• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Το συγκλονιστικό βίντεο που κατέγραψε αγνοούμενος στο ναυάγιο στην Κερύνεια - Η στιγμή που σπάει η αριστερή καρίνα του πλοίουΝέα ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του Μαζωνάκη - Η εικόνα του ιατρείου που «δεν δένει» με όσα περιέγραψαν οι διασώστεςΠροσπάθησαν να φτιάξουν βιολογικά όπλα και βαλλιστικούς πυραύλους μέσω AI - Η έκθεση της AnthropicΘάνατος Μαζωνάκη: Σάλος με την κατηγορούμενη γιατρό - Εμφανιζόταν ομιλήτρια σε ιατρικό συνέδριο χωρίς κανέναν έλεγχο
δημοφιλές τώρα: Επίδομα ανεργίας για δύο μήνες: Θύελλα αντιδράσεων μετά τη δήλωση Μαρινάκη
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   09.07.2019 22:17
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 ΜέΡΑ 25: Σαφές στίγμα των προθέσεων της ΝΔ

Αντιδράσεις για την υπαγωγή του μεταναστευτικού στο υπ. Προστασίας

Τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και το ΜέΡΑ 25 Εξέδωσαν ανακοινώσεις για αυτή την απόφαση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

(Eurokinissi)
(Eurokinissi)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

«Η αντικατάσταση των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ από αυτές της Νέας Δημοκρατίας θα λειτουργήσουν σε βάρος της χώρας και των πολιτών της», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής για τη «δήθεν αναβάθμιση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε βάρος της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι «η ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων των πολιτών και προϋπόθεση ελευθερίας» και πως «η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με συμβολισμούς. Η ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ κόστισε σε όλους μας».

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 09.07.2019 16:58
Στις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι φυλακές
Στις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι φυλακές

«Ήρθε η ώρα για πολιτικές που ενώνουν και δεν διχάζουν. Καλούμε τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του που δήθεν αναβαθμίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε βάρος της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

ΜέΡΑ 25: Σαφές στίγμα των προθέσεων της ΝΔ

«Η μεταφορά του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι μια γραφειοκρατική διευθέτηση, αλλά ένα πρώτο σαφές στίγμα των προθέσεων της Νέας Δημοκρατίας: Το Μεταναστευτικό δεν θα αντιμετωπιστεί με όρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά ως ζήτημα της Δημόσιας Τάξης», τονίζει σε ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25. 

«Η μεταφορά του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι μια γραφειοκρατική διευθέτηση, αλλά ένα πρώτο σαφές στίγμα των προθέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Η νεότευκτη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιλέγει να εκπέμψει ένα ηχηρό μήνυμα με αυτή την απόφαση: Το Μεταναστευτικό δεν θα αντιμετωπιστεί με όρους Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά ως ζήτημα της Δημόσιας Τάξης», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΜέΡΑ25.

Η τοποθέτηση του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο αυτό, με το απεχθές δείγμα γραφής που είχε δείξει στην υπόθεση των οροθετικών, σηματοδοτεί ότι η διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σκοπεύει να ξαναπιάσει το νήμα του Μεταναστευτικού από εκεί που το άφησε ο προκάτοχός του, κ. Σαμαράς, με τους φράχτες του και ο κ. Δένδιας (νυν υπουργός Εξωτερικών για να επιμείνουμε στη σημειολογία) με το Φαρμακονήσι.

«Μια παράταξη που “πούλησε” ελληνοπατριωτισμό με το κιλό, δείχνει να αγνοεί την ιερή έννοια του Ικέτη, αλλά και την έννοια του Ξένιου Δία, πιθανότατα για να μη δημιουργηθεί στους ψηφοφόρους της η εύλογη σύγχυση με την ομώνυμη μηχανοκίνητη μονάδα επιβολής τάξης. Το ΜέΡΑ25 θα επαγρυπνεί και σημειώνει δύο πράγματα για το μεταναστευτικό/προσφυγικό που πρέπει όλοι να θυμόμαστε πάντα: Κανείς δεν φεύγει από τη χώρα του για να πάει κάπου που τον θεωρούν ξένο, που τον περιθωριοποιούν εξ ορισμού, χωρίς να συντρέχει απόλυτη ανάγκη», τονίζεται.

«Είναι ώρα πια, η Ευρώπη των 500 εκατ. ανθρώπων να πάψει επιτέλους να φοβάται 2 ή 3 εκατομμύρια εξαθλιωμένους ανθρώπους που ζητούν άσυλο, είτε είναι πρόσφυγες, είτε μετανάστες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη

Όσα ισχυρίζονται οι γιατροί για τον θάνατο του Μαζωνάκη: «Ήμουν σε πανικό» - «Είχα πάει για φαγητό»

Προσπάθησαν να φτιάξουν βιολογικά όπλα και βαλλιστικούς πυραύλους μέσω AI - Η έκθεση της Anthropic

Αγιασμός με... ψύλλους: Τσίμπησαν μαθητές δημοτικού και δασκάλους - Μπήκε λουκέτο μέχρι νεωτέρας

«Μια Ελλάδα Παρέα» στο OPEN: Μαλέσκου, Ζαρίφη, Βουράκης, Μαλλιαρός θέλουν να φέρουν στην τηλεόραση όσα μας κάνουν να χαμογελάμε

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΚΙΝΑΛ
  • υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
  • ΜέΡΑ25
  • μεταναστευτικό
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr