Σαμαράς: Το Ισραήλ να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας
Ο πρώην πρωθυπουργός καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προβάλλει σθεναρή υποστήριξη στο Ισραήλ για την αναγνώριση και της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Με αφορμή την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την κυβέρνηση του Ισραήλ, ο Αντώνης Σαμαράς ζητά να ακολουθήσει αντίστοιχη αναγνώριση και για τη γενοκτονία που υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας. Παράλληλα, καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη συγκυρία και να μεταφέρει στο Ισραήλ τη στήριξή της σε μια τέτοια πρωτοβουλία.
Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά
«Η κυβέρνηση του Ισραήλ έκανε το γενναίο βήμα και εκπλήρωσε ένα ιστορικό χρέος, αναγνωρίζοντας τη γενοκτονία που υπέστησαν οι Αρμένιοι τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Κάθε ελεύθερος άνθρωπος αναμένει πλέον και το επόμενο βήμα. Δηλαδή την αναγνώριση από το Ισραήλ και της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει αποφασιστικό ανάχωμα στα νεοοθωμανικά επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν που στρέφονται εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και του γενναίου κουρδικού λαού.
Οφείλει η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη συγκυρία και να μεταφέρει στην κυβέρνηση του Ισραήλ την σθεναρή υποστήριξή της σε μια τέτοια πρωτοβουλία».
Έλληνας ήταν εκείνος που εγκατέλειψε πρώτος τη Σμύρνη στο έλεος των Τούρκων – Οι Μικρασιάτες δεν του το συγχώρησαν ποτέ!
Φωτιά στη Σκύρο: Αισθητά βελτιωμένη η εικόνα - «Αισιοδοξούμε για πλήρη κατάσβεση»
Μετρά τις πληγές της η Μάνη από την ξαφνική νεροποντή: Έπεσαν 140 τόνοι νερού μέσα σε δύο ώρες
Πάρος: Δικογραφία σε βάρος του οδηγού ταξί που ξυλοκόπησε ηλικιωμένο για θέση πάρκινγκ - «Επιτέθηκε πρώτος»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



