεί, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μια λαμπρή έκθεση που είναι αντάξια του κλάδου του τουρισμού και της φιλοξενίας της χώρας.

Τον ευχαριστώ από καρδιάς και νομίζω ότι βλέπει περίτρανα την προσδοκία που υπάρχει για την επόμενη χρονιά που έρχεται».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Πώς φτάσαμε στη νέα σύλληψη του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» - Τα στοιχεία που τον «έκαψαν»

Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη: 63χρονος σκότωσε με μαχαίρι τον αδελφό του μετά από καβγά

Θάνατος Ναβάλνι: Τι είναι και πώς δρα η τοξίνη του δηλητηριώδους βατράχου - Τι λέει γιατρός

Love Story: Η νέα σειρά του Ryan Murphy φωτίζει τον πιο μυθικό έρωτα της δεκαετίας του ’90

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • HORECA
  • έκθεση
  • μισθοί
  • οικονομία
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr