Κοβέσι για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κανείς δεν μπορεί να με πείσει ότι τέτοιες πράξεις αποτελούν μέρος της δουλειάς ενός πολιτικού
Κάλεσε την κυβέρνηση να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν διαφωνεί με την ανανέωση της θητείας των εντεταλμένων του στην Ελλάδα,.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ιδιαίτερα αιχμηρή και με σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση εμφανίστηκε στο Φόρουμ των Δελφών η Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι.
Με το ξεκίνημα της συζήτησης με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, η Λάουρα Κοβέσι προκάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εάν πράγματι διαφωνεί με τη διαδικασία ανανέωσης της θητείας των εντεταλμένων Ευρωπαίων Εισαγγελέων,
«Αν κάποιος διαφωνεί με την ανανέωση της θητείας των ευρωπαίων Εισαγγελέων, υπάρχει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο»
«Αν διαφωνείς και έχεις μια διαφορετική ερμηνεία [για τη διαδικασία], υπάρχει μόνο ένας δρόμος: το Ευρωπαικό Δικαστήριο που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και θα μας πει ποιός έχει δίκιο σε αυτή τη διαφωνία». Εκτίμησε, βέβαια, πως «δεν χρειάζεται για μένα να πάμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» καθώς ο «νόμος είναι πολύ καθαρός για μένα», όπως είπε,
«Οι εθνικές αρχές κάνουν μια πρόταση» εξήγησε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. «Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) προτείνει στο Κολέγιο της τον διορισμό. Έτσι διορίζεις έναν εισαγγελέα. Είναι ακριβώς αυτό που συνέβη με τους Έλληνες συναδέλφους. Μετά από πέντε χρόνια, ο εισαγγελέας που έχει ήδη διοριστεί στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, αν έχει κάνει εξαιρετική δουλεια, το Κολέγιο ανανεώνει τον διορισμό. Ανανεώσαμε την θητεία σε δύο εισαγγελείς της Ελλάδας και σε άλλους 100 σε 22 χώρες και κανείς δεν το αμφισβήτησε. Γιατί για εμάς η διαδικασία ειναι πεντακάθαρη».
Δεν είναι ζήτημα διαφωνίας ή κάποια αντιπαράθεση, πρόσθεσε. Προκάλεσε, δε, την Αθήνα να πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο «εάν κάποιος πιστεύει ότι το Κολέγιο δεν πήρε σωστή απόφαση». «Ποιός έχει συμφέρον να μην ανανεωθούν οι θητείες τους;» αναρωτήθηκε με νόημα.
Τα ρουσφέτια είναι παράνομα
«Όλος αυτός ο θόρυβος είναι μια προσπάθεια να φύγουμε από την ουσία» του ΟΠΕΚΕΠΕ, ένας «αντιπερισπασμός» είπε η Ευρωπαία Εισαγγελέας, και πρόσθεσε: «Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει καταστεί συνώνυμο της διαφθοράς», κάνοντας λόγο για «νεποτισμό και πελατειακές σχέσεις» που χαρακτηρίζουν το σκάνδαλο του οργανισμού.
Επισήμανε, δε, πως πράξεις όπως η κατάχρηση εξουσίας και η απάτη αποτελούν σαφώς ποινικά αδικήματα βάσει της ελληνικής νομοθεσίας, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση που επιχειρεί να εμφανίσει τις εξυπηρετήσεις ψηφοφόρων και τα ρουσφέτια ως νόμιμη διαδικασία. «Κανείς δεν μπορεί να με πείσει ότι τέτοιες πράξεις αποτελούν μέρος της δουλειάς ενός πολιτικού», πρόσθεσε.
Σημείωσε μάλιστα σε άλλη σημείο πως σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία «αν κάποιος διαπράξει απάτη στην Ελλάδα, επιστρέφει τα χρήματα και μένει ελεύθερος. Πώς είναι δυνατόν αυτό;».
Στόχος η έρευνα να ολοκληρωθεί γρήγορα
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δίκιο σε όσα είπε για το ότι πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα η έρευνα» είπε χαρακτηριστικά για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ συμπλήρωσε πως στόχος είναι η έρευνα να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό, ωστόσο υπογράμμισε πως υπάρχουν εμπόδια: «Είμαστε άνθρωποι, έχουμε μόνο 24 ώρες την ημέρα και τρεις άνθρωποι ως έμψυχο υλικό που πρέπει να διαβάσουν χιλιάδες έγγραφα».
Γνωστοποίησε, δε, ότι έχει υπάρξει επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών για την ενίσχυση των πόρων και πως έχει δρομολογηθεί η ενίσχυση στο έργο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με πρόσθετο ανθρώπινο δυναμικό που ασχολείται με την υπόθεση.
«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει καταστεί συνώνυμο της διαφθοράς» -Μύδροι της Κοβέσι κατά της κυβέρνησης
Η τραγική ιστορία της Wendy: Γιατί ενώ είναι υγιής ταξιδεύει στην Ελβετία για να βάλει τέλος στη ζωή της
Φλωρεντία: Τουρίστρια προκάλεσε ζημιά 5.000 (!) ευρώ στο συντριβάνι του Ποσειδώνα γιατί ήθελε να πιάσει τα... γεννητικά όργανα
Και πού ξέρει η Κοβέσι τη διάκριση των εξουσιών; - «Δεν θέλω ου!» (Ep28)
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



