Νίκος Παναγιωτόπουλος: Τα F-16 αναβαθμίζονται σε VIPER
Το πρωτότυπο αεροσκάφος έχει ήδη προσγειωθεί στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία για τις πρώτες εργασίες επί αυτού🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Αμεσα ξεκινά η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 BLK 52+/ADV σε VIPER. Το πρωτότυπο αεροσκάφος έχει ήδη προσγειωθεί στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία για τις πρώτες εργασίες επί αυτού. Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, σχετικά με το ενδεχόμενο πώλησης αεροσκαφών F-16 BLOCK 30. Η ολοκλήρωση του προγράμματος αναβάθμισης θα γίνει τo 2027 με βάση τον ισχύοντα προγραμματισμό, συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πώλησης F-16 block 30, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι «έχει εκδηλωθεί, όντως, ενδιαφέρον για πώλησή τους και έχουν κατά καιρούς εξεταστεί διάφορες προτάσεις. Σε κάθε περίπτωση, η ένταξη και η απόσυρση αεροσκαφών από την Πολεμική Αεροπορία γίνονται πάντα με γνώμονα τόσο τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας όσο και τις δυνατότητες υποστήριξης των αεροσκαφών, συνεκτιμώντας και τη σχέση κόστους με το προσδοκώμενο επιχειρησιακό αποτέλεσμα».
«Είμαστε μακρυά από μια συμφωνία»: Παραμένουν κλειστά τα Στενά του Ορμούζ - Υπό πυρά τα πλοία
«Θα εμπλακούν και άλλα πρόσωπα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 19χρονης Μυρτώς
Μητσοτάκης: «Δεν μπορώ να σιωπήσω μπροστά στην κανονικοποίηση της τοξικότητας»
Ενεργειακό σοκ λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή: Πώς επέφερε απώλειες αξίας 50 δισ. δολαρίων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



