• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου«Το Κίεβο θέλει πραγματική ειρήνη: Συνομιλία Ζελένσκι με Γουίτκοφ και Κούσνερ - Τα επόμενα βήματα για την ειρήνηΜουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
δημοφιλές τώρα: Μποφίλιου - Χαρούλης: Κανονικά η περιοδεία σε όλο τον κόσμο - Αλλαγή ονόματος και καμία αναφορά...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   28.09.2019 16:10
Newsroom
Newsroom

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση εργάζεται για να πετύχει την ανάπτυξη

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Ανάπτυξης εκτιμά ότι και στον τομέα της δικαιοσύνης πρέπει να γίνουν αλλαγές

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
copyright: eurokinissi
copyright: eurokinissi

Για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα, μίλησε στη Süddeutsche Zeitung ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και σημείωσε ότι πλέον όλη η κυβέρνηση εργάζεται για να πετύχει την ανάπτυξη.

Παράλληλα τόνισε ότι τα χρήματα από τις ιδιωτικοποιήσεις θα εξυπηρετήσουν την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. «Πλέον όλη η κυβέρνηση εργάζεται για να πετύχει την ανάπτυξη. Όπως μια ορχήστρα, όλοι παίζουν με βάση τις ίδιες νότες και το έργο ονομάζεται: Θέλουμε ανάπτυξη», αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξή του, όπως αναδημοσιεύεται στη Deutsche Welle.

«Όποιος θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα χρειάζεται υπομονή. Ένας επιχειρηματίας που θα θέλει να χτίσει ένα αιολικό πάρκο περιμένει ήδη δέκα χρόνια για μια άδεια. Γι αυτό χρειαζόμαστε έναν νέο αναπτυξιακό νόμο». Ο ίδιος αναφέρει για παράδειγμα επενδυτή που θέλει να φτιάξει αιολικό πάρκο στα Άγραφα, σκοντάφτει όμως από το 2012 σε γραφειοκρατικά εμπόδια και περιβαλλοντικούς περιορισμoύς. Όπως σημειώνει ο νέος υπουργός: «Δεν λέω ότι θα πρέπει να καταστρέψουμε το περιβάλλον μας για οικονομικούς λόγους, αλλά θέλω να δοθούν ακριβείς χρονικοί περιορισμοί και για τη γραφειοκρατία. Δεν μπορούν να λένε απλώς: δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη. Ο νόμος θα θέσει αυστηρές προθεσμίες, οι οποίες αν αγνοηθούν θα υπάρχουν κυρώσεις», συμπληρώνει ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Ανάπτυξης εκτιμά ότι και στον τομέα της δικαιοσύνης πρέπει να γίνουν αλλαγές, ωστόσο θεωρεί μια μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης «περίπλοκη». Ελπίζει όμως ότι με το νέο αναπτυξιακό νόμο σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη, οι σχετικές δικαστικές διαδικασίες θα μπορέσουν να ψηφιοποιηθούν μέχρι το 2021. Σε ερώτηση σχετικά με το αν πρόκειται να καταστρατηγηθούν περιβαλλοντικές προδιαγραφές χάριν την επίσπευσης «στρατηγικών επενδύσεων» ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά «όχι» και ότι στόχος είναι απλώς η επιτάχυνση διαδικασιών, όπως για παράδειγμα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. «Η Ελλάδα έχει ήλιο και αέρα σχεδόν όλο τον χρόνο. Αλλά ακόμη εξαρτώμεθα έντονα από τον άνθρακα. Θέλουμε επ’ αυτού να μιλήσουμε με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για συνεργασία».

Αναφορικά με την επένδυση στο Eλληνικό αλλά και την ενδεχόμενη πώληση εκεί πολυώροφων κτισμάτων και χιλιάδων διαμερισμάτων στο μέλλον, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει ότι «η όρεξη ξένων επενδυτών είναι μεγάλη στον τομέα αυτόν. Επενδυτών από την Κίνα, τον αραβικό κόσμο την Τουρκία». Μήπως όμως το κάνουν αυτό προκειμένου να λάβουν την περίφημη «χρυσή βίζα», διερωτάται η δημοσιογράφος, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά: «Το πρόγραμμα της χρυσής βίζας λειτουργούσε καλύτερα, πριν το καταστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ. H EE ανησυχεί τώρα γιατί χορηγούνται πλέον πολλές και δεν είναι σαφές σε ποιον. Οι ευρωπαίοι πιστωτές όμως πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους ή όχι. Δεν μπορούμε να πουλήσουμε αυτοκίνητα, αλλά βίζα».

«Στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων βρίσκονται λιμάνια, δρόμοι, το παλιό αεροδρόμιο Αθηνών… Τι άλλο;» ρωτά η δημοσιογράφος της SZ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρινίζει ότι ιδιωτικοποιείται ό,τι βρίσκεται στη σχετική λίστα. «Οι επενδυτές περιμένουν στην ουρά, δεν θα θελα να πω εκατοντάδες κάθε μέρα, αλλά δεκάδες. Funds, μεμονωμένοι επενδυτές από τη Γερμανία, την Κίνα, τις ΗΠΑ, από όλο τον κόσμο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ιδιωτική διαχείριση είναι καλύτερη από την κρατική. Τα χρήματα θα εξυπηρετήσουν την αποπληρωμή των χρεών μας» απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως το γεγονός ότι στην αντίστοιχη λίστα επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν και 2300 αρχαιολογικοί χώροι «ήταν γραφειοκρατικό λάθος» που έγινε αντιληπτό αργότερα. Και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν θα πουλήσουμε την αρχαία κληρονομιά μας. Κανείς δεν θέλει να ιδιωτικοποιήσει την Ακρόπολη».

Διαβάστε ακόμη

«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές

«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου

«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ

Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Άδωνις Γεωργιάδης
  • επενδύσεις
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr