• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Στο κόκκινο» ο Κηφισός και καθυστερήσεις 30 λεπτά στην Αττική Οδό - Πού εντοπίζεται κίνησηΦονικές πλημμύρες στην Ινδονησία: Κοντά στους 1.000 οι νεκροί - Πάνω από 270 αγνοούμενοιΣτο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤΟι αγρότες δεν κάνουν πίσω: Εβδομάδα εξελίξεων - Σχεδιάζουν να αποκλείσουν λιμάνια και αεροδρόμια
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   06.12.2018 14:29
Newsroom
Newsroom

Αχτσιόγλου: Εργαζόμαστε για την αύξηση του κατώτατου από τον Ιανουάριο του 2019

«Και την ταυτόχρονη κατάργηση της μισθολογικής διάκρισης του υποκατώτατου μισθού για τους νέους», ανέφερε η υπουργός Εργασίας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Έφη Αχτσιόγλου/Eurokinissi
Έφη Αχτσιόγλου/Eurokinissi

«Το περασμένο καλοκαίρι, η Ελλάδα εξήλθε επιτυχώς και χωρίς όρους από τα δημοσιονομικά προγράμματα, υλοποιώντας τη δέσμευση που αναλάβαμε, όταν γίναμε κυβέρνηση και χάρη σε αυτήν την εξέλιξη είναι η πρώτη φορά που η χώρα λαμβάνει μέρος στη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου», τόνισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, στην ομιλία της στο Συμβούλιο Υπουργών για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ (EPSCO).

«Η 21η Αυγούστου σηματοδοτεί ένα ιστορικό ορόσημο για την αποκατάσταση των κοινωνικών δικαιωμάτων στη χώρα, τα οποία επλήγησαν σοβαρά στη διάρκεια των οκτώ ετών των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και της λιτότητας», σημείωσε η υπουργός Εργασίας. «Στόχος μας τώρα είναι να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων και να αυξήσουμε τους μισθούς, διατηρώντας, παράλληλα, την πτωτική τάση της ανεργίας, που έχει μειωθεί κατά 7,5 ποσοστιαίες μονάδες, τα τελευταία 3,5 χρόνια», σχολίασε η κ. Αχτσιόγλου.

«Γι’ αυτόν το σκοπό», υπογράμμισε, «αποκαταστήσαμε τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, γεγονός που, ήδη, έχει οδηγήσει σε αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, καθώς, μέχρι στιγμής, έχουν επεκταθεί 10 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες καλύπτουν περίπου 200.000 εργαζόμενους».

Παράλληλα, η κ. Αχτσιόγλου ενημέρωσε τους ομολόγους της ότι «αυτήν την περίοδο εργαζόμαστε για την αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Ιανουάριο του 2019 και την ταυτόχρονη κατάργηση της μισθολογικής διάκρισης του υποκατώτατου μισθού για τους νέους».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της, η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο στόχο που έχει τεθεί από την ΕΕ για την εξάλειψη της φτώχειας, επισημαίνοντας ότι ο στόχος αυτός, όσο πλησιάζουμε προς το 2020, «γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι δεν θα επιτευχθεί».

«Όπως υπογραμμίζει η Ετήσια Επισκόπηση της Ανάπτυξης (Annual Growth Survey) για την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εισοδηματικές ανισότητες παραμένουν και το ποσοστό των φτωχών εργαζομένων εξακολουθεί να είναι υψηλό. Συμφωνούμε με τη διαπίστωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η ανάπτυξη της οικονομίας δεν ωφελεί εξίσου όλους τους εργαζόμενους. Με αυτό το δεδομένο, είναι απαραίτητη μία πιο ξεκάθαρη στόχευση για την αντιμετώπιση των μισθολογικών ανισοτήτων μέσα από την προς τα πάνω σύγκλιση των μισθών στην Ευρωζώνη, σε συνδυασμό με τη θέση συγκεκριμένων μετρήσιμων στόχων προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς», υποστήριξε η κ. Αχτσιόγλου.

Διαβάστε ακόμη

Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά

Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία από τον Ιανουάριο: Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων

Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, μηνύματα Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • κατώτατος μισθός
  • Έφη Αχτσιόγλου
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr