• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   24.05.2019 11:29
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ολόκληρη  η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα📌 Μείωση ΕΜΦΙΑ 50%📌 2,5 δισ τα μόνιμα θετικά μέτρα📌 Το σχέδιο για τους συνταξιούχους

Η συνέντευξη στην ΕΡΤ του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά για το διακύβευμα των εκλογών στην κρατική τηλεόραση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)

Από τα ελληνοτουρκικά ξεκίνησε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ: Ο κίνδυνος για θερμό επεισόδιο με τη γείτονα είναι διαρκής, σημείωσε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για έναν απρόβλεπτο γείτονα, που δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.

Ταυτόχρονα, δεν έκρυψε την ανησυχία του για εσωτερικές εντάσεις στην Τουρκία, που πολλές φορές εξωτερικεύονται, όπως είπε.

Συνεπώς, έχουμε λόγο να είμαστε σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα -τόνισε- επίσης να χτίζουμε συμμαχίες, μάλιστα στο σημείο αυτό υπογράμμισε την αξιοπιστία και την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συνεχίζοντας στην απάντησή του ο κ. Τσίπρας είπε πως η Ελλάδα έχει ισχυρότερες συμμαχίες παρά ποτέ, θυμίζοντας ότι στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής όλες οι χώρες της Ε.Ε. συμπαραστάθηκαν στην Κυπριακή Δημοκρατία. Επιπλέον υπογράμμισε τις τριμερείς συμμαχίες που έχει συγκροτήσει η χώρα μας με χώρες της περιοχής.

Ολόκληρη  η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

Καταφέραμε να χτίσουμε πλέγμα σταθερότητας, δήλωσε χαρακτηριστικά, αλλά: όταν όλοι οι υπόλοιποι θέλουμε να συννενοηθούμε, μόνο η Τουρκία λέει «δεν συζητώ» και κάνει κατά το δοκούν προκλητικές ενέργειες. Εκτίμηση του πρωθυπουργού είναι πως είναι αδιέξοδη η τακτική της Άγκυρας, που δεν θα βοηθήσει τα σχέδιά της, και στο τέλος της ημέρας ο κ. Ερντογάν θα το συνειδητοποιήσει.

Πάντως την ίδια στιγμή το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ήταν στην Αθήνα για συζητήσεις για τα ΜΟΕ, αφού και εκείνοι αναγνωρίζουν την ανάγκη να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα, συμπλήρωσε.

Μείωση ΕΜΦΙΑ 50%

«Για τον ΕΝΦΙΑ έχουμε εξαγγείλει αθροιστικά μείωση 30% αλλά όχι για όλους. Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ 50% για τις χαμηλής αξίας ιδιοκτησίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τίπρας, και συνέχισε:

«Εμείς δεν λειτουργούμε με τη λογική της πρόσκαιρης επικοινωνίας,τα μέτρα τα δουλεύαμε εδώ και καιρό»: Την απάντηση αυτή έδωσε ο πρωθυπουργός, στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι τάζει τα πάντα στο «παρά πέντε» της προεκλογικής αναμέτρησης.

Επίσης θύμισε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήριζε την 13η σύνταξη λαϊκισμό και πράγμα ανέφικτο, μία εβδομάδα πριν τις κυβερνητικές ανακοινώσει.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη την ευημερία των αριθμών να την νιώσουν οι απλοί άνθρωποι και στη ζωή τους, την καθημερινότητά τους, «όλοι αυτοί που έβαλαν πλάτη για να βγούμε από την κρίση, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά λόγια του πρωθυπουργού».

Επιπλέον ανταπαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για παροχολογία, είπε πως είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας στρατηγικής και των καλών αποτελεσμάτων της ελληνικής οικονομίας την τελευταία τριετία. Ενώ απαντώντας και στη μομφή, «γιατί τώρα», επανέλαβε ότι τα μέτρα δίνονται μέσα σε απόλυτη δημοσιονομική ασφάλεια για το 2019, μετά και τις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat.

2,5 δισ τα μόνιμα θετικά μέτρα

Θυμίζοντας ότι η κυβέρνησή του κληρονόμησε από τον κ. Σαμαρά άδεια ταμεία, σήμερα το κράτος έχει 30 δισ. ρευστότητα, από τα οποία τα 16 είναι απολύτως δικά μας, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.

Μίλησε επίσης για το κυβερνητικό σχέδιο να αποπληρωθούν τα δάνεια του ΔΝΤ, ούτως ώστε να φύγει από το κεφάλι μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Επίσης παρατήρησε ότι τα 5,5 δισ. που προέρχονται από τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού κλειδώθηκαν σε έναν ειδικό λογαριασμό για τα θετικά μέτρα.

Τα θετικά, μόνιμα μέτρα ύψους 2,5 δισ. της διετίας θα επιδράσουν θετικά στην οικονομία, εκτίμησε ο Αλ. Τσίπρας, παρατηρώντας επίσης ότι ο συνταξιούχος τα χρήματα που θα πάρει θα τα ρίξει στην αγορά, η εταιρεία της οποίας μειώθημε ο ΦΠΑ στην ενέργεια, θα μπορέσει να ξοδέψει περισσότερα.

Όποιος δημοσιονομικός χώρος δημιουργηθεί, δεν θα πάει για «δωράκια» όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό ή για φορολογικές μειώσεις του μεγάλου πλούτου. Θα πάει στους πολλούς, σημείωσε με έμφαση ο πρωθυπουργός.

Το σχέδιο για τους συνταξιούχους

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τους συνταξιούχους, την αποκατάσταση των απωλειών που είχαν στο εισόδημά τους τα προηγούμενα χρόνια, περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Έκανε ειδικότερα, λόγο, για ενιαία δομή μέσω της εθνικής σύνταξης και διευκρίνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος δεν μίλησε για επαναφορά του ΕΚΑΣ ως προνοιακού επιδόματος, αλλά για τη δυνατότητα αποκατάστασης της απώλειας που είχαν οι συνταξιούχοι, μέσω της αύξησης της εθνικής σύνταξης.

Κλείνοντας το σχετικό απόσπασμα, ο πρωθυπουργός θύμισε το κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε στους συνταξιούχους.

Αν αποδοκιμάσει τα μέτρα ελάφρυνσης ο λαός, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσής τους, τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο πρωθυπουργός, ενώ συνέστησε προσοχή στην αντιπολίτευση στο τι λέει, υπογραμμίζοντας ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν δεσμεύεται για τη 13η σύνταξη.

Δεν θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, διαβεβαίωσε εξάλλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω πακτωλό χρημάτων».

Στον αντίποδα, οι προκάτοχοί του που είχαν, όπως ανέφερε, τη δυνατότητα να μοιράζουν χρήματα δεξιά αριστερά. Μας κατηγορούν εκείνοι που έφτασαν τα ελλείμματα σε δυσθεώρητα ύψη, αυτοί που μας οδήγησαν στα μνημόνια, που έκαναν αθρόες προσλήψεις, κατήγγειλε επί λέξει ο Αλ. Τσίπρας.

Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Δημοτικές εκλογές
  • Ευρωεκλογές
  • Αλέξης Τσίπρας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr