• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η Τούμπα αποχαιρέτησε τα παιδιά της: Το σπαρακτικό «αντίο» με πυρσούς και συνθήματαΝέα απεργία στα ταξί την επόμενη εβδομάδα: Πότε θα τραβήξουν «χειρόφρενο» για 48 ώρεςΦυλακές Μαλανδρίνου: Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σε βαρυποινίτη που κατηγορείται για τη δολοφονία του ΛάλαΚλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για το 1 εκατ. ευρώ
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   30.09.2019 13:48
Newsroom
Newsroom

Βίτσας για Μόρια: Το ζήτημα δεν λύνεται με ΜΑΤ

«Πρόκειται για μια τραγωδία που έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες», τονίζει μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Βουλής

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(copyright: Eurokinissi/Στέλιος Μίσινας)
(copyright: Eurokinissi/Στέλιος Μίσινας)

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια μετά τα επεισόδια και τη φωτιά την Κυριακή, μίλησε στον Alpha 9,89 και τους Δήμο Βερύκιο και Τάκη Χατζή ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας. 

«Πρόκειται για μια τραγωδία που έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες τραγωδίες των επτά Τούρκων προσφύγων που πνίγηκαν, του θανάτου ενός παιδιού που το χτύπησε αυτοκίνητο και του θανάτου σε συμπλοκή ενός ακόμη νεαρού πρόσφυγα.

Όλα αυτά είναι απόρροια του υπερπληθυσμού του ΚΥΤ. Δεν είχε φτάσει ποτέ η Μόρια τους 13.000 ανθρώπους. Η ένταση στο κέντρο είναι λογικό επακόλουθο. Αυτό που επιβάλλεται σήμερα είναι να γίνει η αποσυμφόρηση του νησιού.

Με λύπη μας παρατηρούμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν συνεχίζει την υλοποίηση των ήδη επεξεργασμένων σχεδίων μας που βρίσκονται στα χέρια τους, αλλά αναλώνεται σε διαρκείς συσκέψεις χωρίς να προχωρά σε αποφασιστικές κινήσεις.

Το τελευταίο 3μηνο έχουν έρθει 20.000 άνθρωποι στα νησιά και έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα μόλις 1.400 ευάλωτοι που είχαν προγραμματιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο 1ο εξάμηνο του 2019 έφτασαν στα νησιά περίπου 13.000 άνθρωποι και έφυγαν από τα νησιά περίπου 11.500.

Το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ έχει πλήρως καταρρεύσει. Τώρα επείγει να δημιουργηθούν νέες δομές στην ενδοχώρα, να επεκταθούν τα προγράμματα στέγασης σε σπίτια και να χρηματοδοτηθούν από την Ε.Ε. δράσεις στέγασης σε ξενοδοχεία στα πλαίσια αποσυμφόρησης των νησιών.

Βεβαίως, μόνιμη πρέπει να είναι η προσπάθεια ώστε η Τουρκία να επιτελεί τα καθήκοντά της με βάση την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας και η Ευρώπη να κάνει ένα δίκαιο καταμερισμό του κοινού βάρους χωρίς εξαιρέσεις και με ποινές για όσες χώρες δεν συμμορφώνονται.

Και, τέλος, το ζήτημα της Μόριας δεν λύνεται με τα ΜΑΤ».

Διαβάστε ακόμη

Το κατά Άδωνι «σύγχρονο» εργοστάσιο της Βιολάντα, ο Αυγενάκης ως πρόεδρος Αναπτυξιακής στο Ηράκλειο και η «σφήνα» της ΝΔ στα συνεδριακά του ΠΑΣΟΚ

«Οι ψυχές θα μείνουν για πάντα εδώ»: Οι συγκλονιστικές στιγμές στην Τούμπα για τα αδικοχαμένα «αετόπουλα» και το τελευταίο «αντίο»

Πως «διαβάζει» τις δημοσκοπήσεις η κυβέρνηση - Τι δείχνουν τα ψιλά γράμματα των μετρήσεων

Κραυγή αγωνίας της δημάρχου Γαύδου στο ethnos.gr: «Είμαστε αποκλεισμένοι χωρίς πλοίο, χρειαζόμαστε φάρμακα και τρόφιμα»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Μόρια
  • Δημήτρης Βίτσας
  • προσφυγικό
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr