• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Υπόθεση Έπσταϊν: Έρευνα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γιάγκλαντ στη ΝορβηγίαΠρόγνωση Μαρουσάκη: Διπλό χτύπημα της κακοκαιρίας σήμερα - Φτιάχνει ο καιρός το ΣαββατοκύριακοΛος Άντζελες: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ποδηλάτη, έπεσε στην είσοδο σούπερ μάρκετ και σκότωσε τρία άτομαΑνετράπη φορτηγό στην Εθνική Οδό - Κλειστές δύο λωρίδες στο ρεύμα προς Αθήνα
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   29.09.2019 11:38
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Ανειλικρινής η Ελλάδα απέναντί μας»

Γιώργος Γεραπετρίτης: Καμία υποχωρητικότητα στην Τουρκία

Απάντηση στις προκλήσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ από τον υπουργό Επικρατείας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(copyright: Eurokinissi)
(copyright: Eurokinissi)

Σχολιάζοντας τις νέες τουρκικές προκλήσεις, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, διαβεβαίωσε ότι «δεν θα υπάρξει καμία υποχωρητικότητα σε ό,τι αφορά τα ζητήματα αρχής της εθνικής μας πολιτικής τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο».

Το βράδυ του Σαββάτου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε προκλητική ανακοίνωση, στην οποία επιτέθηκε στην Ελλάδα και την Κύπρο, με αφορμή το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την τριμερή με την Αίγυπτο. «Η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται να χρησιμοποιεί τις διμερείς σχέσεις στα ελληνοτουρκικά ώστε να αποκτήσει διπλωματικά ερείσματα στην Ευρώπη για τα αιτήματα που έχει αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε συζήτηση για την άμβλυνση της έντασης. «Είναι σαφές ότι δεν μπορούν να υπάρξουν συζητήσεις μέσα σε μια ρητορική μίσους και εχθροπάθειας» διεμήνυσε όμως ο υπουργός Επικρατείας.

Η πολιτική της Τουρκίας που εγκαταλείπει το διάλογο και τον ορθό λόγο είναι μια πολιτική που δεν πρόκειται να περάσει, υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης. «Από τη διμερή συνάντηση με τον κ. Ερντογάν περιμένουμε πολύ συγκεκριμένα δείγματα γραφής χωρίς αυτά δε μπορεί να υπάρξει οικοδόμηση εμπιστοσύνης», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, απορρίπτει τη διακήρυξη και χαρακτηρίζει παράνομη και μαξιμαλιστική την πολιτική της Ελλάδας και της Κύπρου στην ανατ. Μεσόγειο.

«Ανειλικρινής η Ελλάδα απέναντί μας»

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, απορρίπτει τη διακήρυξη και χαρακτηρίζει παράνομη και μαξιμαλιστική την πολιτική της Ελλάδας και της Κύπρου στην ανατ. Μεσόγειο.

«Απορρίπτουμε εντελώς τους αβάσιμους ισχυρισμούς για τη χώρα μας στην κοινή διακήρυξη της τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Αιγύπτου-Ελληνοκυπριακής Διοίκησης στη Νέα Υόρκη στις 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι τελευταίες προσπάθειες της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου να εμπλέξουν χώρες της περιοχής, μαζί με ευρωπαϊκές χώρες, στην παράνομη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μαξιμαλιστική εθνική τους πολιτική το τελευταίο διάστημα δεν συμβάλλει στην ειρήνη και σταθερότητα της ανατ. Μεσογείου».

Μάλιστα αναφέρει ότι οι χώρες που συνεργάζονται με τους Έλληνες και τους Ελληνοκυπρίους δεν έχουν λόγο να ανακατεύονται στο Αιγαίο και το Κυπριακό.  «Οι χώρες της περιοχής δεν έχουν ούτε δικαιοδοσία, ούτε υποχρέωση, ούτε λόγο στα προβλήματα του Αιγαίου και του Κυπριακού ζητήματος.

Διαβάστε ακόμη

Μπορεί να επιτευχθεί νέα συνθήκη για τον έλεγχο των πυρηνικών; Τα δεδομένα μετά τη λήξη της New Start

Η δέσμευση των λογαριασμών Παναγόπουλου, ο μονόδρομος της «διαγραφής» από το ΠΑΣΟΚ και οι σοκαριστικές μαρτυρίες επιζώντων της Χίου

Τρία χρόνια μετά τα Τέμπη ο ΟΣΕ ξεκινά έλεγχο στα καθίσματα των τρένων - Στο μικροσκόπιο η πυραντοχή

Η διπλή στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ - Σε ποια «δεξαμενή» στοχεύουν οι γαλάζιοι

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Μεβλούτ Τσαβούσογλου
  • Τουρκία
  • Γιώργος Γεραπετρίτης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr