Νέος Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. ο Απόστολος Τζιτζικώστας
«Θα υπηρετήσω την Επιτροπή των Περιφερειών, τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες των 27 κρατών-μελών της ΕΕ με τρόπο δημοκρατικό, που στηρίζεται στον διάλογο» τόνισε🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

«Είναι μία εξαιρετική τιμή για μένα. Θέλω να γνωρίζετε ότι προερχόμενος από τη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, θα υπηρετήσω την Επιτροπή των Περιφερειών, τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες των 27 κρατών-μελών της ΕΕ με τρόπο δημοκρατικό, που στηρίζεται στον διάλογο, στη συνεννόηση και στη συνεργασία». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολου Τζιτζικώστα, από το βήμα της ολομέλειας της Συνόδου.
Δίνοντας το πρώτο στίγμα του ως πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Όλοι μαζί, με τη δύναμη που έχουμε, μπορούμε να βελτιώσουμε τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής και κυρίως να σπρώξουμε την Ευρώπη να κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν αυτήν τη στιγμή, και η ώρα είναι τώρα, δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο».
Επίσης, μίλησε για την ανάγκη να αποκτήσει η Επιτροπή των Περιφερειών ισχυρό και πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέλλον της ΕΕ. και δεσμεύτηκε πως μαζί με τον νέο πρώτο αντιπρόεδρο θα φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.
Πόλεμος στο Ιράν: Όλα δείχνουν ότι ο Χαμενεί είναι νεκρός - Πώς φτάσαμε στη σύρραξη και ποια η επόμενη ημέρα
Συναγερμός στη βάση της Σούδας: «Σφραγίζεται» υπό τον φόβο επίθεσης του Ιράν - Τι λέει η κυβέρνηση
Εξωγήινος Εμμανουήλ Καραλής: Αδιανόητο άλμα στα 6,17 μ. - Έγραψε ιστορία ξανά
Σπάνια πορσελάνη από την κινεζική δυναστεία Γιουάν ανακαλύφθηκε σε ναυάγιο στη Σιγκαπούρη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



