• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ταυτοποιήθηκε ο «πεινασμένος» διαρρήκτης – Εισέβαλλε στο Δημαρχείο Σαρωνικού και έφαγε τρόφιμα που βρήκεΜετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτωνΑπόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   24.10.2018 21:05
Newsroom
Newsroom

Η απολογία που «έκαψε» τον Παπαντωνίου

«Καυτές» οι λεπτομέρειες από φίλο του ζεύγους Παπαντωνίου, για το πώς τα χρήματα από τις μίζες κατέληξαν στην Ελβετία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Προφυλάκιση του Γίάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του (Eurokinissi)
Προφυλάκιση του Γίάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του (Eurokinissi)

Μία σημαντική απολογία κατηγορουμένου στην υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών έλαβαν οι ανακριτές Διαφθοράς, λίγες ημέρες πριν εμφανιστεί ενώπιον τους ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του.

Πρόκειται για τον φίλο του ζευγαριού, πολιτικό μηχανικό, ο οποίος κατά το κατηγορητήριο παρείχε διευκόλυνση στον πρώην υπουργό και την κ. Κουράκου, προκειμένου να «να καλύπτουν παράνομα ποσά», ο οποίος παραδέχθηκε στους δικαστικούς λειτουργούς πως ανέλαβε να καλύψει 2,5 εκατομμύρια ευρώ του Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο κατηγορούμενος πολιτικός μηχανικός, που μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, φαίνεται να παραδέχθηκε στους δικαστικούς λειτουργούς, ότι το διάστημα 2002-2003 έστελνε για λογαριασμό του Γιάννου Παπαντωνίου χρήματα στο εξωτερικό, για να βοηθήσει «τον φίλο του, επιτυχημένο πολιτικό και έντιμο και σωστό άνθρωπο». Ο συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού Άμυνας, φέρεται επίσης να είπε στους ανακριτές, ότι την κρίσιμη για την υπόθεση της σύμβαση των φρεγατών περίοδο, δηλαδή «μέσα σε δύο χρόνια, το 2002 και 2003, πήρε τμηματικά από τον κ. Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου φίλου του κ. Παπαντωνίου, τα χρήματα φέρεται να τα παραλάμβανε «σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απολογούμενος μηχανικός φαίνεται να είπε στους ανακριτές πως τα μετρητά γίνονταν ακολούθως καταθέσεις, μικρών κάθε φορά ποσών, σε λογαριασμούς σε τράπεζα των βορείων προαστίων. Από εκεί «τα λεφτά έφευγαν με προορισμό την Ελβετία» όπου κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να τόνισε στους δύο ανακριτές, πως πίστευε ότι τα χρήματα προέρχονται «από νόμιμα έσοδα του κυρίου Παπαντωνίου» ενώ επισήμανε πως ο ίδιος δεν έχει λάβει καμία απολύτως αμοιβή, διότι επρόκειτο περί μίας εξυπηρέτησης σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε.

Να σημειωθεί πως ο εν λόγω πολιτικός μηχανικός, είναι το πρόσωπο από το οποίο η κ. Κουράκου εμφανίζεται να αγόρασε το 2002 ακίνητο στην Σύρο, σπίτι περίπου 300 τετραγωνικών εντός οικοπέδου περίπου 5 στρεμμάτων, καταβάλλοντας ποσό 100 χιλιάδων ευρώ σε μετρητά»

Διαβάστε ακόμη

Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια

Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων

Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί

Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Σταυρούλα Κουράκου
  • μίζες
  • διαφθορά
  • Γιάννος Παπαντωνίου
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr