• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συντάξεις: Από την Παρασκευή ξεκινούν οι πληρωμές – Πώς διαμορφώνονται τα νέα ποσάΜαθητές μέθυσαν και διαπληκτίστηκαν στη Ρόδο: Στο νοσοκομείο ένας ανήλικος - Συνελήφθη ο υπεύθυνος καταστήματος και μία καθηγήτριαΝέο λουκέτο στο σχολείο στην Κυψέλη που έγινε το μαχαίρωμα: Δεν ήθελα να γίνει ξανά κατάληψη - Προφυλακίστηκε η 16χρονηΣοκ στο Εκουαδόρ: Νεκρός από πυροβολισμούς ο διεθνής αμυντικός Μάριο Πινέιδα
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   15.11.2018 09:46
Φώφη Γιωτάκη
Φώφη Γιωτάκη

ΚΙΝΑΛ: Κόντρες για την Κεντροαριστερά και τις δικαστικές έρευνες

Ενα αποκαλυπτικό «πινγκ πονγκ» για την κλιμάκωση της προεκλογικής αντιπαράθεσης, με στόχο τη μάχη διείσδυσης και επικράτησης στον χώρο της Κεντροαριστεράς, εξελίχθηκε χθες στη Βουλή, με αφορμή τη σφοδρή επίθεση της Φώφης Γεννηματά προς τον Αλέξη Τσίπρα και τη δηκτική απάντηση του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Eurokinissi/Βασίλης Ρεμπάπης
Eurokinissi/Βασίλης Ρεμπάπης

Το σκηνικό της σκληρής αναμέτρησης είχε αρχίσει να διαμορφώνεται κάποιες ώρες πριν από τη συνεδρίαση στη Βουλή για το Σύνταγμα, όταν σύσσωμο το ΚΙΝΑΛ, ηγεσία και στελέχη, σπεύδοντας να στηρίξουν τον Κ. Σημίτη απέναντι στην «επιχείρηση δίωξης» -όπως ο ίδιος χαρακτήρισε την υπόθεση με την έρευνα των τραπεζικών λογαριασμών του- εξαπέλυσαν πυρά στην κυβερνητική πλειοψηφία. Η κυρία Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο από την εκδήλωση του Σπόρτιγκ για προσπάθεια σπίλωσης και λεηλασίας της προοδευτικής παράταξης, ενώ χθες από το βήμα της Βουλής ανέβασε περισσότερο τους τόνους, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού. 

«Δεν μας αγγίζετε» «Ο πανικός σας, προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοι. Τώρα φτάνετε στον Κ. Σημίτη, τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, των μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Πάρτε το απόφαση, δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά, κατηγορώντας ευθέως τον κ. Τσίπρα ότι η διαδικασία αναθεώρησης κινδυνεύει να εκφυλιστεί στον μύλο της μικροκομματικής σκοπιμότητας, αφού επέλεξε η εκκίνηση να γίνει μέσα σε ένα τοξικό και δηλητηριώδες κλίμα.

Φαίνεται, πάντως, ότι το… πινγκ πονγκ που ακολούθησε είχε ως αφετηρία -και- την επιθετική ρητορική της κυρίας Γεννηματά, η οποία δεν απέφυγε να χαρακτηρίσει από το Σπόρτιγκ τον κ. Τσίπρα «βαρίδι της Αριστεράς».

«Ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο» είπε η Φώφη Γεννηματά.

Σχεδόν το αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, ο οποίος, απευθυνόμενος στην κυρία Γεννηματά, έκανε έμμεση αναφορά στη συγκεκριμένη φράση. Την κατηγόρησε ευθέως ότι αφενός κάνει μονόπλευρη κριτική εναντίον της κυβέρνησης και όχι της ΝΔ και αφετέρου ότι η ρητορική αυτή λαμβάνει τελευταίως χαρακτηριστικά προσωπικής επίθεσης.

Είναι πασιφανές ότι η κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής μπορεί να εξελιχθεί -ειδικά στην τελική ευθεία προς τις εκλογές- σε άγρια σύγκρουση επί όλων των ανοιχτών θεμάτων. Εμπειρα πολιτικά στελέχη εκτιμούν, δε, ότι η Φώφη Γεννηματά δεν πρόκειται εφεξής να υποστείλει τη «σημαία» της επίθεσης στην κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς η στρατηγική της στόχευση περνά μέσα από την επιχείρηση αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ «που συγκυβερνά με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ» αλλά και της Νέας Δημοκρατίας για το «σκληρό, νεοφιλελεύθερο πρόσωπο».

Διαβάστε ακόμη

Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες - Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Το κρίσιμο πρώτο εξάμηνο του 2026: Τι θα γίνει σε ελληνοτουρκικά και Ανατολική Μεσόγειο

Όλο και πιο ακριβά τα φάρμακα: Στο 1 δις ευρώ θα φτάσει η συμμετοχή των ασθενών έως το 2028 – Τι έδειξε μελέτη

Το στραβοπάτημα της κυβέρνησης στους αγρότες, ο Μυλωνάκης που υποφέρει από αμνησία και ο ευρωβουλευτής Παππάς που γρονθοκόπησε δημοσιογράφο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Φώφη Γεννηματά
  • ΚΙΝΑΛ
  • ΠΑΣΟΚ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr