• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Ώρα μηδέν» για τους αγρότες: Την Πέμπτη οι κρίσιμες αποφάσεις - Το σενάριο για Χριστούγεννα με μπλόκαΜε 159 «ναι» ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός - Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στο στεγαστικό και οι αιχμές για την «Ιθάκη»Ελβετικό φράγκο: Τι προβλέπει η ρύθμιση για τη μετατροπή των δανείων σε ευρώ - Αναλυτικά παραδείγματαΣτάση εργασίας στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ την Τετάρτη - Οι ώρες και οι γραμμές που δεν επηρεάζονται
δημοφιλές τώρα: Νέες καταγγελίες για ΔΕΔΔΗΕ: Βγάζουν ρευματοκλέφτη πολίτη επειδή... δεν πήγαινε στο σπίτι του
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   16.09.2019 23:35
Newsroom
Newsroom

Τσακαλώτος: Φοβάμαι... μόλυνση του ΣΥΡΙΖΑ από την πασοκοποίηση

«Θα ήμουν αφελής εάν δεν ανησυχούσα» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ευκλείδης Τσακαλώτος (Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
Ευκλείδης Τσακαλώτος (Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

«Θα ήμουν αφελής ή ανιστόρητος αν δεν φοβόμουν τη μόλυνση από την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο τέως ΥΠΟΙΚ και επικεφαλής της εσωκομματικής τάσης 53+ του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο Τvxs.gr.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρώην υπουργός Οικονομικών προσδιόρισε αρχικά την... «πασοκοποίηση»: «Πασοκοποίηση για μένα, αλλά και τη διεθνή βιβλιογραφία όσο την ξέρω με τον όρο pasokification, είναι η μετάλλαξη ενός κόμματος από κόμμα της ευρύτερης Αριστεράς, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, σε κόμμα της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης. Αυτή η μετακόμιση σήμαινε εκτός των άλλων και εγκατάλειψη των κοινωνικών της εκπροσωπήσεων και αναζήτηση νέων στο πάνω μισό της κοινωνικής πυραμίδας. Τα εγκαταλελειμμένα κοινωνικά στρώματα αναζητούν συνήθως άλλες πολιτικές εκπροσωπήσεις, με συνέπεια την εκλογική συντριβή των κομμάτων που εγκατέλειψαν. Αυτό εξηγεί εξ άλλου την εκλογική και πολιτική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη».

"Στο ερώτημά σας να φοβάμαι να μην μολυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την πασοκοποίηση", σας απαντώ ότι θα ήμουν αφελής ή ανιστόρητος αν δεν ανησυχούσα, πόσο μάλλον όταν στις μέρες μας την έχουν πέσει μονοί-διπλοί στον ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει μέρος της «κανονικότητας» ενός συναινετικού δικομματισμού. Τους φόβους μου, βέβαια, τους διασκεδάζουν η πολιτική βούληση τόσο της ηγεσίας, όσο και της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει ο κ. Τσακαλώτος.

Σχολιάζοντας τη δήλωση Σκουρλέτη, που είπε ότι «θέλουμε τη λαϊκότητα του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θέλουμε τον λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ». ο κ. Τσακαλώτος τόνισε: «Ο Πάνος αναγνωρίζει τη λαϊκότητα του ΠΑΣΟΚ χάρις στην οποία έγινε το κραταιό κόμμα της μεταπολίτευσης και ταυτόχρονα του χρεώνει τον λαϊκισμό, με τον οποίο έριξε χαμηλά τον δείκτη πολιτικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας».

Από την άλλη πλευρά ξεκαθάρισε ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μετατραπεί σε ένα κόμμα «ενεργό, λαϊκό και ανταγωνιστικό», ενώ μίλησε για τη μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση να συγκροτηθεί ένα μπλοκ δυνάμεων από την αριστερά έως τη σοσιαλδημοκρατία που θα κόψει τον δρόμο στον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Τέλος, αναφερόμενος στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση μείωση του πλεονάσματος στο 2,5% μέσω του καταπιστευτικού λογαριασμού, είπε ότι δεν παραβίαζε τη συμφωνία με τους θεσμούς και, ως εκ τούτου, «δεν υπήρχε λόγος να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης».

Διαβάστε ακόμη

«Ώρα μηδέν» για τους αγρότες: Την Πέμπτη οι κρίσιμες αποφάσεις - Το σενάριο για Χριστούγεννα με μπλόκα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επτά συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι - Ανάμεσά τους η μητέρα και η πεθερά του αρχηγού

ΗΠΑ: Η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35 δεν έχει αλλάξει - Μπλόκο λόγω S-400

Συναγερμός στο Ιράκ: Ο Τίγρης ποταμός κινδυνεύει με ερημοποίηση - «Χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΚΙΝΑΛ
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr