• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δημοσκόπηση Marc: Πρώτη η ΝΔ, αλλά μακριά από την αυτοδυναμίαΗ μεγάλη δικαίωση μιας μεγάλης ομάδας! Το πρώτο χρυσό στην ιστορία της εθνικής πόλο ανδρών σε συγκλονιστικό τελικό με την ΟυγγαρίαΠαραμένει το μυστήριο στη Σύρο: Ιατροδικαστική και κινητά θα ρίξουν «φως» - «Δεν είχε ανάγκη να κλέψει» υποστηρίζει φίλη της«Οπλισμένος και επικίνδυνος»: Άφαντος ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο - Ήταν υποστηρικτής του ISIS
δημοφιλές τώρα: Σταύρος Γεωργίου: Νέα ευρήματα στο γραφείο του ποινικολόγου
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   28.05.2019 16:08
Άρης Χατζηγεωργίου
Άρης Χατζηγεωργίου

Εκλογές 2019: Το Μάτι έκαψε τον ΣΥΡΙΖΑ και η Μάνδρα έφερε στον αφρό τη ΝΔ

Πώς ψήφισαν οι ψηφοφόροι στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφές

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

(Eurokinissi)
(Eurokinissi)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Οι καταστροφικές πληµµύρες στη Μάνδρα και οι φονικές πυρκαγιές στο Μάτι µοιάζει να έχουν φουντώσει τόσο τα εκλογικά ποσοστά της Νέας Δηµοκρατίας στους αντίστοιχους δήµους όσο και εκείνα του Γιώργου Πατούλη ως υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής. Υπενθυµίζεται ότι στις ευρωεκλογές του 2014 η Νέα Δηµοκρατία είχε πετύχει πανελλαδικό ποσοστό 22,72% (έναντι 26,52% του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ αυτήν τη φορά ανέβηκε πανελλαδικά στο 33,21%. Με βάση τα τρέχοντα αποτελέσµατα, η Νέα ∆ηµοκρατία κινείται πάνω από τον πανελλαδικό µέσο όρο και σηµειώνει 36,36% στην Ανατολική Αττική (έναντι 26,95% το 2014 στο Υπόλοιπο Αττικής) και 26,46% στη Δυτική Αττική.

Οι επιπτώσεις των καταστροφών αποτυπώνονται ακόµη πιο εµφατικά σε επίπεδο δήµων. Στον ∆ήµο Μαραθώνα η Ν∆ ανεβαίνει από το 23,43% το 2014 στο 38,38%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει από το 29,7% στο 20,9%. Στον ∆ήµο Ραφήνας-Πικερµίου η Ν∆ σκαρφαλώνει από το 24,12% στο 39,66%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει από το 27,2% στο 20,7%. Στο 32,4% από 18,2% Στην άλλη πλευρά της Αττικής, στον ∆ήµο Μάνδρας-Ειδυλλίας, η Νέα ∆ηµοκρατία εξακοντίζεται από το 18,2% στο 32,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει από το 27,7% στο 22,03% και στον ∆ήµο Μεγάρων η «γαλάζια» παράταξη φθάνει στο 31,3% από το 19,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει µικρό µέρος των δυνάµεών του (από το 23,7% στο 22,9%). Σε όλους τους παραπάνω δήµους είναι ξεκάθαρη η καταβαράθρωση της Χρυσής Αυγής.

Στα Μέγαρα πέφτει από το 15,16% στο 7,72%, στη Μάνδρα από το 14% στο 6,24%, στον Μαραθώνα από το 9,8% στο 4,9% και στη Ραφήνα από το 9,26% στο 4%. Είναι εµφανές επίσης ότι η Νέα ∆ηµοκρατία έχει εισροές και από εκλογείς που το 2014 ψήφισαν κόµµατα όπως το Ποτάµι, που είχε πετύχει πολύ µεγάλα για την εµβέλειά του ποσοστά τόσο στη Ραφήνα (7,54%) όσο και στον Μαραθώνα (7,03%).

Υπερενισχυµένα σε σχέση µε το γενικό ποσοστό του στην Περιφέρεια Αττικής (37,65%) είναι και τα ποσοστά του Γιώργου Πατούλη στους τέσσερις αυτούς δήµους. Στον ∆ήµο Μαραθώνα ο «γαλάζιος» υποψήφιος λαµβάνει 45,48%, στη Ραφήνα 43,04%, στη Μάνδρα 48,85% και στα Μέγαρα 47,65%. Αντίθετα, η Ρένα Δούρου, που έχει γενικό ποσοστό 19,7%, καταγράφει στον Μαραθώνα χαµηλό 13,22%, στη Ραφήνα 16,5% και στα Μέγαρα 15,1%, ενώ και στους τρεις αυτούς δήµους έρχεται τρίτη κάτω από τον Γιάννη Σγουρό. Στη Μάνδρα η κυρία ∆ούρου έρχεται δεύτερη µε 18%, ενώ ο κ. Σγουρός είναι ακόµη πιο χαµηλά µε 13,7% και ίσως εδώ να έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι προχώρησαν έστω και τους τελευταίους µήνες σηµαντικά τα σοβαρά αντιπληµµυρικά έργα που εκκρεµούσαν επί χρόνια.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα στις ευρωεκλογές - ποιοι εκλέγονται

Διαβάστε ακόμη

Παραμένει το μυστήριο στη Σύρο: Ιατροδικαστική και κινητά θα ρίξουν «φως» - «Δεν είχε ανάγκη να κλέψει» υποστηρίζει φίλη της

«Οπλισμένος και επικίνδυνος»: Άφαντος ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο - Ήταν υποστηρικτής του ISIS

Πανικός σε ταυρομαχία στην Κολομβία: Ταύρος πήδηξε στις εξέδρες και τραυμάτισε θεατές - Δείτε βίντεο

Η Apple αναβαθμίζει το πιο κρυφό εργαλείο του iMessage! Τι αλλάζει

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Μάτι
  • Μάνδρα
  • Ευρωεκλογές
  • εκλογές 2019
  • Δημοτικές εκλογές
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr