• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ελεύθεροι και οι έξι συλληφθέντες που καταγγέλθηκαν για ομαδικό βιασμό από τη 17χρονη στα ΧανιάΟι «Ασπίδες» δεν πάνε «προς το παρόν» στα Στενά του Ορμούζ - Τι αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕΠώς εξιχνιάστηκε η απόπειρα δολοφονίας από την τουρκική μαφία στη Νέα Μάκρη - Τρεις συλλήψειςΗ πρέσβης της Εσθονίας στους τραυματίες όταν βυθίστηκε το σκάφος της Frontex στο Καστελόριζο
δημοφιλές τώρα: Τουρισμός για Όλους 2026: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   22.07.2019 15:25
Newsroom
Newsroom

Ο Βορίδης πρώτα αποκήρυξε τον αντισημιτισμό και έπειτα επισκέφθηκε το Εβραϊκό Μουσείο

Ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επισκέπτεται το Μουσείο (pic)

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ο Μάκης Βορίδης στο Εβραϊκό Μουσείο/Eurokinissi
Ο Μάκης Βορίδης στο Εβραϊκό Μουσείο/Eurokinissi

Πριν από λίγες ημέρες, ο Μάκης Βορίδης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αποκήρυττε τον αντισημιτισμό και τη συνύπαρξή του στο παρελθόν με ανθρώπους τέτοιων ιδεών, σε απάντηση του στον Γενικό Γραμματέα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου που τον καλούσε να αποκηρύξει το «αντισημιτικό παρελθόν» του.

Σήμερα Δευτέρα 22/7, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποίησε επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας, θέλοντας να επικυρώσει με αυτό τον τρόπο τα λεγόμενά του. Εκεί ξεναγήθηκε στους χώρους από τη διευθύντρια του Μουσείου, Ζανέτ Μπαττίνου, ενώ τον υπουργό συνόδευαν ο πρόεδρος του Μουσείου, Μάκης Μάτσας, και ο αντιπρόεδρος, Βενιαμίν Αλμπάλας.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Βορίδης είχε την ευκαιρία να διατυπώσει ξανά την αντίθεσή του σε κάθε ρητορική μίσους και αντισημιτισμού.

Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καλωσόρισε ο πρόεδρος του Μουσείου, λέγοντας ότι είναι «ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επισκέπτεται το Μουσείο», εκφράζοντας παράλληλα την ευχαρίστησή του γι' αυτή την επίσκεψη.

Ο Μάκης Βορίδης στο Εβραϊκό Μουσείο

«Σήμερα τον υποδεχόμαστε ως φίλο του εβραϊκού λαού και της ισραηλιτικής κοινότητας στην Ελλάδα» υπογράμμισε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Βίκτορ Ελιέζερ.

Ως στήριξη της ελληνικής πολιτείας στην ανάδειξη «της ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων και της διαρκούς τους παρουσίας στον ελλαδικό χώρο από αρχαιοτάτων χρόνων» σχολίασε την παρουσία του στο Μουσείο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παράλληλα σχολίασε ότι «αποτελεί προτεραιότητα η καταπολέμηση του νοσηρού φαινομένου του αντισημιτισμού», ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικό το μουσείο, ενθαρρύνοντας παράλληλα όλους να το επισκεφθούν.

Διαβάστε ακόμη

«Οι Ευρωπαίοι ίσως δεχτούν στο τέλος έναν περιφερειακό ρόλο στα στενά του Ορμούζ για να αντέξουν την πίεση του Τραμπ»

Η πρέσβης της Εσθονίας στους τραυματίες όταν βυθίστηκε το σκάφος της Frontex στο Καστελόριζο

Έκκληση της μητέρας του Κλεομένη: «Μην αφήνετε τη σιωπή να καλύπτει το έγκλημα που μου στέρησε το παιδί»

Εντοπίστηκαν οι μυθικοί «ελέφαντες φαντάσματα» στα υψίπεδα της Αγκόλας - Τι λέει ο εξερευνητής που τους εντόπισε

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Εβραϊκό Μουσείο
  • Μάκης Βορίδης
  • αντισημιτισμός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr