• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σήμα κινδύνου από το ΝΑΤΟ: Ο Ρούτε προειδοποιεί για «πόλεμο στην κλίμακα των παππούδων μας»Κακοκαιρία Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης o Δήμος Φλώρινας μέχρι τον ΜάρτιοΤο «δικαίωμα της σιωπής» σταθερή απάντηση του «Φραπέ» - Η σχέση του με Βορίδη και Μητσοτάκη και η Porsche του γιου τουΕξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Τη σύλληψη Ξυλούρη με αυτόφωρη διαδικασία ζητάει η Ζωή Κωνσταντοπούλου
δημοφιλές τώρα: Νέος πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   02.02.2020 12:51
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ψηφιακή κάλπη

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Συγκέντρωση στην Αθήνα και μετά δημοψήφισμα

Πρώτος μεγάλος σταθμός είναι η πραγματοποίηση μιας μεγάλης κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης στην Αθήνα στις 14/2, σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
ΣΥΡΙΖΑ/Eurokinissi
ΣΥΡΙΖΑ/Eurokinissi

Στον δρόμο προς το 3ο Συνέδριο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιταχύνει τις διαδικασίες της διεύρυνσης και του μετασχηματισμού του. Η πρόσφατη Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, παρά τις αντιπαραθέσεις που σημειώθηκαν, κατέληξε σε έναν οδικό χάρτη που θα ακολουθηθεί τους επόμενους μήνες, με κορύφωση το Συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για τις 14-17 Μαΐου.

Πρώτος μεγάλος σταθμός είναι η πραγματοποίηση μιας μεγάλης κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου, με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Θα ακολουθήσει το συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις 6-8 Μαρτίου και επιπλέον προγραμματίζονται τέσσερα θεματικά προσυνέδρια έως το Πάσχα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας. Αυτά θα εστιαστούν στους τομείς της Αυτοδιοίκησης, της Αγροτικής Πολιτικής, του συνδικαλιστικού κινήματος και του πολιτισμού.

Ψηφιακή κάλπη 

Ακολούθως, στις 3-4 Απριλίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα το Διεθνές Συνέδριο αποτίμησης της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ. Αμέσως μετά θα διενεργηθεί συμβουλευτικό δημοψήφισμα στις 5-6 Απριλίου και με κάλπη και μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας iSYRIZA, στο οποίο θα έχουν δικαίωμα ψήφου τα εγγεγραμμένα μέλη. Το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος, για το οποίο υπάρχουν εσωτερικές τριβές, θα αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα. Το πιθανότερο είναι να τεθούν περισσότερα από ένα ερωτήματα προς τα μέλη, με πρώτο αυτό της προσθήκης κάποιου προσδιορισμού στην ονομασία ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διατηρείται καθώς θεωρείται brand και δεν αλλάζει.

Π.χ., τα μέλη θα κληθούν να απαντήσουν εάν συμφωνούν με μια προσθήκη τύπου «Πράσινη Συμμαχία» ή «Προοδευτική Συμμαχία» που θα εκφράζει και τη διεύρυνση. Ενδέχεται να τεθούν και άλλα ερωτήματα για προγραμματικά ζητήματα. Σημειωτέον ότι οι λίστες μελών του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου θα οριστικοποιηθούν έναν μήνα πριν από τη διεξαγωγή του.

Η εκλογή των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 2-4 Μαΐου. Υπάρχει συζήτηση και για συμμετοχή αριστίνδην μελών. Ολα αυτά θα επικυρωθούν από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε ακόμη

Το «δικαίωμα της σιωπής» σταθερή απάντηση του «Φραπέ» - Η σχέση του με Βορίδη και Μητσοτάκη και η Porsche του γιου του

Κωνσταντοπούλου για Ξυλούρη: Βγήκε από την αίθουσα και έλεγε «θα την σκοτώσω, θα της στρίψω το λαρύγγι»

Επελαύνει σε όλη την Ευρώπη η «σούπερ γρίπη»: Τα συμπτώματα και ποιοι κινδυνεύουν άμεσα

Η Λίλι Κόλινς σχολίασε στον Τζίμι Φάλον την αγάπη του Κυριάκου Μητσοτάκη για το «Emily In Paris»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Αλέξης Τσίπρας
  • συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ
  • ΣΥΡΙΖΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr