• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τσιάρας για αγρότες: Ανοιχτό κάλεσμα για διάλογο - Τι είπε για τη συνάντηση με βουλευτές της ΝΔΠώς ο Τραμπ μπορεί να «τινάξει στον αέρα» τη συμφωνία Netflix-Warner Bros.Μεγάλη φωτιά σε αγορά στην Αγία Πετρούπολη: Τουλάχιστον ένας νεκρός - Οι πρώτες εικόνεςΗ υπόθεση του «Δότη 7069»: Πώς οι έλεγχοι δεν έπιασαν τον δωρητή σπέρματος με το «γονίδιο του καρκίνου»
δημοφιλές τώρα: Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ - Στο πλευρό των αγροτών το 76% των ερωτηθέντων
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   02.11.2019 16:06
Newsroom
Newsroom

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία παραβιάζει συστηματικά την συμφωνία με την Ε.Ε.

Οι κατηγορίες του Τσαβούσογλου για τη δράση του Λιμενικού Σώματος δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης (Copyright: eurokinissi)
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης (Copyright: eurokinissi)

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης υπογραμμίζει ότι οι δηλώσεις Τσαβούσογλου για τη δράση του Λιμενικού Σώματος στο Α. Αιγαίο «αποτελούν μέρος της προσπάθειας της Τουρκίας να αποκρύψει το γεγονός ότι παραβιάζει συστηματικά τους όρους της συμφωνίας με την ΕΕ για το προσφυγικό».

«Οι κατηγορίες του δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα» τονίζει και υπογραμμίζει ότι το Λιμενικό «επιχειρεί στο Αιγαίο με αποφασιστικότητα αλλά και ευαισθησία και σώζει καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες ζωές».

Ο κ. Πλακιωτάκης σημειώνει σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» την ανάγκη ετοιμότητας «για το οποίο έχουμε ενημερώσει τους πάντες», ώστε σε περίπτωση ανάγκης, να ενισχυθεί το Λιμενικό με μέσα και προσωπικό, ενώ αναφέρεται και στο προς υλοποίηση νέο σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης που θα δώσει τη δυνατότητα ακόμα περισσότερο εστιασμένων περιπολιών.

Περεταίρω, ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής χαρακτηρίζει ως πολύ σημαντική επένδυση το master plan ανάπτυξης του λιμένος του Πειραιά από την Cosco, ενώ αναφορικά με την ακύρωση του σχεδίου για νέο προβλήτα αναφέρει «η αρμοδια επιτροπή έκρινε ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για να προχωρήσει το σχέδιο τώρα».

Μιλώντας για τους στόχους του ταξιδιού του με την ελληνική κυβερνητική αποστολή στην Σανγκάη, στην Διεθνή Έκθεση της οποίας η Ελλάδα είναι μια εκ των τιμώμενων χωρών, ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι θα απευθύνει πρόσκληση «στις εταιρείες και τους οργανισμούς της Κίνας να αναζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Λιμάνια, τουρισμός, πρωτογενής παραγωγή και ενέργεια αποτελούν τομείς με μεγάλες δυνατότητες και απολύτως θετικές προοπτικές».

Σε ό,τι αφορά την προσέλκυση επενδύσεων στα δέκα περιφερειακά λιμάνια, ο κ. Πλακιωτάκης σημειώνει ότι λαμβάνοντας υπόψη πως η λογική των υπο-παραχωρήσεων δεν διασφαλίζει τα δημόσια έσοδα και τις θέσεις εργασίας, το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής προχωρά «σε ειδική μελέτη για καθένα από τα δέκα λιμάνια, ώστε να αποτυπωθούν η εικόνα, οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που υπάρχουν και αναλόγως να προχωρήσουμε».

Διαβάστε ακόμη

Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις

Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020

Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Τουρκία
  • Γιάννης Πλακιωτάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr