• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Εντοπίστηκε η μητέρα του νεκρού εμβρύου στη Θεσσαλονίκη - Τα κρίσιμα λεπτά πριν την αποβολή πίσω από καντίναΝέο σοκαριστικό βίντεο από το τροχαίο στην Πέτρου Ράλλη: Καρέ-καρέ η στιγμή της πτώσης της νταλίκας από τη γέφυραΣυνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη: Ο «μαύρος καπνός» στις πρώτες συζητήσεις Ρωσίας - Ουκρανίας, οι απειλές και οι ακραίες απαιτήσειςΘρήνος στην οικογένεια της ΑΕΚ: Πέθανε ο Μανώλης Παπαδόπουλος
δημοφιλές τώρα: Eurovision 2025: Μία παρολίγον αποτυχία που θα ήταν άδικο να έρθει και ο πιο απρόβλεπτος τελικός των...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   08.11.2019 19:32
Newsroom
Newsroom

Λαφαζάνης: Παραμύθια η ταινία του Κώστα Γαβρά

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος είχε διατελέσει μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την επίμαχη περίοδο, υποστηρίζει ότι η ταινία διατηρεί ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Παναγιώτης Λαφαζάνης (Copyright: Eurokinissi/Λυδία Σιώρη)
Παναγιώτης Λαφαζάνης (Copyright: Eurokinissi/Λυδία Σιώρη)

Εντέλει έσπασε τη σιωπή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην επικεφαλής της ΛΑΕ (παραιτήθηκε στις 2 Ιουνίου 2019), αλλά και υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ, για την ταινία του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικοι στην αίθουσα».

Με κείμενό του στην ιστοσελίδα iskra.gr χαρακτηρίζει το κινηματογραφικό δημιούργημα του -κατά τ' άλλα- φημισμένου Έλληνα σκηνοθέτη μια οδυνηρή έκπληξη και ένα αρνητικό σοκ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος είχε διατελέσει μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την επίμαχη περίοδο, υποστηρίζει ότι η ταινία διατηρεί ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης: 

Δίσταζα μέχρι τώρα να δω την ταινία του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικες στο δωμάτιο», εξαιτίας των όσων επικριτικών είχα ακούσει γι’ αυτήν από πολλούς φίλους που εκτιμώ την κρίση τους.

Τελικά, δεν απέφυγα τον πειρασμό την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα.

Δυστυχώς, είμαι στην πολύ δυσάρεστη θέση να πω ότι η ταινία που είδα δεν ήταν για μένα απλώς μία οδυνηρή έκπληξη αλλά ένα αρνητικό σοκ.

Έζησα από πρώτο χέρι, με πόνο, αγωνία και αγώνα, λεπτό προς λεπτό, στην καρδιά τους και με πρωταγωνιστικό ρόλο τις δραματικές καταστάσεις της πρώτης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα τα Ιουλιανά του 2015.

Λυπάμαι ειλικρινά που είμαι υποχρεωμένος να πω ότι το περιεχόμενο της ταινίας έχει ελάχιστη σχέση με την αλήθεια, τις τότε πραγματικές συγκρούσεις, τα αληθινά διλήμματα, τις εναλλακτικές προτάσεις, τις δυνατότητες και τα γεγονότα εκείνης της κρίσιμης περιόδου, ενώ δίνει την εντύπωση ότι το σενάριο της κατασκευάστηκε για να εξωραΐσει πρόσωπα και ανεξάρτητα από προθέσεις, να συγκαλύψει ανεπίτρεπτες καταστάσεις.

Φυσικά, για μένα ο κ. Γαβράς και η καλλιτεχνική διαδρομή του είναι, ούτως ή άλλως, σεβαστά και χαίρουν ιδιαίτερης αναγνώρισης.

Σεβαστός, λοιπόν, ο Κ. Γαβράς αλλά αξίζουν πολύ μεγαλύτερο σεβασμό η ιστορική αλήθεια και ο ελληνικός λαός.

Έχουν κακοποιηθεί και συκοφαντηθεί τόσο πολύ όσοι είχαν προτείνει τότε ένα ρεαλιστικό και τολμηρό εναλλακτικό δρόμο για την χώρα – επίκαιρο όσο ποτέ και σήμερα – ώστε δεν θα ανέμενε κανείς πως και ο Κ. Γαβράς θα μπορούσε να συνδράμει στην αγνόησή αυτού του δρόμου ή και την εύκολη λοιδορία των προτάσεων που τον αντιπροσώπευαν.

Το παιχνίδι της Ελλάδας δεν χάθηκε τότε κ. Γαβρά στις Βρυξέλλες ούτε στο Βερολίνο. Αυτοί την βρώμικη δουλειά τους έκαναν. Το παιχνίδι, δυστυχώς, εκείνη την κρίσιμη περίοδο «πουλήθηκε» στην Αθήνα από όλους εκείνους που όφειλαν να προασπίσουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και το μέλλον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Τίποτα, όμως, δεν έχει χαθεί όσο και αν πασχίζουν παλιοί και νέοι κλειδοκράτορες.

Η ανάγκη μίας Ελλάδας ανεξάρτητης, πραγματικά δημοκρατικής, κοινωνικά δίκαιης, στο δρόμο της ανασυγκρότησης και της αναγέννησης, χωρίς την αμερικανογερμανοκρατία και τους «υπαλλήλους» της, αποτελεί την μεγάλη σημαία που αργά ή γρήγορα θα σηκώσει ξανά ψηλά  και νικηφόρα ο λαός μας.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπίστηκε η μητέρα του νεκρού εμβρύου στη Θεσσαλονίκη - Τα κρίσιμα λεπτά πριν την αποβολή πίσω από καντίνα

Μυθική πρόταση της Μπράιτον στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Μπάμπη Κωστούλα

Θρήνος στην οικογένεια της ΑΕΚ: Πέθανε ο Μανώλης Παπαδόπουλος

Drone show πάνω από την Ακρόπολη: Η απάντηση της εταιρείας αθλητικών ειδών και οι παρεμβάσεις Πιερρακάκη-Μενδώνη

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Grexit
  • Γιάνης Βαρουφάκης
  • Κώστας Γαβράς
  • νομισματοκοπείο
  • Παναγιώτης Λαφαζάνης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr