• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αυξήσεις 10% στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ: Ακριβότερες οι μετακινήσεις με απόφαση ΚυρανάκηΕΟΔΥ: Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι μετά τις παραιτήσεις και τις καταγγελίες για επίθεση - Οι αιχμές και η παρότρυνση«Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει αρκετά σύντομα» λέει ο Τραμπ - «Εμείς θα το αποφασίσουμε» απαντά το ΙράνΣεισμός 6 Ρίχτερ στη νότια Ιταλία - Κοντά στη Νάπολη το επίκεντρο
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   29.11.2018 08:59
Εύρης Τσουμής
Εύρης Τσουμής
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Συστράτευση

Θεσσαλονίκη: Έκκληση Μπουτάρη για προοδευτικό µέτωπο στον δήµο

Την Κατερίνα Νοτοπούλου αλλά και ευρύτερες συσπειρώσεις θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Φωτογραφία: EUROKINISSI
Φωτογραφία: EUROKINISSI

Κλείδωσε η υποψηφιότητα της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνας Νοτοπούλου στον ∆ήµο Θεσσαλονίκης µε απόφαση της Πολιτικής Γραµµατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η υφυπουργός, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις της, είπε τελικά το «ναι» και ήδη ξεκίνησε επαφές για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου σχήµατος, έξω από τα όρια του κόµµατος, που θα µπορέσει να κερδίσει τη δηµαρχία στις εκλογές του Μαΐου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το περιβάλλον του πρωθυπουργού κρίθηκε πως η κ. Νοτοπούλου µπορεί να βγει µπροστά, καθώς είναι αναγνωρίσιµο πρόσωπο, δραστήρια, αποτελεσµατική και έχει αναπτύξει καλές σχέσεις και µε άλλους πολιτικούς χώρους. Αυτό το τελευταίο κρίνεται αναγκαίο, αφού ο κ. Τσίπρας θέλει να οικοδοµήσει στη Θεσσαλονίκη ένα δηµοκρατικό προοδευτικό µέτωπο.

Πρώτος στόχος της κ. Νοτοπούλου τώρα, σύµφωνα µε πληροφορίες, είναι να συσπειρώσει γύρω από το πρόσωπό της µεγάλο κοµµάτι της δηµοτικής παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη της Πρωτοβουλίας, προκειµένου να δείξει πως µπορεί να συνεχίσει το έργο του. Χθες, κατά τη διάρκεια ηµερίδας για το κυκλοφοριακό στη Θεσσαλονίκη, η κυρία Νοτοπούλου δήλωσε πως «η Θεσσαλονίκη πρέπει να προχωρήσει σε ανοιχτή ρήξη µε τα πολιτικά κατεστηµένα του παρελθόντος.

Ο ∆ήµος Θεσσαλονίκης και η κυβέρνηση το έκαναν βάζοντας τις βάσεις για να µετατραπεί από συµπρωτεύουσα της παρακµής σε ηγέτιδα δύναµη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Συστράτευση

Χθες το βράδυ µε ανακοίνωσή του ο Γιάννης Μπουτάρης κάλεσε τα πολιτικά κόµµατα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ποτάµι, που έχουν ρητά δηλώσει τη στήριξή τους στον ίδιο, να συστρατευθούν στη συλλογική προσπάθεια της «Πρωτοβουλίας» για τη συγκρότηση κίνησης. «Οι προοδευτικοί πολίτες οφείλουµε να παλέψουµε για να διασφαλίσουµε τη συνέχεια» ανέφερε.

Στο στρατόπεδο της Ν∆ το βάρος τώρα πέφτει στην προσπάθεια του κόµµατος να «µαζέψει» τους αντάρτες και να συσπειρώσει γύρω από την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου όσο περισσότερα στελέχη µπορούν, που το τελευταίο διάστηµα είχαν αρχίσει να λοξοκοιτάνε σε άλλες υποψηφιότητες. Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται να εντάσσεται και η αλλαγή που έγινε χθες στη ∆ιοικούσα Επιτροπή του κόµµατος στη Θεσσαλονίκη, µε την αντικατάσταση του Αντώνη Γυφτόπουλου από τον «µπαρουτοκαπνισµένο» και έµπειρο πρώην υπουργό και βουλευτή Τάσο Σπηλιόπουλο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή της βενζίνης στο τέλος Μαρτίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τα ανύπαρκτα μέτρα για τη νέα ακρίβεια, τρεις δηλώσεις που δεν έκαναν Μακρόν - Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης και οι ελιγμοί του Άδωνι για τις παραιτήσεις στον ΕΟΔΥ

Το παρασκήνιο της τριμερούς στην Κύπρο: Τι συζήτησαν Μητσοτάκης - Μακρόν - Χριστοδουλίδης

ΕΟΔΥ: Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι μετά τις παραιτήσεις και τις καταγγελίες για επίθεση - Οι αιχμές και η παρότρυνση

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Γιάννης Μπουτάρης
  • Κατερίνα Νοτοπούλου
  • δήμος Θεσσαλονίκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr