ΣΥΡΙΖΑ για κοινωνικό μέρισμα: Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ τα κριτήρια είναι πολύ αυστηρά και αφήνουν «εκτός» συνταξιούχους αλλά και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Κριτική στην κυβερνητική πολιτική για την κατανομή κοινωνικού μερίσματος ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Σταϊκούρα μέχρι πριν λίγους μήνες χαρακτήριζαν "ψίχουλα" το κοινωνικό μέρισμα 629 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους το 2016, 750 εκατ. ευρώ σε 3.650.000 δικαιούχους το 2017 και 780 εκατ. ευρώ σε 3.700.000 δικαιούχους το 2018», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
«Σήμερα, αφού η κυβέρνηση μείωσε τον δημοσιονομικό χώρο κατευθύνοντας μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης του ΕΝΦΙΑ σε ελαφρύνσεις για τις πολύ μεγάλες περιουσίες, και χρησιμοποίησε όλον τον υπόλοιπο χώρο του 2019 -που δημιουργήθηκε χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ- για να κλείσει τρύπες του προϋπολογισμού του επόμενου έτους κάνοντας λογιστικά τρικ, πανηγυρίζει γιατί διανέμει κοινωνικό μέρισμα σε 250.000 νοικοκυριά, με πολύ αυστηρά κριτήρια τα οποία αφήνουν προφανώς εκτός όχι μόνο τους συνταξιούχους αλλά και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες». «Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Moltbook: Ποιο είναι το πρώτο κοινωνικό δίκτυο για AI bots που... σχεδιάζουν την καταστροφή της ανθρωπότητας
Ξεπέρασε κάθε ρεκόρ θεάσεων η «Μεγάλη Χίμαιρα» - Η ζωή και ο θάνατος ενώνονται μέσα από το πάθος
Προανήγγειλε επίσκεψη Τραμπ η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - «Γνωρίζω ότι θα έρθει στην Ελλάδα»
Βιολάντα: Οι φόβοι νέας έκρηξης, τα 7 μοιραία λάθη και η πρόσφατη κρατική επιχορήγηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



