• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Νάρκη» το ενεργειακό για τα νοικοκυριά: Ποια μέτρα παίρνει η κυβέρνηση - Τι συζητήθηκε στο ευρωπαϊκό ραντεβού των 27Η Γκιλφόιλ και τα αμείλικτα ερωτήματα της αμερικανικής στρατηγικής στην ΕλλάδαΣτον δρόμο οι Χιώτες τη Δευτέρα για το τετράμηνο λουκέτο στο αεροδρόμιο μετά από χρόνια καθυστερήσεωνΣτα όρια της εξαφάνισης η λίμνη Κορώνεια - Έχει χάσει το 94% των επιφανειακών νερών της
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   04.06.2019 18:15
Newsroom
Newsroom

Το ΥΠΕΞ καλεί τη Γερμανία σε διαπραγματεύσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Με την επίδοση Ρηματικής Διακοίνωσης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

(AP Photo/Petros Giannakouris)
(AP Photo/Petros Giannakouris)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε στην επίδοση στο γερμανικό ΥΠΕΞ της Ρηματικής Διακοίνωσης σχετικά με τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις. 

Η Ρηματική Διακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Οι ελληνικές αξιώσεις αφορούν αποζημιώσεις και επανορθώσεις για ζημίες που υπέστη η Ελλάδα και οι πολίτες της κατά τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για πολεμικές αποζημιώσεις για τα θύματα και τους απογόνους των θυμάτων της γερμανικής Κατοχής, την αποπληρωμή του Κατοχικού Δανείου και την επιστροφή των λεηλατηθέντων και παράνομα αφαιρεθέντων αρχαιολογικών και άλλων πολιτιστικών αγαθών, όπως επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών». 

Αναλυτικά, το κείμενο της Ρηματικής Διακοίνωσης: 

«Κατόπιν οδηγιών της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου, ο Πρέσβυς της Ελλάδας στο Βερολίνο επέδωσε σήμερα στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών Ρηματική Διακοίνωση, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση καλεί την γερμανική πλευρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η διπλωματική αυτή ενέργεια έλαβε χώρα σε συνέχεια της σχετικής συζήτησης σε επίπεδο Πολιτικών Αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, στις 17 Απριλίου, και σε εκτέλεση της απόφασης που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία, λαμβάνοντας υπ΄όψιν το Πόρισμα-Έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς τη χώρα μας.

Οι ελληνικές αξιώσεις αφορούν αποζημιώσεις και επανορθώσεις για ζημίες που υπέστη η Ελλάδα και οι πολίτες της κατά τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για πολεμικές αποζημιώσεις για τα θύματα και τους απογόνους των θυμάτων της γερμανικής Κατοχής, την αποπληρωμή του Κατοχικού Δανείου και την επιστροφή των λεηλατηθέντων και παράνομα αφαιρεθέντων αρχαιολογικών και άλλων πολιτιστικών αγαθών.

Η ελληνική κυβέρνηση καλεί τη γερμανική κυβέρνηση σε διαπραγματεύσεις για την έμπρακτη ικανοποίηση των συγκεκριμένων αξιώσεων, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ελληνικό λαό, ως ζήτημα ηθικό και υλικό».

Διαβάστε ακόμη

«Νάρκη» το ενεργειακό για τα νοικοκυριά: Ποια μέτρα παίρνει η κυβέρνηση - Τι συζητήθηκε στο ευρωπαϊκό ραντεβού των 27

Η Γκιλφόιλ και τα αμείλικτα ερωτήματα της αμερικανικής στρατηγικής στην Ελλάδα

Ο Τραμπ παγώνει τις κυρώσεις προς τη Ρωσία κι έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στον Πούτιν

Πρέσβεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα: Κάποτε έδιναν χαστούκια σε υπουργούς, τώρα ένα βράδυ στα μπουζούκια και δρόμο…

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • υπουργείο Εξωτερικών
  • ρηματική διακοίνωση
  • πολεμικές αποζημιώσεις
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>