Τσακαλώτος για υπερφορολόγηση: Έχουν δίκιο οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται
«Δεν καταφέραμε να βελτιώσουμε τις ζωές τους όσο θα θέλαμε», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

«Να κριθούμε με αντικειμενικότητα για τα πρώτα χρόνια και με αυστηρότητα για τις προτεραιότητές μας και τον τρόπο που τις υλοποιήσαμε με βάση τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο μετά την έξοδο τον Αύγουστο 2018», τονίζει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Και προσθέτει: «Να κριθούμε για τη μείωση των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, του ΕΝΦΙΑ, το επίδομα στέγασης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, τις 120 δόσεις, τη μείωση της φορολογίας στα τρόφιμα, την ενέργεια, τον επισιτισμό. Με αυτό το δείγμα γραφής θα καλέσουμε τους πολίτες να μας κρίνουν για το πρόγραμμά μας για την περίοδο 2019-2023. Μια ισορροπία ανάμεσα σε μέτρα για την ανάπτυξη και στήριξης της κοινωνίας».
Σε ερώτηση για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης υπογραμμίζει: «Έχουν δίκιο οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται γιατί δεν καταφέραμε να βελτιώσουμε τις ζωές τους όσο θα θέλαμε, να τους πείσουμε ότι δεν αδιαφορήσαμε για την ποιότητα της ζωής των μεσαίων στρωμάτων». Και προσθέτει: «ήμασταν αναγκασμένοι να κινηθούμε σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο με ανόητους καταναγκασμούς που μας επιβλήθηκαν».
Όσον αφορά την καθημερινότητα, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε «too little, too late» και πρόσθεσε: «Κυρίως δεν μπορεί να ειπωθεί ότι η δημόσια διοίκηση άλλαξε ριζικά τη σχέση με τον πολίτη. Αλλά βήματα έγιναν. Τεχνογνωσία δημιουργήθηκε. Παρακαταθήκη για το μέλλον υπάρχει».
Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στη σκανδαλολογία και τη διαφθορά δηλώνει: «Προσωπικά δεν υιοθέτησα ποτέ τον "δικαστικό δρόμο για τον σοσιαλισμό, αντίθετα δήλωσα τις αντιρρήσεις μου, τον διακωμώδησα σε κάθε ευκαιρία. Πολλοί και κυρίως πολλές μου το χρωστάνε από παλιά, μου καταλογίζουν καθωσπρεπισμό και θεσμολαγνεία σε κάθε ευκαιρία. Δεν πειράζει, τους απαντώ χριστιανικά "ου γαρ οίδασι τι ποιούσι" αφού με τον μαρξισμό δεν έχουν κάποια αξιοσημείωτη σχέση».
Και υπογραμμίζει: «Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάνουμε τα στραβά μάτια, ότι αφήνουμε τους μηχανισμούς υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας αλώβητους, ότι δεν τολμάμε να τα βάλουμε με τη μικρή και μεγάλη διαφθορά».
Μπαράζ προκλήσεων από την Άγκυρα: Η απάντηση της Αθήνας με κινήσεις σε δύο επίπεδα
«Κουτσουρεμένο» ETCS στον σιδηρόδρομο και τηλεδιοίκηση από σήμερα με... ολίγη από τηλεγραφήματα
Αποτροπιασμός στα Καλάβρυτα: 50χρονος άνδρας εκτέλεσε αδέσποτο σκύλο επειδή τον «ενοχλούσε»
Συναγερμός από τον ΟΗΕ για το ισχυρότερο Ελ Νίνιο των τελευταίων 1.000 ετών: Προειδοποιήσεις για φαινόμενο «Γκοτζίλα»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




