• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   01.10.2019 23:23
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν πάνω από 10 λεπτά αναίσθητος📌 Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν📌 «Νιώθω έναν ισχυρό πόνο στο στήθος»

«Πώς έσωσα τον Τατσόπουλο» -Τι είπε ο γιατρός Γιάννης Λύρας που έτυχε να βρίσκεται στο κτίριο

Ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στην εκπομπή για άλλο θέμα και έτυχε να βρίσκεται στο κτίριο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
copyright: eurokinissi
copyright: eurokinissi

Έμφραγμα υπέστη ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος ενώ βρισκόταν στον «αέρα» εκπομπής στον Alpha. Ο πρώην βουλευτής ήταν καλεσμένος στο «Εκτός γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λήδα Μπόλα και θα μιλούσε για το Προσφυγικό. 

Ξαφνικά, και ενώ ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν στον «αέρα», ζήτησε να αποχωρήσει. Και αυτό γιατί ένιωσε έντονο πόνο στο στήθος, με τον Τάκη Χατζή να του προσφέρει νερό και να δίνει διάλειμμα.

Κατευθείαν έφτασε ασθενοφόρο στις εγκαταστάσεις του Alpha και ο κ. Χατζής είπε: «Είχαμε τη λιποθυμία του κ. Τατσόπουλου, είναι μαζί του ο γιατρός και για όσους ανησυχούν είναι καλά».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος στάθηκε τυχερός αφού εκείνη την ώρα βρισκόταν στο κτίριο ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στην εκπομπή για άλλο θέμα.

Ο συνδυασμός της παρουσίας του γιατρού ο οποίος του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και του έκανε ανάνηψη, αλλά και το γεγονός ότι το ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε 15 λεπτά, ήταν καθοριστικής σημασίας για τον Πέτρο Τατσόπουλο. «Ήταν πάρα πολύ τυχερός. Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, ο Γιάννης Λύρας.

Ο γνωστός συγγραφέας και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής. Υπεβλήθη σε πεντάωρη χειρουργική επέμβαση και πλέον νοσηλεύεται στην ΜΕΘ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ01.10.2019 18:22
Πέτρος Τατσόπουλος: Ολοκληρώθηκε η βαριά επέμβαση για το ανεύρυσμα αορτής
Πέτρος Τατσόπουλος: Ολοκληρώθηκε η βαριά επέμβαση για το ανεύρυσμα αορτής

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr, η βαριά επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για αποκατάσταση του διαχωριστικού ανευρύσματος αορτής ολοκληρώθηκε και η ομάδα των γιατρών ευελπιστεί ότι θα ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή του. Μάλιστα θεωρούν ότι το επόμενο 24ωρο θα είναι κρίσιμο για την πορεία της υγείας του, στο οποίο και θα φανεί αν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Αυτήν τη στιγμή κρίνεται σταθερή η κατάστασή του. 

Πρόκειται πάντως για μία εξαιρετικά σοβαρή καρδιοχειρουργική επέμβαση με ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά θνητότητας. Στελέχη του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου έλεγαν στο ethnos.gr ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν εξαιρετικά τυχερός που μεταφέρθηκε αμέσως από το στούντιο όπου βρισκόταν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, καθώς διαφορετικά θα μπορούσε το αιφνίδιο πρόβλημα υγείας να αποδειχθεί και μοιραίο. 

Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν πάνω από 10 λεπτά αναίσθητος

Ο γνωστός πλαστικός χειρουργός αποκάλυψε ότι κανονικά θα εμφανιζόταν στη χθεσινή εκπομπή. Ωστόσο λόγω των γεγονότων στη Μόρια η παρουσία του στο στούντιο αναβλήθηκε και προγραμματίστηκε για σήμερα. «Δε θα ήμουν σήμερα στο στούντιο αν είχε γίνει η χθεσινή εκπομπή» είπε.

Όπως εξήγησε ο Γιάννης Λύρας «έτυχε να είμαι μπροστά, έτυχε να προσκληθώ αμέσως και να μου δοθεί ο χώρος για να δράσω, πριν έρθει το ασθενοφόρο. Η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας έγινε γρήγορα. Είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα».

«Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν πάνω από 10 λεπτά αναίσθητος. Διεκομίσθη σταθερός και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο» είπε ο κ. Λύρας, τονίζοντας πως οι γιατροί πριν γίνουν πλαστικοί είναι εκπαιδευμένοι και στην ανάνηψη και στην σταθεροποίηση των ασθενών στα επείγοντα.

Μάλιστα παρομοίασε αυτό που συνέβη στον Πέτρο Τατσόπουλο «σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο ή ένα αυτοκίνητο με 200 χιλιόμετρα πάνω σε έναν τοίχο. Δεν το ξέρει κανένας ότι θα συμβεί. Ούτε ο κύριος Τατσόπουλος το ήξερε. Είναι μία αιφνίδια κατάσταση».

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν

Aνακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με  ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος. Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό. Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15. Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση

«Νιώθω έναν ισχυρό πόνο στο στήθος» 

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης, όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha. Είχε κληθεί να μιλήσει για το Προσφυγικό, αλλά ένιωσε πόνους στο στήθος. Μάλιστα, λίγο πριν από τις διαφημίσεις, και ενώ μιλούσε για το θέμα ο Δημήτρης Βίτσας, ο κ. Τατσόπουλος ζήτησε να αποχωρήσει λόγω των αφόρητων πόνων. «Θα μου επιτρέψετε, επειδή αισθάνομαι έναν ισχυρό πόνο στο στήθος, να αποχωρήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Μετά το διαφημιστικό, ο παρουσιαστής της εκπομπής, Τάκης Χατζής, σημείωσε: «Είχαμε ένα δυσάρεστο περιστατικό, είχαμε την λιποθυμία του κ. Τατσόπουλου. Ήταν εδώ μαζί μας μαζί με τον γιατρό τον κ. Λύρα να παρουσιάσουν ένα θέμα. Είναι μαζί του και ο κ. Βίτσας, έχουμε ενημερώσει και το ασθενοφόρο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, ο Πέτρος είναι γερός». 

Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • λιποθυμία
  • Πέτρος Τατσόπουλος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr