• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Ώρα μηδέν» για τους αγρότες: Την Πέμπτη οι κρίσιμες αποφάσεις - Το σενάριο για Χριστούγεννα με μπλόκαΜε 159 «ναι» ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός - Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στο στεγαστικό και οι αιχμές για την «Ιθάκη»Ελβετικό φράγκο: Τι προβλέπει η ρύθμιση για τη μετατροπή των δανείων σε ευρώ - Αναλυτικά παραδείγματαΣτάση εργασίας στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ την Τετάρτη - Οι ώρες και οι γραμμές που δεν επηρεάζονται
δημοφιλές τώρα: Προαστιακός: Λύνεται εκκρεμότητα επτά ετών - Έρχονται κλειστές πύλες στους σταθμούς
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   23.10.2018 09:09
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Από πού πάνε για την... Κοτζιά

O Παύλος Γερουλάνος βρίσκεται ανάμεσα στα πολιτικά πρόσωπα που την πρώτη κάθε μήνα έχουν το -για πολλούς-προνόμιο να δέχονται αξημέρωτα γραπτό μήνυμα, συνήθως στίχους με ευχές, από τον Νίκο Κοτζιά. Για το καλό,,,

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

Αυτός ο Οκτώβριος βρήκε τους δύο γνώριμους από τα παλιά να παίρνουν σημαντικές πολιτικές και προσωπικές αποφάσεις. Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε πρώτος την κάθοδό του στον Δήμο Αθηναίων ως υποψήφιος, μία ημέρα μετά την παραίτηση Κοτζιά από το Εξωτερικών. Στις 17 παραιτήσεις, στις 18 Σοσιαλισμός!

Κοτζιάς και Γερουλάνος γνωρίζονται από παλιά. Αμφότεροι στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, συνέδραμαν στην προετοιμασία για την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (2009). Μάλιστα, ο Παύλος συμμετείχε και στην κυβέρνηση ως υπουργός. Γερουλάνος και Κοτζιάς ήταν μαζί στο προεδρικό γραφείο της Χαριλάου Τρικούπη το βράδυ της ήττας του Σεπτεμβρίου του 2007, όταν ο Βενιζέλος πήγε στο Ζάππειο. Οι δρόμοι τους χώρισαν όταν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έστρεψε την πλάτη στον ΓΑΠ, αρνούμενος να δεχτεί την πρότασή του να γίνει υφυπουργός του Δημήτρη Δρούτσα.

Και ο Γερουλάνος όμως, μολονότι τώρα διατηρεί σχέσεις, κάποια στιγμή «τα έσπασε» με τον Παπανδρέου. Οταν το 2014 ο πρώην πρωθυπουργός ίδρυσε το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, όχι μόνο δεν τον ακολούθησε, όπως όλοι οι παραδοσιακοί παπανδρεϊκοί, αλλά παρέμεινε στο ΠΑΣΟΚ, δίνοντας μάχες για τη διατήρηση της ονομασίας και της οντότητάς του. Το μότο του «Ανασυγκρότηση πριν από τη διεύρυνση» δεν υιοθετήθηκε ποτέ. Τέλος πάντων. Ο Γερουλάνος βρίσκεται σε επαφή με το «Πράττω» του Κοτζιά εδώ και καιρό. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτική κίνηση έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να στηρίξει την υποψηφιότητα Γερουλάνου για την... Κοτζιά. Υπάρχει περίπτωση να συμπαρασύρει και τον ΣΥΡΙΖΑ; Χλωμό. Ομως, ο υποψήφιος δήμαρχος έχει επαφές με κάποιους από τους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα. Ας πούμε από τους πασοκογενείς.

Το θέμα εν προκειμένω είναι τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ. Οι πιθανότητες να υποστηρίξουν τον Γερουλάνο δεν είναι μικρές. Ο Καμίνης φεύγει και άλλη διαθεσιμότητα δεν υπάρχει. Ασχέτως του ότι μετά την ανακοίνωση καθόδου τηλεφώνημα από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν υπήρξε. Η αναμονή λειτουργεί πολλές φορές ως ο καλύτερος σύμβουλος.

Διαβάστε ακόμη

«Ώρα μηδέν» για τους αγρότες: Την Πέμπτη οι κρίσιμες αποφάσεις - Το σενάριο για Χριστούγεννα με μπλόκα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επτά συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι - Ανάμεσά τους η μητέρα και η πεθερά του αρχηγού

ΗΠΑ: Η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35 δεν έχει αλλάξει - Μπλόκο λόγω S-400

Συναγερμός στο Ιράκ: Ο Τίγρης ποταμός κινδυνεύει με ερημοποίηση - «Χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή»

επόμενο άρθρο  
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr