• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η αφρικανική σκόνη επιστρέφει στην Ελλάδα: Οι επτά περιοχές που θα επηρεαστούν - Δείτε χάρτηΧαμός για τους Metallica στο ΟΑΚΑ: Η στιγμή που ανοίγουν οι πύλες και ο κόσμος μπαίνει τρέχονταςΔεν είναι μόνο ο χανταϊός: Πάνω από 100 σε καραντίνα σε κρουαζιερόπλοιο λόγω νοροϊούΑυτά είναι τα 238 σχολεία σε όλη την Ελλάδα που θα αλλάξουν όψη μέσα στο καλοκαίρι
δημοφιλές τώρα: Δένδιας για το drone στη Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και περίπου τι περιέχει - Δεν έχουμε τίποτα να...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   12.12.2019 17:36
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές υιοθέτησαν το αίτημα Τσίπρα για μέτρα και κυρώσεις στην Τουρκία

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. πρέπει να δώσει ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία για άμεσο τερματισμό των παράνομων ενεργειών της στις ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
copyright: eurokinissi
copyright: eurokinissi

Αποδεκτό έγινε από το PES το αίτημα για περαιτέρω κυρώσεις στην Τουρκία, μετά και την ανυπόστατη συμφωνία με τη Λιβύη, που διατύπωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να υπάρξει λεκτικό στη δήλωση του PES τόσο για την καταδίκη της παράνομης Συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης, όσο και για την υιοθέτηση σχετικών μέτρων και κυρώσεων. 

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. πρέπει να δώσει ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία για άμεσο τερματισμό των παράνομων ενεργειών της στις ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας, που συμπεριλαμβάνει και κυρώσεις και σε σχέση με τη χώρα μας. Παράλληλα, επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να αναδειχθεί εγκαίρως η απειλή των ευρωπαϊκών κυρώσεων, προκειμένου η Τουρκία να γνωρίζει τις σοβαρές συνέπειες των πράξεών της, αλλιώς η πιθανότητα στρατιωτικής αντιπαράθεσης θα αυξηθεί πολύ. 

Υπογράμμισε ότι η Τουρκία δε μπορεί να επικαλείται ότι περιθωριοποιήθηκε από τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς ως Πρωθυπουργός είχε επανειλημμένως προτείνει στον Πρόεδρο Ερντογάν την επανεκκίνηση των διερευνητικών συνομιλιών από το 2016 χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ενώ η Τουρκία, αρνήθηκε να συμμετάσχει στο Forum για το φυσικό αέριο του Καΐρου. 

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στόχος πρέπει να είναι η επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών, και αν αυτές αποτύχουν, η προσφυγική στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αλλά αυτό προϋποθέτει τον τερματισμό των παράνομων ενεργειών. Πέραν αυτών, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι πρέπει να καταστεί η Ευρώπη κλιματικά ουδέτερη το αργότερο μέχρι το 2050 και να προχωήσει δυναμικά το ευρωπαϊκό Green Deal τα επόμενα χρόνια. Υπογράμμισε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η διαδικασία μετάβασης να γίνει με κοινωνικά δίκαιο τρόπο και με τη στήριξη της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. 

Τέλος, τόνισε την ανάγκη οι προοδευτικές δυνάμεις να συνεργαστούν για τη λήψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και όχι να εγκλωβιστεί η ΕΕ πάλι σε ατέρμονες διαδικασίες συνομιλιών (συζητιέται η έναρξη διαδικασίας διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης την περίοδο 2020-2022).

Διαβάστε ακόμη

«Υπερεπαναστάτες»: Οι ακραίοι ριζοσπάστες του Ιράν που θέλουν να τινάξουν στον αέρα τη συμφωνία με τις ΗΠΑ

Χαμός για τους Metallica στο ΟΑΚΑ: Η στιγμή που ανοίγουν οι πύλες και ο κόσμος μπαίνει τρέχοντας

Αυτά είναι τα 238 σχολεία σε όλη την Ελλάδα που θα αλλάξουν όψη μέσα στο καλοκαίρι

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Τους έκλεψαν το σκάφος, βρήκαν πού το έκρυψαν... και το έκλεψαν πίσω

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές
  • Τουρκία
  • Αλέξης Τσίπρας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr