• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η αλήθεια πίσω από το βίντεο που λύγισε το ίντερνετ: Ο 7χρονος με τα σπασμένα γυαλιά και το δράμα της ΓάζαςΠώς «απαντά» η κυβέρνηση στον Σαμαρά και γιατί αντιμετωπίζει διαφορετικά τον ΚαραμανλήΝέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες - Οι 6 περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο«Θα πεθάνω - Πιες νερό, φάε σοκολάτα»: Βαθιά ανησυχητική η δράση των νεαρών ντίλερ στα βόρεια προάστια
δημοφιλές τώρα: «Θα πεθάνω - Πιες νερό, φάε σοκολάτα»: Βαθιά ανησυχητική η δράση των νεαρών ντίλερ στα βόρεια...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   28.01.2020 23:39
Newsroom
Newsroom

Θεοχάρης: Υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από Γάλλους επιχειρηματίες

«Στόχος μας είμαι να αναδείξουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας και να εκμεταλλευτούμε τη μεταστροφή του κλίματος που έφερε η πολιτική αλλαγή στον τόπο»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Ο Χάρης Θεοχάρης (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο Χάρης Θεοχάρης (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Mεγάλο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον από Γάλλους επιχειρηματίες σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας και να πετύχουμε τη μεταστροφή του κλίματος που έφερε η πολιτική αλλαγή στον τόπο», ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, από το Παρίσι όπου βρίσκεται για το Forum του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Θεοχάρης είπε, χαρακτηριστικά, για το επενδυτικό ενδιαφέρον Γάλλων επιχειρηματιών: «Στο Παρίσι συναντάμε θετική ανταπόκριση και μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από μια σειρά επιχειρήσεων που βλέπουν τη χώρα μας ως μια μεγάλη ευκαιρία. Στόχος μας είμαι να αναδείξουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας και να εκμεταλλευτούμε τη μεταστροφή του κλίματος που έφερε η πολιτική αλλαγή στον τόπο».

Και συνέχισε λέγοντας: «Γενικότερα το ενδιαφέρον των εταιρειών στον ενεργειακό τομέα είναι μεγάλο, στον τομέα, δηλαδή, των κλασικών ενεργειακών πόρων, με τη μεταφορά του φυσικού αερίου και με τις έρευνες που γίνονται νότια της Κρήτης και, φυσικά, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Αναφερόμενος στα θέματα του ελληνικού τουρισμού σε σχέση με τη Γαλλία, ο υπουργός Τουρισμού επεσήμανε: «Η Γαλλία έχει πολύ μεγάλη άνοδο. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν άνοδο περίπου 7-8% στις αυξήσεις και 14-15% στα έσοδα. Οι Γάλλοι προτιμούν τη χώρα μας, δεν προτιμούν όμως το μαζικό τουρισμό. Είναι διαβασμένοι, τους αρέσει ο πολιτισμός και η τοπική κουλτούρα».

Ο κ. Θεοχάρης μίλησε και για το Brexit, σημειώνοντας πως «ως τώρα το Brexit έχει αποδειχτεί θετικό. Υπήρξε ουσιαστική αύξηση αφίξεων και εσόδων από Βρετανούς τουρίστες και μείωση της ψαλίδας από τους Γερμανούς. Παρακολουθούμε στενά το ζήτημα αυτό και περιμένουμε να δούμε το οριστικό πλαίσιο συμφωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Διαβάστε ακόμη

«Θα πεθάνω - Πιες νερό, φάε σοκολάτα»: Βαθιά ανησυχητική η δράση των νεαρών ντίλερ στα βόρεια προάστια

Ιρανικά ΜΜΕ: Υπάρχει σχέδιο συμφωνίας με τις ΗΠΑ, εκκρεμεί η οριστικοποίηση - Τα σημεία

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες - Οι 6 περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο

Και νύχια και... προξενιό με σωσία του Μητσοτάκη: Το viral κατάστημα στο Αιγάλεω

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Χάρης Θεοχάρης
  • επιχειρηματίες
  • Γαλλία
  • υπουργείο Τουρισμού
  • επενδύσεις
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr