• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πυροβολισμοί σε κατάστημα στην Πατησίων: Καταδίωξη και τρεις συλλήψεις - «Πυροβόλησαν και προς το κεφάλι, τον βρήκα κάτω»Αυστηρή απάντηση Αθήνας στον Γκιουλέρ για τα περί «αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου»Η Ευρώπη «φλέγεται»: 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εν μέσω καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης για ΜάιοΡατσιστική επίθεση κατά 12χρονου Ινδού στην Πάτρα - Τον άρπαξαν, τον ξυλοκόπησαν και τον έκαψαν με τσιγάρο
δημοφιλές τώρα: Επιστήμονες εντόπισαν για πρώτη φορά γιγάντιο καλαμάρι μεγαλύτερο από λεωφορείο
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   24.02.2026 10:46
Αφροδίτη Γκόγκογλου
Αφροδίτη Γκόγκογλου

Κοινοβουλευτική Συντάκτρια

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τα πορίσματα

Εξεταστική Επιτροπή: Σήμερα τα πορίσματα των κομμάτων για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Επιτροπής την Πέμπτη (27/02)

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Εξεταστική Επιτροπή
Εξεταστική Επιτροπή
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Τα πορίσματα των κομμάτων μετά τις καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ κατατίθενται σήμερα (24/02).

Θα ακολουθήσει συνεδρίαση την Πέμπτη (26/02) κατά την οποία αυτά θα συζητηθούν από τα μέλη της Επιτροπής και, την Παρασκευή (27/02), θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, το τελικό πόρισμα. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής θα ορίσει την ημερομηνία συζήτησης του τελικού πορίσματος στην Ολομέλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 24.02.2026 06:22
Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις: Πώς διαβάζουν οι «γαλάζιοι» το τοπίο και ποιες κινήσεις δρομολογούνται

Νέα παράταση των εργασιών της Επιτροπής ζητά το ΠΑΣΟΚ, με την κυβερνητική πλειοψηφία να απορρίπτει το αίτημα. Από την αξιωματική αντιπολίτευση τονίζεται η ανάγκη να κληθούν επιπλέον μάρτυρες προκειμένου να πέσει άπλετο φως στο σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις. Σύσσωμη η αντιπολίτευση πάντως, ειδικά μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, επιμένει στην ανάγκη πλήρους διαφάνειας. Δεν αποκλείεται, ακόμα, να προκύψουν και νέα στοιχεία για το σκάνδαλο. Σε αυτή την περίπτωση το ενδεχόμενο εκ νέου εξελίξεων παραμένει ανοιχτό.

Τα πορίσματα

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στο πόρισμά της, η ΝΔ συμπεραίνει ότι, μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων, δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τους δύο πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη. Από το κυβερνών κόμμα αναμένεται να σημειωθεί ότι, η επιλογή της Εξεταστικής, αντί για Προανακριτική Επιτροπή ήταν σωστή. Η «γαλάζια» παράταξη βάζει στο κάδρο ΣΥΡΙΖΑ (για την υλοποίηση και εφαρμογή της τεχνικής λύσης) και ΠΑΣΟΚ (για εμπλοκή στελεχών του στο σκάνδαλο), κάνοντας λόγο για «διαχρονικά» και «διακομματικά» προβλήματα στον «αμαρτωλό» οργανισμό.

Το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με πληροφορίες επικαλείται εξετάσεις μαρτύρων για να τονίσει την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης ποινικών ευθυνών που μπορεί να προκύπτουν για τους Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά να καταθέσουν από κοινού πόρισμα με το οποίο επιμένουν στην ανάγκη σύστασης προανακριτική για Βορίδη και Αυγενάκη για τα αδικήματα της συνέργειας και ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ. Βασικό σημείο διαφωνίας των δύο κομμάτων αποτελεί η αναφορά στην περίοδο Γεωργαντά, με την Νέα Αριστερά να προβάλλει ενστάσεις, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ως πιθανότερο ενδεχόμενο να υπάρξει αναφορά χωρίς να τονίζεται η εν λόγω περίοδος. Το ΚΚΕ δεν θα καταθέσει πόρισμα διότι ζητούν τη συνέχιση της λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής.

Η τελική συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών, χωρίς να προβλέπεται ψηφοφορία επί του πορίσματος.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Από... προφήτης σε «μεσσίας»: Σεναριογράφος των Simpsons κατεβαίνει για πρόεδρος των ΗΠΑ το 2028

Πυροβολισμοί σε κατάστημα στην Πατησίων: Καταδίωξη και τρεις συλλήψεις - «Πυροβόλησαν και προς το κεφάλι, τον βρήκα κάτω»

Η Ευρώπη «φλέγεται»: 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εν μέσω καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης για Μάιο

Ρατσιστική επίθεση κατά 12χρονου Ινδού στην Πάτρα - Τον άρπαξαν, τον ξυλοκόπησαν και τον έκαψαν με τσιγάρο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΟΠΕΚΕΠΕ
  • εξεταστική
  • ειδήσεις τώρα
  • σκάνδαλο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr