• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Βενιζέλος: Η χώρα να καταστεί έστω τυπικά διακυβερνήσιμη πριν το Σύνταγμα καταστεί αναθεωρήσιμοΤο συγκινητικό βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το «αντίο» της Τούμπας στα αετόπουλα«Ήταν ανθρωποκτονία»: Ο δικηγόρος της οικογένειας Σαμπάνη στο ethnos.gr για το βούλευμα-ανατροπήΣοβαρά ερωτήματα για το «πολιτικό γραφείο» του Φειδία Παναγιώτου με πισίνα και τέσσερις κρεβατοκάμαρες
δημοφιλές τώρα: Η πρώτη φωτογραφία της Κρήτης από την Αττική από τον άνθρωπο που ενώνει τις βουνοκορφές της Ελλάδας
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   02.02.2020 12:51
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ψηφιακή κάλπη

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Συγκέντρωση στην Αθήνα και μετά δημοψήφισμα

Πρώτος μεγάλος σταθμός είναι η πραγματοποίηση μιας μεγάλης κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης στην Αθήνα στις 14/2, σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
ΣΥΡΙΖΑ/Eurokinissi
ΣΥΡΙΖΑ/Eurokinissi

Στον δρόμο προς το 3ο Συνέδριο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιταχύνει τις διαδικασίες της διεύρυνσης και του μετασχηματισμού του. Η πρόσφατη Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, παρά τις αντιπαραθέσεις που σημειώθηκαν, κατέληξε σε έναν οδικό χάρτη που θα ακολουθηθεί τους επόμενους μήνες, με κορύφωση το Συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για τις 14-17 Μαΐου.

Πρώτος μεγάλος σταθμός είναι η πραγματοποίηση μιας μεγάλης κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου, με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Θα ακολουθήσει το συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις 6-8 Μαρτίου και επιπλέον προγραμματίζονται τέσσερα θεματικά προσυνέδρια έως το Πάσχα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας. Αυτά θα εστιαστούν στους τομείς της Αυτοδιοίκησης, της Αγροτικής Πολιτικής, του συνδικαλιστικού κινήματος και του πολιτισμού.

Ψηφιακή κάλπη 

Ακολούθως, στις 3-4 Απριλίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα το Διεθνές Συνέδριο αποτίμησης της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ. Αμέσως μετά θα διενεργηθεί συμβουλευτικό δημοψήφισμα στις 5-6 Απριλίου και με κάλπη και μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας iSYRIZA, στο οποίο θα έχουν δικαίωμα ψήφου τα εγγεγραμμένα μέλη. Το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος, για το οποίο υπάρχουν εσωτερικές τριβές, θα αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα. Το πιθανότερο είναι να τεθούν περισσότερα από ένα ερωτήματα προς τα μέλη, με πρώτο αυτό της προσθήκης κάποιου προσδιορισμού στην ονομασία ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διατηρείται καθώς θεωρείται brand και δεν αλλάζει.

Π.χ., τα μέλη θα κληθούν να απαντήσουν εάν συμφωνούν με μια προσθήκη τύπου «Πράσινη Συμμαχία» ή «Προοδευτική Συμμαχία» που θα εκφράζει και τη διεύρυνση. Ενδέχεται να τεθούν και άλλα ερωτήματα για προγραμματικά ζητήματα. Σημειωτέον ότι οι λίστες μελών του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου θα οριστικοποιηθούν έναν μήνα πριν από τη διεξαγωγή του.

Η εκλογή των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 2-4 Μαΐου. Υπάρχει συζήτηση και για συμμετοχή αριστίνδην μελών. Ολα αυτά θα επικυρωθούν από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε ακόμη

Τον κρατούσαν ζωντανό επί μέρες και τον εκτέλεσαν πισώπλατα με 10 σφαίρες στη Νέα Πέραμο

Αλεξοπούλου στο OPEN: Δεν ζητάω συγγνώμη για το «τσάμπα πέθανε», απευθυνόμουν στην αντιπολίτευση

Το συγκινητικό βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το «αντίο» της Τούμπας στα αετόπουλα

Φάκελος Έπσταϊν: Ο απρόσμενος διάλογός του με τον Νόαμ Τσόμσκι για τα ελληνικά μνημόνια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Αλέξης Τσίπρας
  • συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr