• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Δεν υπήρχε οικονομικό κίνητρο» λέει ο δικηγόρος του 55χρονου που είχε τον νεκρό του πατέρα σε καταψύκτη στον Μυστρά«Υπάρχει δεδικασμένο απαλλακτικό για αυτήν»: Τι δηλώνει στο ethnos.gr ο Κώστας Παπαδάκης για την 46χρονη που κατηγορείται για την MarfinΗ ΕΛΑΣ διαψεύδει το περιστατικό με τουρίστα στην Κρήτη: Σε ενήλικη η πρόταση για σεξουαλική συνεύρεσηΣορός σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε κοντά στους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό
δημοφιλές τώρα: Επιστήμονες ανακάλυψαν τον τέταρτο γνωστό τύπο μεταδοτικού καρκίνου στον κόσμο
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   22.07.2026 15:14
Κατερίνα Κοκκαλιάρη
Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Πολιτικό ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Μαρινάκης για τεκμήρια📌 Τι θα γίνει με τα καύσιμα

«Παράθυρο» για μειώσεις φόρων στη ΔΕΘ ανοίγει η κυβέρνηση - Ποιες ομάδες θα είναι στο επίκεντρο των παρεμβάσεων

«Είναι εύκολο να τάζεις τα πάντα στους πάντες όταν ξέρεις ότι δεν θα κερδίσεις τις εκλογές» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Σε τρεις βασικούς άξονες είναι τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση στο δρόμο προς τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Όπως τονίζεται οι ανακοινώσεις θα περιλαμβάνουν μείωση φόρων, ενίσχυση των ευάλωτων και παρεμβάσεις στήριξης της κοινωνίας σε σχέση με τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στον Κόλπο.

«Αναγνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε ότι οι πολίτες έχουν δυσκολίες, προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αλλά ξέρουμε ότι μόνο αυτή η πολιτική που ακολουθούμε είναι πολιτική που τελικά εγγυάται καλύτερες μέρες» σημείωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα υπογράμμισε πως «είναι πολύ εύκολο όταν είσαι στην αντιπολίτευση να υπόσχεσαι τα πάντα στους πάντες. Μάλλον, το κάνουν, βέβαια, και με τη βεβαιότητα, εκ του ασφαλούς, επειδή και οι ίδιοι ίσως ξέρουν ότι δε θα κερδίσουν εκλογές. Με το αζημίωτο είναι, τζάμπα είναι» και προσέθεσε πως «αυτή τη στιγμή πρέπει να κρατήσουμε σταθερό το τιμόνι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 22.07.2026 13:49
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ΟPEN το πρωί της Παρασκευής

Από την κυβέρνηση υπογραμμίζεται πως έχουν ήδη μειωθεί 83 φόροι και το πακέτο της Θεσσαλονίκης θα περιλαμβάνει και νέες παρεμβάσεις. Ειδικότερα σημειώνεται πως στόχος είναι να μεγαλώνει η πίτα, κάτι που μπορεί να γίνει προσελκύοντας επενδύσεις, αυξάνοντας το ΑΕΠ, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και αντιμετωπίζοντας τη φοροδιαφυγή.

«Εμείς λοιπόν πρώτα βρίσκουμε τα λεφτά χωρίς να υπεροφορολογούμε, μειώνοντας φόρους, και μετά δίνουμε» λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη. Σημειώνουν ακόμα πως τα νέα μέτρα δεν θέτουν σε κίνδυνο την δημοσιονομική ισορροπία και εξαπολύουν πυρά στην αντιπολίτευση για ακοστολόγητες προτάσεις.

Στο επίκεντρο των παρεμβάσεων στο φορολογικό πεδίο θα βρεθεί η μεσαία τάξη και ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το βλέμμα στρέφεται στους ελεύθερους επαγγελματίες που είναι συνεπείς ως προς τις δηλώσεις τους, τις ηλεκτρονικές πληρωμές τους κ.α. . Με μια σειρά προτάσεων να είναι στο τραπέζι και τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται πριν από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μαρινάκης για τεκμήρια

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση για τα τεκμήρια. «Η πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι μια πολιτική που έχει αποδώσει, γιατί έχει φέρει έσοδα στο κράτος τα οποία έχουν δώσει τη δυνατότητα τα τελευταία χρόνια να μειωθούν φόροι για όλους. Μέσα στην πολιτική αυτή, 1/12 της πολιτικής, γιατί ήταν 12 παρεμβάσεις του νόμου Χατζηδάκη τότε, ήταν και το τεκμαρτό εισόδημα. Πράγματι, συζητείται στο οικονομικό επιτελείο πώς μπορεί αυτό να είναι ακόμα δικαιότερο ως προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι είναι συνεπείς» είπε χαρακτηριστικά.

Τι θα γίνει με τα καύσιμα

Το μήνυμα πως η κυβέρνηση «δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια» για την αγορά καυσίμων εξέπεμψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης. Παράλληλα σημείωσε πως χωρίς την πρωτοβουλία κυβέρνησης – διυλιστηρίων τα καύσιμα σήμερα θα ήταν ακριβότερα.

«Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού, της οικονομίας και των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων, βλέπουμε συνολικά το θέμα των καυσίμων», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Σημείωσε μεταξύ άλλων «θα δώσουμε έμφαση στο ντίζελ, το οποίο θα δούμε σε πρώτη φάση διότι δεν επηρεάζει μόνο το κόστος κίνησης αλλά και το κόστος παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων».

Στην κυβέρνηση βλέπουν πως υπάρχει ένα δυσμενές τοπίο διεθνώς και παρακολουθούν καθημερινά την κατάσταση. Για παράδειγμα, η τιμή του αργού που είχε πέσει στα 71 δολάρια σήμερα ξεπέρασε τα 90.

«Έχουμε κρατήσει χρήματα στην άκρη και δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Από την αρχή του χρόνου έχουν δοθεί 800 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και υπάρχουν άλλα 200 εκατ.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Kadebostany στο ethnos.gr: «Κάποτε πίστευα ότι το να είσαι outsider ήταν αδυναμία, τώρα το βλέπω ως δύναμη»

«Χωρίς σκηνές και κουβέρτες σε ακραίες θερμοκρασίες»: Σε δραματικές συνθήκες χιλιάδες μετανάστες στη Θέουτα

«Δεν υπήρχε οικονομικό κίνητρο» λέει ο δικηγόρος του 55χρονου που είχε τον νεκρό του πατέρα σε καταψύκτη στον Μυστρά

Αμερικανική πετρελαϊκή που συνδέεται με τον Τραμπ ετοιμάζεται να κάνει γεωτρήσεις στη Γροιλανδία... χωρίς άδεια

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • κυβέρνηση
  • ειδήσεις τώρα
  • Νέα Δημοκρατία
  • Κωστής Χατζηδάκης
  • Παύλος Μαρινάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr