Τροπολογία για το ΦΠΑ κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ
Τροπολογία για επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στην ουσία το Κομμουνιστικό Κόμμα ζητεί επαναφορά των διατάξεων για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, του άρθρου 21 του ν. 2859/2000 (Κώδικας ΦΠΑ.
«Με το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) δεσμεύτηκαν για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Ο μειωμένος ΦΠΑ αποτελούσε ένα μέτρο - αντιστάθμισμα στις συνέπειες που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών», αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, Σταύρος Τάσσος Σταύρος, Νίκος Καραθανασόπουλος και Σάκης Βαρδαλής, που κατέθεσαν την τροπολογία.
Επιπλέον επισημαίνουν ότι η προσωρινή διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά μέχρι τις 31/12/2018, και με πρόφαση το προσφυγικό, είναι «μία ενέργεια νομιμοποίησης των επικίνδυνων και αντιδραστικών επιλογών της ΕΕ, που μετατρέπει τα νησιά σε μόνιμους χώρους εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών».
Γενικότερα, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, το ΚΚΕ «διεκδικεί την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στο πλαίσιο αυτό προτείνει τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου».
Δίκη για τα Τέμπη: Η νέα διακοπή, οι 52 δικηγορικοί σύλλογοι και το ελληνικό Δημόσιο - Όσα συνέβησαν την τρίτη ημέρα
Στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα: Live εικόνα της NASA από την αποστολή Artemis II
Παλλήνη: Νεκρός σε χαντάκι εντοπίστηκε 50χρονος - Είχε δεματικά γύρω από τον λαιμό του
Δημήτρης Μελάς στο OPEN για ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπήρχαν βουλευτές οι οποίοι ήταν πιεστικοί για τα αιτήματά τους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



