• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Διπλό φονικό στην Φοινικούντα: Δύο γυναίκες στο μικροσκόπιο των Αρχών - Τα λάθη που «καίνε» τον ανιψιόΤραμπ: «Θα ανταποδώσουμε» - Τρεις νεκροί Αμερικανοί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία Πειραιάς: Νεαρός οδηγός ξυλοφόρτωσε ντελιβερά για την προτεραιότητα - Συνελήφθη και ο συνοδηγόςΕργατικό ατύχημα στη Νάξο: Υποχώρησαν τα κάγκελα και έπεσαν σε τάφρο - Τους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
δημοφιλές τώρα: ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε Αθήνα και Αττική την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου - Οι περιοχές και οι ώρες
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   28.11.2018 13:37
Newsroom
Newsroom

Με χειροβομβίδες μπήκαν οι ληστές στο σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια

Οπλισμένοι με χειροβομβίδες ήταν οι δράστες

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Eurokinissi
Eurokinissi

Τρεις επικίνδυνοι ένοπλοι κακοποιοί συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, σε δυο περιστατικά ληστειών, στα Βριλήσσια και στα Βίλια Αττικής. Στην πρώτη περίπτωση, το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου 2018, δυο ημεδαποί δράστες με κλεμμένο όχημα, στο οποίο είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν σε σούπερ μάρκετ, στην περιοχή των Βριλησσίων, όπου με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο και επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τους δράστες, από τους οποίους ο ένας διέφυγε αρχικά προς την πλαϊνή πλευρά του καταστήματος, ενώ ο δεύτερος πυροβόλησε σε βάρος των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Στην κατοχή του βρέθηκε χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, ενώ δεύτερη ίδιου τύπου, βρέθηκε στο όχημα των δραστών. Ο δεύτερος δράστης εντοπίστηκε κρυμμένος σε εξωτερικές σκάλες διπλανής μονοκατοικίας, όπου και συνελήφθη, μετά από σθεναρή αντίσταση, έχοντας στην κατοχή του πιστόλι.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί της 27ης Νοέμβριου 2018, στα Βίλια Αττικής, δύο άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε τοπικό κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Ειδικός Φρουρός, που υπηρετεί στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Βιλίων προσέτρεξε άμεσα στο κατάστημα και τους κάλεσε να παραδοθούν, πλην όμως οι δράστες δεν ανταποκρίθηκαν και πυροβόλησαν εναντίον του με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Ο Ειδικός Φρουρός ανταπέδωσε τα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε κλεμμένο όχημα, στο οποίο τους ανέμενε γυναίκα συνεργός τους και επιχείρησαν να διαφύγουν.

Σε κοντινή απόσταση το όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω σύγκρουσης και δυο δράστες (άνδρας και γυναίκα) διέφυγαν πεζή, ενώ ο τρίτος (αλλοδαπός) συνελήφθη από τον Ειδικό Φρουρό. Στο αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε περίστροφο με έξι (6) πυροδοτημένους κάλυκες στο βυκίο του. Και στις δυο περιπτώσεις, σε βάρος των δραστών, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος συνεχάρη αυτοπροσώπως τους αστυνομικούς στις έδρες των Υπηρεσιών τους. Συγκεκριμένα αργά το βράδυ της 26ης Νοέμβριου μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου είναι η έδρα της Άμεσης Δράσης και το πρωί της επομένης (27η Νοεμβρίου) στον Αστυνομικό Σταθμό Βιλίων Αττικής, όπου ενημερώθηκε από τους ίδιους τους αστυνομικούς και εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την επιχειρησιακή τους ανταπόκριση.

Με αφορμή τα περιστατικά αυτά ο κ. Αρχηγός δήλωσε:

«Θέλω να συγχαρώ και δημόσια τους αστυνομικούς, οι οποίοι σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον διακινδύνευσης της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας, κατάφεραν να συλλάβουν ένοπλους επικίνδυνους κακοποιούς, επιδεικνύοντας υψηλή επιχειρησιακή επάρκεια και επαγγελματισμό. Το προσωπικό μας, το έμψυχο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι το δυνατό μας όπλο στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για την περαιτέρω ενίσχυση του περιβάλλοντος ασφάλειας της χώρας μας, προς όφελος των πολιτών ».

Διαβάστε ακόμη

Ραντεβού στα μπλόκα αντί για το Μαξίμου δίνουν οι αγρότες - «Δε θα κάνουμε πίσω αν δε λυθούν τα προβλήματα»

Αποκάλυψη OPEN για κύκλωμα ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο αρχηγός χρησιμοποιούσε λογαριασμό του λογιστή για τις επιδοτήσεις

Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDF

Εντυπωσιακό βίντεο: Όρκες και δελφίνια συνεργάζονται στο κυνήγι σολομών - H πρώτη τεκμηριωμένη καταγραφή συνεργασίας

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ληστεία Βίλια
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr