• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αγωνία στα Ιωάννινα: Πολύωρο χειρουργείο για τον 16χρονο που τραυματίστηκε από όπλο στην ΠρέβεζαΗράκλειο Κρήτης: Χειροπέδες σε 32χρονο που επιτέθηκε στον ηλικιωμένο πατέρα τουΔιεγράφησαν 308.605 αιώνιοι φοιτητές - Ολοκληρώθηκε η α' φάση εκκαθάρισης στα ελληνικά ΑΕΙΜεγαλώνει η αγωνία στο Κραν Μοντανά για την 15χρονη Αλίκη - Αποκαλυπτικά βίντεο και ερωτήματα για την πυρασφάλεια
δημοφιλές τώρα: Τέλη Κυκλοφορίας: Λιγότεροι από 4 στους 10 πλήρωσαν εγκαίρως - Τι ισχύει με τα πρόστιμα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   06.08.2019 21:22
Newsroom
Newsroom

Γιώργος Γεραπετρίτης: Δεν υπήρξα έμμισθος της Επιτροπής Ανταγωνισμού

«Δεν είμαι προερχόμενος από τον κομματικό σωλήνα» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Γιώργος Γεραπετρίτης copyright: Eurokinissi/Στέλιος Μίσινας
Γιώργος Γεραπετρίτης copyright: Eurokinissi/Στέλιος Μίσινας

«Δεν ήμουν ποτέ έμμισθος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δεν είμαι προερχόμενος από τον κομματικό σωλήνα», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στο θέμα που ήγειρε νωρίτερα σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, και περιέγραψε ποια ήταν ακριβώς η σχέση του στο πλαίσιο της επιστημονικής του ιδιότητας, σημειώνοντας πως δεν υπήρξε ποτέ πρόσωπο προερχόμενο από τον κομματικό σωλήνα.

Είχε προηγηθεί στο βήμα ο κ. Τριανταφυλλίδης που έθεσε το ερώτημα αν είναι ηθικό να νομοθετεί ο υπουργός για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με την οποία είχε τα προηγούμενα χρόνια έμμισθη σχέση, θέματα που διέψευσε κατηγορηματικά, και τα δύο, ο υπουργός.

«Δεν ήμουν ποτέ έμμισθος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ελάμβανα εντολές για ειδικές παραστάσεις στο Συμβούλιο Επικρατείας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως είχα από πάρα πολύ κόσμο και πελάτες μου», είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης και απευθύνθηκε στον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Το ξέρω ότι μπορεί να μην είναι πολύ κοντά στη δική σας κουλτούρα, αλλά είχα μια σχέση με την αγορά επειδή ακριβώς ήμουν επιτυχημένος επαγγελματίας. Δεν θέλω να περιαυτολογώ, αλλά έχω ένα πολύ μεγάλο πελατολόγιο το οποίο μπόρεσα και κεφαλαιοποίησα και αξιοποιώ και πιστεύω προς το δημόσιο συμφέρον».

«Ειδικά για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, να σας πω ότι έχω μια σχέση, από δεκαπενταετίας, για τις υποθέσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο Συμβούλιο Επικρατείας. Και για να το ακούσετε και αυτό, διότι θέλω να είμαι έντιμος, επειδή ακριβώς η προδιάθεσή μου είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, όλες οι αμοιβές μου δεν υπερέβαιναν τα 1.800 ευρώ για μια μεγάλη παράσταση στο Συμβούλιο Επικρατείας. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι για τις 100 υποθέσεις που έχω κάνει, έχω πάρει ό,τι έχω πάρει, έχω κερδίσει το 95% των υποθέσεων για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με τιμές οι οποίες είναι στο 20% της αγοράς. Εάν αυτό σας λέει κάτι! Εάν θεωρείτε ότι αυτό είναι μομφή, για εμένα είναι τιμή ότι υπηρέτησα, όπως υπηρέτησα στο ακέραιο και επιπλέον σήμερα να δέχομαι αυτό, δηλαδή ότι ακριβώς επειδή προέρχομαι από την αγορά και όχι από τον κομματικό σωλήνα, θα πρέπει να μου αποδίδεται μομφή» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το ζήτημα της νομοθεσίας για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε στον βουλευτή: «αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να γίνει κάποια διασύνδεση για να βρεθώ κι εγώ εμπλεκόμενος, αλλά δεν είχα καμία σχέση με τη διάταξη, οπότε στην περίπτωση αυτή, θα παρακαλούσα, αν είναι δυνατόν, σε ό,τι αφορά τη νομοθετική πρωτοβουλία, να περιοριστείτε σε εκείνα που με αφορούν».

Διαβάστε ακόμη

Λήμνος ή Ισλανδία; Μαγικές εικόνες από το νησί που καλύφθηκε ολόκληρο από χιόνι!

Νέες σειρές, αγαπημένες επιστροφές και φιλόδοξες παραγωγές - Μεγαλώνει ο ανταγωνισμός στη μικρή οθόνη

Σάκκαρη για πρόταση γάμου από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: Είμαι πολύ τυχερό κορίτσι

Μεγαλώνει η αγωνία στο Κραν Μοντανά για την 15χρονη Αλίκη - Αποκαλυπτικά βίντεο και ερωτήματα για την πυρασφάλεια

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Γιώργος Γεραπετρίτης
  • Επιτροπή Ανταγωνισμού
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr