• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η Κομισιόν «παγώνει» επ’ αόριστον ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 210 δισ. ευρώ - Ποιες χώρες εξέφρασαν ενστάσειςΦρίκη στην Ανάβυσσο: Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μεσογειακή φώκιαΠρωτοφανές: Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν εισέβαλλε απρόσκλητος στη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν - Τον έστησαν 40 λεπτάΣυναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί τα Oreo Cheesecakes
δημοφιλές τώρα: Η ιστορία του Γάλλου που κέρδισε 17 εκατ. ευρώ στο Λόττο και σήμερα ζει σε εργατικές κατοικίες
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   24.11.2018 10:19
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

?ιαφώνησαν οριζοντίως και καθέτως Τσίπρας και Μητσοτάκης

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η κριτική της Ν? σε ζητήµατα οικονοµικής πολιτικής έχει σταµατήσει, καθώς το αφήγηµα για τέταρτο µνηµόνιο κατέρρευσε

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τσίπρας και Μητσοτάκης λίγο δύσκολο να πιουν καφέ στο πρωθυπουργικό σπίτι στην Κυψέλη, µετά τη σχετική πρόσκληση που απηύθυνε ο πρώτος προς τον πρόεδρο της Ν∆ από το βήµα της Βουλής. Ωστόσο, το βέβαιο είναι ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν ραντεβού για τις επόµενες εβδοµάδες για συζητήσεις στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού».

Το Μαξίµου, µετά και τη χθεσινή εµφάνιση του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, θεωρεί ότι σιγά σιγά προσαρµόζει τη Ν∆ στην κυβερνητική ατζέντα, ασχέτως του ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιδιώκει συζητήσεις για το Μεταναστευτικό και ζητήµατα εγκληµατικότητας, αποφεύγοντας τη δηµόσια κουβέντα για την οικονοµία.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει πετύχει αυτό το οποίο επεδίωκε τους τελευταίους µήνες, δηλαδή να σταµατήσει την κριτική της Πειραιώς σε ζητήµατα οικονοµικής πολιτικής, καθώς το αφήγηµά της για τέταρτο µνηµόνιο κατέρρευσε µόνο και µόνο από την εξέλιξη της ακύρωσης των περικοπών στις συντάξεις, λόγω της επίτευξης του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασµα.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο αναφέρουν πως ακόµη και αν ο κ. Μητσοτάκης επιµένει σε θέµατα ανοµίας, η αναγκαστική «αλλαγή γηπέδου» από την αξιωµατική αντιπολίτευση δείχνει ότι έχει κατανοήσει πως η οικονοµία δεν προσφέρεται πλέον για κινδυνολογική κριτική.

Ο κ. Μητσοτάκης «κλείδωσε» την «Ωρα του πρωθυπουργού» για τις επόµενες δύο Παρασκευές, ωστόσο αποµένει να δούµε εάν τα ραντεβού στη Βουλή θα πραγµατοποιηθούν, καθώς τη µεθεπόµενη Παρασκευή είναι το προγραµµατισµένο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα για συνάντησή του µε τον Βλαντιµίρ Πούτιν.

Η χθεσινή αντιπαράθεση των δύο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, µε τον πρόεδρο της Ν∆ να επαναλαµβάνει περίπου ότι στη χώρα µας η Αριστερά είναι η µήτρα της τροµοκρατίας, προϊδεάζει πάντως και για µια αναµέτρηση η οποία θα δοθεί στο κεφάλαιο «νόµος και τάξη» που υιοθετεί η αξιωµατική αντιπολίτευση, µε αφορµή τη δολοφονία Γρηγορόπουλου στις 6 ∆εκεµβρίου.

Οι αναφορές Μητσοτάκη στα γεγονότα του ∆εκεµβρίου του 2008, τα οποία λίγο-πολύ τα «χρέωσε» στον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασµό µε τους υπαινιγµούς και για τις σχέσεις Αριστεράς και τροµοκρατίας, έδωσαν πάντως την ευκαιρία στον πρωθυπουργό να θυµίσει πως «και το αίµα του Νίκου Τεµπονέρα έχει αξία. ∆εν µπορούµε να βάλουµε στο ζύγι το αίµα ανθρώπων που χάθηκαν».

Πάντως στο φόντο της συζήτησης για την ανοµία στα πανεπιστήµια που προκάλεσε ο Κ. Μητσοτάκης έγινε ορατή και η αντιπαράθεση µεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν∆ στο θέµα του άρθρου 16 για τη δηµόσια Παιδεία. Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή αποτέλεσε πρόγευση για τις αντεγκλήσεις που θα ακολουθήσουν στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγµατος, µε θέµα τον δηµόσιο ή ιδιωτικό χαρακτήρα των πανεπιστηµίων.

Ως γνωστόν, «κόκκινη γραµµή» της κυβέρνησης είναι η µη τροποποίηση του άρθρου 16, κάτι που ωστόσο ζητά η Ν∆ και άλλα κόµµατα της αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ανάξια λόγου κάθε αναφορά στα ιδιωτικά πανεπιστήµια, δηλαδή όσα διανέµουν κέρδη στους µετόχους και µάλιστα επικαλέστηκε την ατυχή πορεία που έχουν στη ∆υτική Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά τα «µη κρατικά - µη κερδοσκοπικά», έθεσε το ερώτηµα εάν µέσω αυτών θα υπάρχει σύνδεση της γνώσης µε την αγορά. «Αυτό το θέλουµε και εµείς» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Αποκάλυψη OPEN για ΟΠΕΚΕΠΕ: Έβαζαν τα χρήματα σε λογαριασμό νεκρού - Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα της Κρήτης

Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Νέες φωτογραφίες με Τραμπ, Γούντι Άλεν, Μπιλ Γκέιτς και Στιβ Μπάνον

Πώς το DNA των πολικών αρκούδων μεταβάλλεται και προσαρμόζεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Αλέξης Τσίπρας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr