Μητσοτάκης: Αν ένα προσφυγόπουλο είναι άριστος μαθητής, να σηκώσει την ελληνική σημαία
Απάντηση στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε από το βήμα της Βουλή ο πρωθυπουργός🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Απάντηση στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι η Νέα Δημοκρατία κλίνει προς την ακροδεξιά, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιάνη Βαρουφάκη στην Ώρα του Πρωθυπουργού.
«Όσο προσπαθούμε -και θα αγωνιστούμε για μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία θα αναμορφώσει το Δουβλίνο- τόσο απαραίτητο είναι να αναλογιστούμε ότι η έννοια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης δεν εξαντλείται μόνο στο να δίνουμε χρήματα στις χώρες, οι οποίες αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα. Αλλά και στην απορρόφηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενός σοβαρού έως μεγάλου αριθμού προσφύγων που -ναι, έχετε δίκιο, κύριε Βαρουφάκη- μπορούν να μπολιάσουν και πρέπει να μπολιάσουν μία οικονομία, η οποία γερνάει και η οποία χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό» είπε στη δευτερολογία του στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Αλλά όλο αυτό μπορεί να γίνει μόνο με κανόνες και με διαδικασίες. Έτσι βεβαίως μπορούμε να συζητήσουμε για το πόσους πρόσφυγες μπορεί να απορροφήσει η χώρα μας, πού πρέπει να πάνε, πώς πρέπει να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες. Και όπως είδατε, μίλησα για τα ζητήματα αυτά. Και βεβαίως οι πρόσφυγες οι οποίο τελικά θα επιλέξουν να κάνουν τη χώρα μας τη δεύτερη πατρίδα, τα παιδιά τους πρέπει να αισθάνονται και θα αισθάνονται Έλληνες. Αυτό είναι το σωστό. Και θα πάνε σε ελληνικό σχολείο και εάν είναι άριστοι μαθητές, να σηκώσουν την ελληνική σημαία. Αυτό είναι το σωστό» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Χτυπήθηκε από πύραυλο ελληνόκτητο πλοίο με 10 Έλληνες ναυτικούς ανοιχτά του Νοβοροσίσκ
Σιδηρόδρομος: Με 710 «μπλοκάκια» θα λειτουργήσει και φέτος - Το... λίγο ΑΣΕΠ φέρνει μεγαλύτερες καθυστερήσεις
Βομβαρδίστε με υπερβολή, ο φόβος είναι το ισχυρότερο όπλο, αλλά… Γιατί όσοι ζήσαμε τη 10ετία του ’80 δεν τρομάζουμε πια
«Σάπιο αβγό και αποχέτευση»: Γειτονιά της Νέας Υόρκης έχει μια... περίεργη μπόχα εδώ και μήνες και κανείς δεν ξέρει τι είναι
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




