• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ο Τραμπ ανακοίνωσε τριήμερη εκεχειρία στην Ουκρανία - Τι περιλαμβάνει και πότε ξεκινάειΗ αποκαλυπτική ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία του 21χρονου στην Κρήτη - Από πίσω η φονική βολήΤα σοβαρά ερωτήματα για το drone στη Λευκάδα: Τα εκρηκτικά, η προέλευση και τα πιθανά σενάρια«Τα εξουδετερώσαμε»: Το βίντεο με την επίθεση των ΗΠΑ σε ιρανικά τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
δημοφιλές τώρα: Πόλεμος στην Ουκρανία: Πρώτη φορά στην ιστορία ρομπότ επικράτησαν σε μάχη και κατέλαβαν περιοχή
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   12.02.2020 16:01
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Τσίπρας: Τα νησιά είναι αφημένα στην τύχη τους

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί μεγάλο πισωγύρισμα για τον τόπο, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Αλέξης Τσίπρας (Copyright: Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ / Andrea Bonnetti)
Αλέξης Τσίπρας (Copyright: Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ / Andrea Bonnetti)

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα, όχι μόνο για την Ήπειρο αλλά και για τον τόπο συνολικά, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Άρτα και τα Γιάννενα σήμερα και αύριο. Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση γιατί, όπως είπε, ασχολείται αποκλειστικά με την επικοινωνία, και όχι με την ουσία. 

«Βλέπουμε, άλλωστε, πώς έχει διαχειριστεί κρίσιμα εθνικά  θέματα. Και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αναφέρομαι και στο Προσφυγικό, που οι μεγάλες προσδοκίες και υποσχέσεις αποδεικνύονται απατηλές» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  έκανε λόγο για εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση  στα νησιά, που  ουσιαστικά είναι αφημένα στην τύχη τους. «Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, παρά μονάχα μια ακραία ρητορική και βεβαίως εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων στην οικονομία» επεσήμανε, τονίζοντας ότι επιβεβαιώνεται η προεκλογική εκτίμηση ότι «ο τόπος και ο λαός  όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, αλλά η κυβέρνηση αυτή αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τον τόπο». «Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε, παρά μονάχα τη γέννηση νέων μεγάλων προβλημάτων» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην Ήπειρο όπου περιοδεύει, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «επί 4,5 χρόνια, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, οικονομικές δημοσιονομικές καταφέραμε να κάνουμε πολύ σοβαρά πράγματα για τα Γιάννενα και την Ήπειρο συνολικά. Παρά τις δυσκολίες, τα Γιάννενα κι η Ήπειρος βγήκαν  από την απομόνωση» και αναφέρθηκε  στα  σημαντικά έργα  υποδομών που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως  στο αεδροδρόμιο της πόλης, πανεπιστημιακό νοσοκομείο, τις  τοπικές μονάδες υγείας, αλλά και τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα, που όπως σημείωσε «δυστυχώς σήμερα αναστέλλεται η λειτουργία τους».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιονία οδό που όπως υπογράμμισε έφερε την Ήπειρο πιο κοντά στην υπόλοιπη Ελλάδα. «Δυστυχώς έχω την αίσθηση ότι  τους επτά  μήνες της νέας κυβέρνησης  ότι η Ήπειρος και τα Γιάννενα  είναι  ξανά στον αυτόματο πιλότο» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι «όχι μόνο δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός αλλά και έργα που εμείς είχαμε δρομολογήσει παραπέμπονται στις στις καλένδες».

«Φοβάμαι ότι αυτό δεν συμβαίνει ειδικά για την  Ήπειρο και τα Γιάννενα . Δεν είναι μια τιμωρία επειδή κατάγομαι από αυτό τον τόπο. Αλλά είναι, δυστυχώς, μια κατάσταση που συμβαίνει συνολικά για τη χώρα» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Ανεκπλήρωτες προσδοκίες: Ο Τραμπ δεν παίρνει αυτό που ήθελε από τον πόλεμο με το Ιράν - Οι μεγάλες υποχωρήσεις

Η αποκαλυπτική ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία του 21χρονου στην Κρήτη - Από πίσω η φονική βολή

Φρίκη στη Βρετανία: Έφτιαξε ψεύτικο Tinder της πρώην του και έστελνε άνδρες σπίτι της να τη βιάσουν

Μία στα 55 εκατομμύρια: Προσπαθούσε να κάνει παιδιά επί 12 χρόνια και τελικά γέννησε πεντάδυμα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • κυβέρνηση
  • ελληνικά νησιά
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr