• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Όλοι συμμορία είναι»: Οι διάλογοι που αποκαλύπτουν τη δράση του κυκλώματος στην Πολεοδομία ΚατερίνηςΕγκρίθηκε το νομοσχέδιο Πιερρακάκη για τα «κόκκινα» δάνεια - Πώς ψήφισαν τα κόμματα στη ΒουλήΣοκαρίστικο βίντεο από Πανεπιστημιούπολη: Η στιγμή της επίθεσης κουκουλοφόρων με μολότοφ σε φοιτητέςΙός Δυτικού Νείλου: Πέντε νέα κρούσματα και δύο θάνατοι την τελευταία εβδομάδα
δημοφιλές τώρα: Bill Gates: Αυτά είναι τα 4 επαγγέλματα που «αντέχουν» στην AI
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   05.11.2026 17:10 
Κατερίνα Κοκκαλιάρη
Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Πολιτικό ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Στήριξη περιοχών που βρίσκονται σε μεταλιγνιτική μετάβαση📌 Το πρόγραμμα της επίσκεψης στη Μεσσηνία

Μητσοτάκης: Σε όσους θέλουν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω, εμείς απαντούμε με το έργο μας

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μεσσηνία και τα μηνύματα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

(INTIME NEWS/ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ)
(INTIME NEWS/ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

«Σε όσους επιλέγουν να θέλουν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω και να συζητούν συνέχεια για το παρελθόν, εμείς απαντούμε με το έργο μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μίλησε συγκεκριμένα για «χειροπιαστό έργο» και είπε «κοιτάμε στο μέλλον, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν ακόμα σημαντικές εκκρεμότητες στις υποδομές οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν». Προσέθεσε δε «κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις τις οποίες είχαμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες της Μεσσηνίας».

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το αεροδρόμιο Καλαμάτας όπου ενημερώθηκε για τα έργα αναβάθμισης και το εργοτάξιο του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος - Μεθώνη. Σχετικά με την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» είπε πως «η επένδυση που δρομολογείται θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την εμπειρία των ταξιδιωτών, θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του προορισμού και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για την τοπική οικονομία, την απασχόληση και τη βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το κοινωνικό σύνολο».

Ειδική αναφορά έγινε στα εξής:

  • Δημιουργία νέων και ανακατασκευασμένων εγκαταστάσεων συνολικής επιφάνειας περίπου 11.200 τ.μ. (νέος τερματικός σταθμός ~9.300 τ.μ)
  • Κατασκευή νέου αεροσταθμού και εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.
  • Αύξηση των θέσεων check-in από 4 σε 10
  • Επέκταση των χώρων ελέγχου ασφαλείας και διαβατηριακού ελέγχου, αφίξεων και πυλών αναχώρησης.
  • Νέος χώρος στάθμευσης αεροσκαφών και σημαντική ενίσχυση της επιχειρησιακής δυναμικότητας.
  • Ανάπτυξη σύγχρονων εμπορικών χρήσεων, καταστημάτων λιανικής και χώρων εστίασης.
  • Εκτεταμένες επενδύσεις σε ψηφιακές και τεχνολογικές υποδομές.

Τα έργα αυτά συνιστούν την σημαντικότερη παρέμβαση στις υποδομές του αεροδρομίου από την αναβάθμιση που πραγματοποιήθηκε το 1991 σημειώνεται από την κυβέρνηση.

Στήριξη περιοχών που βρίσκονται σε μεταλιγνιτική μετάβαση

«Για μας η στήριξη των περιοχών που βρίσκονται σε μεταλιγνιτική μετάβαση είναι μεγάλη προτεραιότητα» σημείωσε ο πρωθυπουργός. Στην περιοδεία του στη Μεσσηνία επισκέφτηκε υδροπονική θερμοκηπιακή μονάδα ντομάτας στην Οιχαλία. Το θερμοκήπιο ενσωματώνει καινοτόμες τεχνολογίες που επιτρέπουν τον πλήρη έλεγχο των κλιματικών συνθηκών στο χώρο καλλιεργείας. Τον Κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις ο CEO της εταιρείας Δημήτρης Μπαλτάκος και ο διευθυντής του έργου Στέλιος Διαμαντόπουλος.

O πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «πρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας σε τρόφιμα, ειδικά σε προϊόντα που παραμένουμε, δυστυχώς, εισαγωγικοί. Και βέβαια, να τονίσω και πόσο σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε διακόσιες θέσεις εργασίας σε αυτή την περιοχή και τη στήριξη την οποία θα πάρετε από το ΣΔΑΜ»

Το πρόγραμμα της επίσκεψης στη Μεσσηνία

Πρώτος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νομό Μεσσηνίας ήταν το Οικοτροφείο τύπου Α4 για ενήλικες με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, το μοναδικό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα ξεναγήθηκε στους χώρους του Οικοτροφείου και συνομίλησε με ανθρώπους που φιλοξενούνται στη δομή και με το προσωπικό. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευαν οι βουλευτές Νέας Δημοκρατίας του νομού Μιλτος Χρυσομάλλης, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς και η δήμαρχος Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου .

Επίσης ο πρωθυπουργός παρέστη το μεσημέρι στα εγκαίνια της νέας Μονάδας Ηλιακής Ξήρανσης Ιλύος ΕΕΛ Καλαμάτας, μία από τις 18 μονάδες αυτού του είδους που κατασκευάστηκαν ανά την επικράτεια τα τελευταία χρόνια, με πόρους συνολικού ύψους 165 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

«Όλοι συμμορία είναι»: Οι διάλογοι που αποκαλύπτουν τη δράση του κυκλώματος στην Πολεοδομία Κατερίνης

Λογοκρισία στο πορνό; Ο νέος νόμος στη Βρετανία και οι φωνές που μιλούν για περιορισμό στην ελευθερία έκφρασης

Έλενα Τοπαλίδου στο ethnos.gr: «Έχω ανάγκη να κοιτάξω τον εαυτό μου στα μάτια, να τον παρηγορήσω, να τον ανακαλύψω»

Ιταλός σεφ απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να βάλει ανανά σε πίτσα! Και μπράβο του

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Μεσσηνία
  • Καλαμάτα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr