• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Χάος και τραυματίες στο μετρό της Κωνσταντινούπολης μετά από εκτροχιασμό - Επιβάτες περπατούσαν μέσα σε σήραγγαΤι λέει ο 34χρονος για την πρωτοφανή υπόθεση εκβιασμού του 13χρονου στον Βόλο - Τα 300.000 ευρώ που έκαναν «φτερά»Τον Παναγιώτη Λυμπερόπουλο προτείνει η Βουλή για πρόεδρο του Αρείου Πάγου - Η μαραθώνια συνεδρίαση και οι ηχηρές απουσίεςΤο συγκινητικό αποχαιρετιστήριο video του ΠΑΟΚ στον Ραζβάν Λουτσέσκου
δημοφιλές τώρα: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της Λεβεντάκη: Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος στο σπίτι του...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   14.11.2018 23:01
Newsroom
Newsroom

Καλογήρου: Χωρίς όρους πολιτικής εμπάθειας η συζήτηση για το Σύνταγμα

«Υπερμαξιμαλιστική και θολή» την πρόταση της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση διαπίστωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Ο Μιχάλης Καλογήρου στο βήμα της Βουλής (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ο Μιχάλης Καλογήρου στο βήμα της Βουλής (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

«Αμηχανία» στις πολιτικές δυνάμεις η οποία προκαλεί πολιτική εμπάθεια, διαπιστώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, δίνοντας την εξήγηση για τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης έτσι όπως αποτυπώθηκε στον σημερινό διάλογο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Καλογήρου, σχολιάζοντας την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησε ότι ήταν αναντίστοιχη με τη σαφή τοποθέτηση του πρωθυπουργού ως προς το ποια είναι η προϋπόθεση της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση ως προς τους όρους της πολιτικής συναίνεσης. Επίσης χαρακτήρισε «υπερμαξιμαλιστική και θολή» την πρόταση της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση, την οποία κατέθεσε απόψε στη Βουλή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη ρητορική ερώτηση αν είναι μια αφηρημένη έννοια η πολιτική συναίνεση ή ισχύει αυτό που ακούστηκε τόσο από την ΝΔ όσο και από το ΚΙΝΑΛ ότι είναι τέτοιο το περιβάλλον που δεν την επιτρέπει, ο κ. Καλογήρου επισήμανε ότι αυτό θα κληθούν να απαντήσουν τα κόμματα εντός της αναθεωρητικής κοινοβουλευτικής επιτροπής. «Και σε αυτήν την απάντηση δεν πρέπει να διαφύγει το κοινωνικό αίτημα, το οποίο προηγείται της όποιας τεχνητής ή ουσιαστικής ιδεολογικής αντιπαράθεσης» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Αφού σημείωσε ότι μεν είναι θεμιτή η ιδεολογοπολιτική αντιπαράθεση σε μία επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, υπογράμμισε ωστόσο πως εφόσον διεξαχθεί η σύγκρουση αυτή, με όρους πολιτικής εμπάθειας η σκοπιμότητα θα είναι να καταλήξει στο δόγμα "να ηττηθούν οι ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς"».

Σχετικώς με τις ενστάσεις των κομμάτων για τη δίμηνη διάρκεια των εργασιών της επιτροπής ο κ. Καλογήρου απάντησε πως πρόκειται για υπερώριμες προτάσεις και ως εκ τούτου είναι επαρκής ώστε να κατατεθεί η έκθεση της επιτροπής στην Ολομέλεια.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε και στα όσα περί «συριζοποίησης» του Συντάγματος ακούστηκαν, λέγοντας πως αν «μας πιστώνετε τη θρησκευτική ουδετερότητα, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, το αναλογικό εκλογικό σύστημα, τα δημοψηφίσματα, τον εξορθολογισμό της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις τροποποιήσεις της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την νομοθετική πρωτοβουλία του λαού, ορθά πράττετε και να μας την πιστώσετε».

Διαβάστε ακόμη

Ο Τραμπ βγάζει στη σέντρα τον Νετανιάχου για Λίβανο: «Ηρέμησε και χρησιμοποίησε το μυαλό σου»

Χάος και τραυματίες στο μετρό της Κωνσταντινούπολης μετά από εκτροχιασμό - Επιβάτες περπατούσαν μέσα σε σήραγγα

Μετά από σχεδόν 50 χρόνια καταδικάστηκε μητριά για τον μαρτυρικό θάνατο 5χρονης μέσα σε μπανιέρα

Ο τρομακτικός κόσμος που σου κρύβει ο αλγόριθμος του TikTok - Τι είναι τα σκοτεινά Farlands

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Μιχάλης Καλογήρου
  • αναθεώρηση Συντάγματος
  • Βουλή
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr