• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά την εμπρηστική επίθεση κατά στελεχών της ΝΔ στη ΘεσσαλονίκηΤροχαίο στην Ρόδο: Ο οδηγός της BMW ήθελε να ξηλώσει τον εγκέφαλο του αυτοκινήτουΜεγάλη φωτιά στο Καλαπόδι Φθιώτιδας: «Βροχή» τα μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμώνΑθηναϊκό το καλύτερο μπαρ της Ευρώπης για το 2026
δημοφιλές τώρα: Βίντεο ντοκουμέντο με εγκληματική δράση οπαδών της Super 3 - Επιθέσεις, ναρκωτικά και 20 συλλήψεις
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   30.06.2019 17:41
Newsroom
Newsroom

Ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες, με τις κυρώσεις στην Τουρκία στην ατζέντα του

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει με Ευρωπαίους ηγέτες και για τις εξελίξεις στην Αλβανία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής/(Julien Warnand, Pool Photo via AP)
Ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής/(Julien Warnand, Pool Photo via AP)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Το θέμα της συνέχειας που πρέπει να δοθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα ως προς τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Τουρκίας, για τις παράνομες ενέργειες της στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, αναμένεται να θέσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τις συνομιλίες που θα έχει με Ευρωπαίους ηγέτες, στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που συνεδρίασε στις 20-21 Ιουνίου υπάρχει αναφορά και για «στοχευμένα μέτρα» εις βάρος της Τουρκίας, εφόσον αυτή συνεχίσει την παραβατική συμπεριφοράς. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει με Ευρωπαίους ηγέτες και για τις εξελίξεις στην Αλβανία.

Αποκλειστικό αντικείμενο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. είναι η ανάδειξη των επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκό  Κοινοβούλιο, Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), δεδομένου ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει προγραμματίσει να εκλέξει τον νέο του πρόεδρο στις 3 Ιουλίου, κατά την πρώτη του Ολομέλεια στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Η σημερινή έκτακτη Σύνοδος συγκαλείται σε συνέχεια της αδυναμίας των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ να καταλήξουν σε κοινά αποδεκτές υποψηφιότητες κατά την τακτική Σύνοδο της περασμένης εβδομάδας. Ο κ. Τσίπρας έχει επιμείνει σταθερά στην ανάγκη να αναλάβει τη θέση του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μια προσωπικότητα που ενώνει και δεν διχάζει την ΕΕ σε Βορρά και Νότο, και τάσσεται ενάντια στη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας και της ξενοφοβίας.

Τη θέση αυτή  συμμερίστηκε η πλειονότητα κρατών - μελών, αντιτασσόμενη στην υποψηφιότητα Βέμπερ για αυτήν τη θέση. Ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει υπογραμμίσει, στο πλαίσιο αυτό, ότι στηρίζει τον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Φρανς Τίμμερμανς.

Διαβάστε ακόμη

«Ήταν σαν σεισμός»: Εκκενώθηκε και η διπλανή πολυκατοικία από το κτήριο που κατέρρευσε στα Πετράλωνα

Βίντεο ντοκουμέντο με εγκληματική δράση οπαδών της Super 3 - Επιθέσεις, ναρκωτικά και 20 συλλήψεις

Τι θα μπει στο «καλάθι» στη ΔΕΘ - Γιατί μένουν εκτός 13ος, 14ος μισθός και σύνταξη

Μαριάνα Κατσιμίχα στο ethnos.gr: «Το κράτος άφηνε έναν άνθρωπο να λιμοκτονεί επί πέντε μήνες επειδή ζητούσε τα αυτονόητα»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Τουρκία
  • Αλέξης Τσίπρας
  • κυρώσεις
  • Σύνοδος Κορυφής
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr