Χατζηδάκης στο OPEN: Το «όχι» σε εκλογές, το ΠΑΣΟΚ και η επάρκεια καυσίμων
Πώς ενισχύεται το επιχείρημα της ΝΔ ότι χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Στο OPEN και την εκπομπή «10 Παντού» μίλησε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στο ενδεχόμενο διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών και στο γιατί κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει άμεσα.
«Η χώρα δε χρειάζεται αυτή την ώρα εκλογές, για δύο λόγους πέρα από τους θεσμικούς που σχετίζονται με τη λήξη της τετραετίας. Ο πρώτος λόγος είναι ότι βρισκόμαστε στο μέσο μιας κρίσης και δε θα ήταν υπεύθυνο να πάμε σε εκλογές την ώρα που χρειάζονται περαιτέρω χειρισμοί στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική, στην άμυνα.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι έχουμε τη λήξη του Ταμείου Ανάκαμψης το καλοκαίρι, με αρκετές εκκρεμότητες, τις οποίες πρέπει να «τρέξουν» τα υπουργεία και η δημόσια διοίκηση. Συνεχίζουμε κανονικά τη δουλειά μας, έχουμε αρκετά πράγματα να κάνουμε και αρκετά δύσκολα θέματα να ασχοληθούμε. Αυτή είναι η άποψή μου, η οποία είναι και η άποψη του πρωθυπουργού», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.
Χατζηδάκης: Ενισχύεται το επιχείρημα της ΝΔ ότι χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση
Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στάθηκε στην απόφαση του ΠΑΣΟΚ να αποκλείσει ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, τονίζοντας πως στην πράξη η θέση αυτή ενισχύει το επιχείρημα της ΝΔ ότι χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση.
«Αφού το ΠΑΣΟΚ δε θέλει να συνεργαστεί μαζί μας, όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό τα τελευταία χρόνια δε βλέπω να υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Εμείς λέμε ότι ο τόπος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση. Κάποιοι από εμάς είχαν πει ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αποτελέσει μια λύση, η οποία όμως είχε αυτοακυρωθεί και πριν από την απόφαση του συνεδρίου, λόγω των τοποθετήσεων του ίδιου του κ. Ανδρουλάκη.
Αυτό τώρα επισημοποιείται με την αποδοχή της πρότασης του κ. Δούκα από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Επομένως, εμείς θα πάμε στις εκλογές λέγοντας ότι ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα και ότι από τη μια πλευρά υπάρχει η ΝΔ και ο Μητσοτάκης, ενώ από την άλλη ο κ. Ανδρουλάκης, η κα Κωνσταντοπούλου, ο κ. Φάμελλος, ο κ. Κουτσούμπας, ο κ. Βελόπουλος και όποιος άλλος ήθελε προκύψει. Ο κυρίαρχος λαός έχει ακόμα παραπάνω λόγους να ψηφίσει ΝΔ και θα πάρει τις αποφάσεις του».
Χατζηδάκης: Αυτή η κρίση όσο περισσότερο διαρκέσει θα έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη και τον πληθωρισμό
Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι μετά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας, οι παρεμβάσεις στο ντίζελ, τη βενζίνη, τα λιπάσματα και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι μια πρώτη συμβολή της κυβέρνησης στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση.
«Αυτό που προέχει τώρα είναι να εφαρμοστούν οι παρεμβάσεις αυτές. Από εκεί και πέρα παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις και έχουμε στην άκρη κάποια χρήματα για να παρέμβουμε πάλι, αν χρειαστεί. Αυτή η κρίση όσο περισσότερο διαρκέσει θα έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ούτε να το υποβαθμίζουμε», τόνισε.
Υπογράμμισε ακόμη ότι για τον ορατό ορίζοντα στη χώρα μας δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας καυσίμων. «Το φαινόμενο είναι δυναμικό αλλά είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Δε βρισκόμαστε σε αυτήν την κατάσταση και δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα», ανέφερε.
Σε σχέση με το νομοσχέδιο για ένα κράτος πιο φιλικό προς τον πολίτη, που βρίσκεται με πρωτοβουλία του Κωστή Χατζηδάκη υπό συζήτηση στη Βουλή, σημείωσε ότι αντιμετωπίζει ιστορίες καθημερινής τρέλας όπως η αναζήτηση πιστοποιητικών που ήδη διαθέτει το ίδιο το Δημόσιο, τα οποία αντικαθίστανται από υπεύθυνες δηλώσεις. Ή η διεκδίκηση ακινήτων που είχαν παραχωρηθεί στο παρελθόν σε ιδιώτες.
Επίσης, σημείωσε ότι η ρύθμιση με την οποία ο πολίτης θα μπορεί να παρακολουθεί ψηφιακά πού βρίσκεται η αίτησή του και ποιος έχει αναλάβει το φάκελο, αποτελεί βήμα σεβασμού με στόχο η δημόσια διοίκηση να υπηρετεί την κοινωνία. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που προχωρά αυτή η πρωτοβουλία, η οποία έρχεται σε συνέχεια παρεμβάσεων όπως ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του κράτους, η επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τα τηλεφωνικά κέντρα 1555 και 1566», κατέληξε.
Πέρασε στην αιωνιότητα η τεράστια Μαρινέλλα - Συγκλόνισαν Αλεξίου και Νταλάρας στους επικήδειους
Εφιάλτης με εξωσωματικές στα Κατεχόμενα: Κλινικές έδιναν λάθος σπέρμα - Η ιστορία της Λόρα και της Μπεθ
Φράουλες και σοκολάτα - Τέσσερα σπιτικά γλυκά για το πασχαλινό και ανοιξιάτικο τραπέζι
Πέταξαν στον Μαζωνάκη πανέρι με λουλούδια και τον πέτυχε εκεί που δεν έπρεπε
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



