• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τα στοιχεία που «καίνε» τον 65χρονο για το έγκλημα στο Αίγιο - Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή σε βάρος του«Η συμφωνία παραμένει στο τραπέζι»: Η στρατηγική πίσω από τις νέες απειλές του Τραμπ στο ΙράνΦρίκη στον Ωρωπό: Χτυπούσε τη σύζυγό του και ανέβαζε βίντεο στο ίντερνετ - «Κοιτάξτε πώς κλαίει»Λύθηκε το μυστήριο του Στόουνχεντζ; Τι αναφέρει πρωτοποριακή μελέτη για τη μεταφορά των μεγάλιθων
δημοφιλές τώρα: Δολοφονία Δασκαλάκη: Εμπλεκόμενος στον θάνατο Γιακουμάκη ο ένας εκ των συλληφθέντων
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   27.05.2026 11:32
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Σημαντική η απαγόρευση»

Κυρανάκης: Στη Βουλή σε 10 ημέρες το νομοσχέδιο για τα ηλεκτρικά πατίνια

Απαγόρευση στους ανήλικους και όριο ταχύτητας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ηλεκτρικά πατίνια (ΙΝΤΙΜΕ)
Ηλεκτρικά πατίνια (ΙΝΤΙΜΕ)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Το επόμενο δεκαήμερο κατατίθεται το νομοσχέδιο για την «πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας ανηλίκου με ηλεκτρικό πατίνι σε δρόμο», όπως ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κούβελα, με θέμα «Ρύθμιση και έλεγχος της κυκλοφορίας ηλεκτρικών πατινιών στους αστικούς δρόμους».

Όπως είπε ο κ. Κυρανάκης, οι ανήλικοι αντιμετωπίζουν την οδήγηση με πατίνι «περίπου ως βίντεοπαιχνίδι» και αυτό πρέπει να αλλάξει. «Εφόσον δεν έχουμε καταφέρει ως κοινωνία, ως οικογένειες, ως πολιτεία, να βάλουμε ο καθένας το μερίδιο ευθύνης του, να συμμορφώσουμε τους ανήλικους με την κυκλοφορία που πρέπει να έχουν στους ελληνικούς δρόμους, στην ελληνική άσφαλτο [. . .] θα πάμε με νομοσχέδιο, που κατατίθεται εντός των επόμενων δέκα ημερών, σε πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας ανηλίκου με ηλεκτρικό πατίνι σε δρόμο. Αυτό σημαίνει, όμως, ότι αφορά και τα μισθωμένα από εταιρείες μίσθωσης και τα ιδιόκτητα», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 27.05.2026 11:07 
Μισθολογικό χάσμα: «Δεν επιτρέπεται άνιση αμοιβή για ίση εργασία» – Τι φέρνει το νέο νομοσχέδιο

Ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος υπενθύμισε ότι για τα ιδιόκτητα πατίνια προϋπήρχε συγκεκριμένος νόμος που ορίζει τις προδιαγραφές πόλης ηλεκτρικού πατινιού, απήθυνε μήνυμα από το βήμα της Βουλής «προς τις εμπορικές επιχειρήσεις που πουλούν ηλεκτρικά πατίνια με όριο ταχύτητας μεγαλύτερο των 25 χιλιόμετρων, αυτό που προβλέπεται στον νόμο: Ότι αυτό είναι μια παράνομη πράξη. Και διώκεται. Και θα διώκεται ακόμα πιο αυστηρά».

«Σημαντική η απαγόρευση»

Από την πλευρά του, ο ερωτών βουλευτής τόνισε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πατινιών «είναι πολύ σημαντική». Έθεσε, επίσης, το θέμα για όσους νοικιάζουν και μετά παρατούν τα πατίνια στα πεζοδρόμια, προτείνοντας «να συνεχίζει η χρέωση της πιστωτικής κάρτας αυτού που νοίκιασε ηλεκτρικό πατίνι, όταν δεν το παρκάρει στον χώρο που προβλέπεται», με τον κ. Κυρανάκη να επισημαίνει ότι η ευθύνη δημιουργίας χώρων στάθμευσης για πατίνια ανήκει στους δήμους.

Κλείνοντας τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του κ. Κούβελα, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε πως «με το νομοσχέδιο το οποίο φέρνουμε σε 10 μέρες επεκτείνουμε και το πλαίσιο ασφάλισης πλέον στον οδηγό, όταν υπάρχει ιδιωτικής χρήσης πατίνι».

Όσο για την ανάγκη απαγόρευσης σε ανήλικους, κάτω των 18 ετών, για οποιαδήποτε κυκλοφορία στον δρόμο, ανέφερε ότι είναι «η πιο καθαρή λύση για να μπορεί να αστυνομεύεται κιόλας, να εφαρμόζεται ο νόμος». Κατέληξε, δε, λέγοντας: «Όλοι μας [. . .] όταν ήμασταν μικρότεροι, μπορεί να βγαίναμε με τα ποδήλατα στον δρόμο. Τέτοια κατάσταση όπως η σημερινή δεν υπήρχε ποτέ. Μας μεταφέρουν από το υπουργείο Υγείας [. . .] ότι η κατάσταση στα επείγοντα είναι πάρα πολύ άσχημη. Μεταφέρονται πάρα πολλοί ανήλικοι τραυματισμένοι. Μπορεί να μην έχουμε θανατηφόρα πολλά, αλλά αυτοί οι τραυματισμοί ανησυχούν ως πολιτεία και ως γονείς που έχουμε ανήλικα παιδιά. Οφείλουμε να δράσουμε. Σε δέκα μέρες έρχεται το νομοσχέδιο».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

«Η συμφωνία παραμένει στο τραπέζι»: Η στρατηγική πίσω από τις νέες απειλές του Τραμπ στο Ιράν

Ανατροπή στην Κρήτη: Το «άθικτο» μηχανάκι, η κατσούνα και ο καβγάς που εξετάζεται πίσω από τον θάνατο του Δασκαλάκη

Νέα στοιχεία για το διπλό έγκλημα στο Αίγιο: Το μοιραίο σχέδιο για τη Γερμανία και οι αντιφάσεις του 65χρονου

Λύθηκε το μυστήριο του Στόουνχεντζ; Τι αναφέρει πρωτοποριακή μελέτη για τη μεταφορά των μεγάλιθων

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κωνσταντίνος Κυρανάκης
  • νομοσχέδιο
  • πατίνια
  • Βουλή
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr