Φωτιά τώρα στα Σπάτα κοντά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η επόμενη μέρα στη Βρετανία: Η κούρσα διαδοχής και το φαβορί για την πρωθυπουργία, Άντι Μπέρναμ«Πυρά από την αντιπολίτευση μετά την καταδίκη Ασημακοπούλου: «Κράτος - λάφυρο στα χέρια της ΝΔ»Τουρισμός για Όλους 2026-27: Πότε θα γίνει η κλήρωση και πότε ξεκινάει το πρόγραμμα - Οι ανακοινώσεις ΚεφαλογιάννηΟμπράντοβιτς: «Δεν έχασα ποτέ επαφή με την οικογένεια Γιαννακόπουλου – Θα ήταν ωραία ο Παναθηναϊκός να πάρει το 8ο»
δημοφιλές τώρα: Τέλος χρόνου για την παλιά ταυτότητα: Τι ισχύει μετά τις 3 Αυγούστου για όσους δεν έχουν βγάλει νέα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   09.07.2019 09:19
Άρης Χατζηγεωργίου
Άρης Χατζηγεωργίου

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ποιοι «έδεσαν» µε τη νέα οµάδα και εξελέγησαν

Οι μεταγραφές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που πέτυχαν κι απέτυχαν στην κάλπη των εθνικών εκλογών

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

copyright: eurokinissi
copyright: eurokinissi
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Κέρδη αλλά και σηµαντικές «ζηµίες» καταγράφονται στον χώρο των υποψηφίων που ήρθαν µε µεταγραφή από άλλα κόµµατα και διεκδίκησαν βουλευτική έδρα µέσω Νέας Δηµοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Ηχηρές ήταν οι αποτυχίες δύο προερχόµενων από το Ποτάµι (και παλαιότερα τον ΣΥΡΙΖΑ) υποψηφίων µε τη Νέα Δηµοκρατία στην Αττική:

Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήρθε 13ος µε 10.385 σταυρούς στον Βόρειο Τοµέα, όπου η έβδοµη και τελευταία Ζωή Ράπτη εξελέγη µε 24.475. Ο Γρηγόρης Ψαριανός ήρθε επίσης 13ος στον Νότιο Τοµέα µε 11.051 ψήφους, ενώ την ένατη εκλόγιµη θέση εξασφάλισε ο Β. Σπανάκης µε 19.665 σταυρούς.

Στον Νότιο Τοµέα εξελέγησαν τέταρτος ο Χάρης Θεοχάρης και όγδοος ο προερχόµενος από την Ενωση Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος, ενώ απέτυχε ο εκ της ∆ράσης ορµώµενος Τέλης Αϊβαλιώτης που ήρθε 17ος, όπως και ο Τάσος Αβραντίνης που ήρθε 7ος στην Α’ Πειραιώς.

Στην Α’ Αθηνών απέτυχε να εκλεγεί ο Δηµήτρης Τσιόδρας (Ποτάµι) που ήρθε 10ος, αλλά προερχόµενος από το ίδιο κόµµα εξασφάλισε εκλόγιµη θέση στην Αχαΐα ο Ιάσων Φωτήλας. Στη Λάρισα, όπου η Ν∆ πήρε τρεις έδρες, δεν κατάφερε να εκλεγεί ο προερχόµενος από την Ενωση Κεντρώων Γ. Κατσιαντώνης που ήρθε πέµπτος, αλλά τον στόχο της εκλογής πέτυχε στα Ιωάννινα στην τέταρτη και τελευταία εκλόγιµη θέση ο προερχόµενος από το Ποτάµι, Γιώργος Αµυράς.

Στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, άνετη εκλογή εξασφάλισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στον Βόρειο Τοµέα της Αθήνας. Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ κέρδισε την τελευταία εκλόγιµη θέση στον Δυτικό Τοµέα, αλλά µε πολύ µικρή διαφορά 5 ψήφων από τον Π. Κουρουµπλή. Επίσης εξελέγη δεύτερος και πάνω από τον Τρ. Αλεξιάδη ο Γιάννης Ραγκούσης στη Β’ Πειραιώς.

Για περίπου 800 ψήφους δεν εξελέγη στο Ηράκλειο ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάµι, ενώ απέτυχαν να εκλεγούν στον Νότιο Τοµέα η Κατερίνα Παπακώστα (Ν∆) και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος (ΚΙΝΑΛ, ∆ΗΜΑΡ). Εκτός Βουλής έµειναν ο Τέρενς Κουίκ (Βόρειος Τοµέας), που είναι πρώτος επιλαχών µετά τον προϊστάµενό του υπουργό Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλο, και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη (Μαγνησία) που έµεινε σχεδόν χίλιες ψήφους πίσω από την εκλεγόµενη Κατερίνα Παπανάτσιου. Οι δυό τους έφυγαν από τους ΑΝΕΛ µετά την αποχώρηση του Πάνου Καµµένου από την κυβέρνηση. Στη Λάρισα, ο Βασίλης Κόκκαλης (ΑΝΕΛ) κατάφερε να εκλεγεί αφήνοντας εκτός την Αννα Βαγενά, ενώ στην Α’ Θεσσαλονίκης πέτυχε εκλογή ο Κώστας Ζουράρις αφήνοντας εκτός νυµφώνος τον Μάρκο Μπόλαρη.

Διαβάστε ακόμη

Η επόμενη μέρα στη Βρετανία: Η κούρσα διαδοχής και το φαβορί για την πρωθυπουργία, Άντι Μπέρναμ

Η Ευρώπη «καίγεται»: Κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Τουρισμός για Όλους 2026-27: Πότε θα γίνει η κλήρωση και πότε ξεκινάει το πρόγραμμα - Οι ανακοινώσεις Κεφαλογιάννη

Ομπράντοβιτς: «Δεν έχασα ποτέ επαφή με την οικογένεια Γιαννακόπουλου – Θα ήταν ωραία ο Παναθηναϊκός να πάρει το 8ο»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • νέα κυβέρνηση
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • αποτελέσματα εκλογών 2019
  • Νέα Δημοκρατία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr