• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αυτά είναι τα πρώτα 8 σημεία που θα μπουν οι «έξυπνες» κάμερες στους δρόμους της Αττικής«Είμαι σε απόγνωση»: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφουςΟι αγρότες, απεγνωσμένοι, κλιμακώνουν: Σήμερα οι αποφάσεις - Ανοιχτό ακόμη και το κλείσιμο του λιμανιού ΒόλουΑπίστευτες εικόνες στον Βόλο: Σκάφος του Λιμενικού «σκαρφάλωσε» πάνω στον κυματοθραύστη
δημοφιλές τώρα: Μαρουσάκης: Έρχεται «Ωμέγα Εμποδιστής» για ήπιες ημέρες - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   16.09.2019 07:34
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακό restart στον απόηχο της παρουσίας Τσίπρα στη ΔΕΘ

Γυρίζει σελίδα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ (Copyright: Eurokinissi/Motion Team/Γιώργος Κωνσταντινίδης)
Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ (Copyright: Eurokinissi/Motion Team/Γιώργος Κωνσταντινίδης)

Το επικοινωνιακό restart του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδότησε η διήμερη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε την δυνατότητα που τού έδωσε το βήμα της ΔΕΘ να απευθυνθεί δημοσίως στο εκλογικό του κοινό αλλά και ευρύτερα στους προοδευτικούς πολίτες της χώρας για να θυμίσει πως «είμαστε εδώ» και να υποσχεθεί τον μετασχηματισμό του κόμματός του με μαζικές εγγραφές και προγραμματικό διάλογο το επόμενο τρίμηνο με αφετηρία το φεστιβάλ «Σπούτνικ» της νεολαίας του κόμματος.

Έπειτα από ένα δίμηνο υποβαθμισμένης ανάδειξης των θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΜΕ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρήκε την ευκαιρία να εκπέμψει μηνύματα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τους ψηφοφόρους του με την επισήμανση πως θα κάνει αυστηρή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση χωρίς ωστόσο να επιδίδεται σε καταστροφολογία.

Ως εκ τούτου με την φράση «εγώ δεν είμαι Μητσοτάκης» κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθεται να ζητήσει εκλογές, άλλωστε όπως είπε έχει ευθύνη απέναντι στην κοινωνία να διασώσει ό,τι πέτυχε η κυβέρνησή του, αφήνοντας στον χρόνο και την εξέλιξη των πραγμάτων να δείξει εάν η ΝΔ καταφέρει να εξαντλήσει την θητεία της.

Είπε ότι θα αρνηθεί συναίνεση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με 151 ψήφους -για την ανάδειξη ενός κομματάρχη Προέδρου- και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στην απλή αναλογική θεωρώντας ότι αποτελεί το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα.

Δεν παρέλειψε να μιλήσει για τις αστοχίες του ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της διακυβέρνησής του δίνοντας έμφαση σε ελλείμματα στην επικοινωνία και στην αδυναμία να μπει ένα τέλος στην λειτουργία παράκεντρων εξουσίας στο κράτος. Ιδιαίτερα ψηλά στην ατζέντα του κόμματός του ενέταξε το περιβάλλον μπροστά στις απειλές της κλιματικής αλλαγής, υποσχόμενος ότι θα ξεκινήσει εντατικός δημόσιος διάλογος για το θέμα στο πλαίσιο της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα high lights της εμφάνισης Τσίπρα στην ΔΕΘ ήταν ασφαλώς και η παρέμβασή του για την Συμφωνία των Πρεσπών όταν παίρνοντας «ψήφο εμπιστοσύνης» από το ακροατήριό του που τον χειροκροτούσε όρθιο έψεξε την κυβέρνηση για υποκρισία και εμπαιγμό αφού τώρα εμφανίζεται να μην θεωρεί την Συμφωνία προδοτική.

Η ΔΕΘ ήταν και μία ψήφος εμπιστοσύνης προς το δικό του πρόσωπο από προοδευτικούς πολίτες που με τον τρόπο τους, τού μετέφεραν το μήνυμα ότι τον στηρίζουν για να συνεχίσει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και να υλοποιήσει τον μετασχηματισμό του με στόχο την επανάκαμψη στην εξουσία στις επόμενες εκλογές.

Διαβάστε ακόμη

Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία

«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης

«Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς

Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ΔΕΘ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr