• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψηςΚαταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά σήμερα - Η πρόγνωση της ΕΜΥΤο δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και ΛευκωσίαΗ Χαμάς έτοιμη να παραδώσει τα όπλα «εάν λήξει η κατοχή» από το Ισραήλ
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   30.07.2019 13:42
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Σταϊκούρας: Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η μείωση του ΕΝΦΙΑ

Φορολογικό νομοσχέδιο: Το βράδυ η ψήφιση, παρέμβαση Μητσοτάκη

Στην τελική ευθεία η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
158 βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
158 βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Με τους εισηγητές των κομμάτων και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα με την ψήφισή του.

Το απόγευμα, αναμένεται να κάνει παρέμβαση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο, στο οποίο προβλέπεται μείωση του ΕΝΦΙΑ και βελτιωτικές αλλαγές για την καταβολή των 120 δόσεων για οφειλές προς τις εφορίες, υπερψηφίστηκε χθες επί της αρχής του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε και η ΜΕΡΑ25 τάχθηκε κατά των νέων ρυθμίσεων.

Σταϊκούρας: Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η μείωση του ΕΝΦΙΑ

Χθες, o υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% από το 2019 με την δέσμευση της ΝΔ για μείωση του φόρου των ακινήτων 30% μεσοσταθμικά να ισχύει στο ακέραιο, ενώ υπογράμμισε ότι από τη ρύθμιση επωφελούνται όλοι οι πολίτες και στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα οικονομικά κατώτερα και τα μεσαία στρώματα. Ως δεύτερη προτεραιότητα, έθεσε την διεύρυνση του θεσμικού πλαισίου ρύθμισης των 120 δόσεων και κατέστησε σαφές ότι «αυτή η εξαιρετικά ευνοϊκή ρύθμιση» είναι η τελευταία.

Προανήγγειλε ότι μετά την λήξη της, εισάγεται ένα σταθερό, οικονομικά εύλογο και δίκαιο σύστημα πάγιων ρυθμίσεων, που θα αποτρέπει την ανάγκη καταφυγής σε έκτακτες ρυθμίσεις και θα είναι γνωστό σε όλους, έτσι ώστε να οικοδομηθεί η σταθερότητα και το κράτος να ανακτήσει σταδιακά την εμπιστοσύνη των πολιτών. Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση των φορολογικών οφειλών των πολιτών: η ελάχιστη μειωμένη καταβολή μειώνεται από τα 30 ευρώ στα 20 ευρώ και δίνεται έτσι η δυνατότητα αύξησης των δόσεων, ενθάρρυνσης της συνέπειας και ανακούφισης των οφειλετών. Τα επιτόκια, τα οποία βαρύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μειώνονται από το 5% στο 3%, έτσι ώστε να αμβλύνεται μεγάλη επιβάρυνση του οφειλέτη, αλλά και για λόγους ισότητας με τις οφειλές του Δημοσίου.

Ακόμη, διευρύνεται η ρύθμιση σε έως 120 δόσεις με την υπαγωγή σε αυτή όλων των νομικών προσώπων που έχουν βασική οφειλή μέχρι 1 εκ. ευρώ. Ο Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε επίσης την μείωση του επιτοκίου από το 5% στο 3% για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία θα προβλέπεται σε ρύθμιση που θα περιληφθεί στο διϋπουργικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί έως την Τετάρτη στη Βουλή.

Διαβάστε ακόμη

Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία

«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης

«Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς

Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • φορολογικό νομοσχέδιο
  • ΕΝΦΙΑ
  • οφειλές
  • 120 δόσεις
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr