• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σήμα κινδύνου από το ΝΑΤΟ: Ο Ρούτε προειδοποιεί για «πόλεμο στην κλίμακα των παππούδων μας»Κακοκαιρία Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης o Δήμος Φλώρινας μέχρι τον ΜάρτιοΤο «δικαίωμα της σιωπής» σταθερή απάντηση του «Φραπέ» - Η σχέση του με Βορίδη και Μητσοτάκη και η Porsche του γιου τουΕξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Τη σύλληψη Ξυλούρη με αυτόφωρη διαδικασία ζητάει η Ζωή Κωνσταντοπούλου
δημοφιλές τώρα: Κωνσταντοπούλου για Ξυλούρη: Βγήκε από την αίθουσα και έλεγε «θα την σκοτώσω, θα της στρίψω το...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   12.02.2020 21:08
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Δένδιας: Ομοψυχία έναντι των τουρκικών προκλήσεων

Βρυξέλλες: Συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Ακάρ, στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων

Προηγουμένως, μετά τη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ (12/2), ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δήλωσε πως υπάρχει ομοψυχία απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας, ενώ παραμένουν ενεργές οι αξιώσεις μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
copyright: APimages, eurokinissi
copyright: APimages, eurokinissi

Στη σκιά των συνεχών τουρκικών παραβιάσεων πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Ελληνα υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλούσι Ακάρ, στις Βρυξέλλες. 

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, στη συνάντηση, που κράτησε μόλις 15 λεπτά αλλά έγινε σε φιλικό κλίμα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μετέφερε τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για τις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και για τη ρητορική που αναπτύσσουν στελέχη της κυβέρνησης Ερντογάν.

«Οι προκλητικές ενέργειες δεν βοηθούν στο πλαίσιο του διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα» είπε ο Ελληνας υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τεχνικά κλιμάκια της Αθήνας και της Άγκυρας θα ξεκινήσουν εντατικές διαβουλεύσεις με στόχο τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων.

Δένδιας: Ομοψυχία έναντι των τουρκικών προκλήσεων

Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, με την ολοκλήρωση σήμερα (12/2) της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Δένδιας δήλωσε: «Θα ήθελα να σας πω ότι στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής παρά τις επιμέρους εκτιμήσεις υπήρξε συναίνεση στις θεμελιώδεις διαπιστώσεις, ομοψυχία και υπευθυνότητα των πολιτικών δυνάμεων. Αυτό είναι το σημαντικότερο εφόδιο στη διπλωματική φαρέτρα της χώρας. Ενημέρωσα για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, για τους ανιστόρητους και νομικά αβάσιμους ισχυρισμούς. Παρά ταύτα εξήγησα ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη σε διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας».

Νίκος Δένδιας

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών είπε: «Όσον αφορά τη Λιβύη, ενημέρωσα για τη σειρά επαφών με τις τρίτες χώρες και τη δημιουργία μετώπου κατανόησης και κοινής αντίληψης έναντι της κατάφορης παραβίασης του διεθνούς δικαίου που συνιστούν οι συμφωνίες Τουρκίας - Τρίπολης. Η επίσκεψη Χάφταρ στη χώρα μας αποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει ρόλο στις εξελίξεις στην περιοχή», καταλήγοντας: «Τέλος, ενημέρωσα τα μέλη του Συμβουλίου της Εξωτερικής Πολιτικής για την ελληνική απάντηση προς τη γερμανική κυβέρνηση σχετικά με το αίτημα για επανορθώσεις και αποζημιώσεις και για την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου. Η ελληνική απάντηση προς τη γερμανική πλευρά είναι ότι για την Ελλάδα το θέμα δεν θεωρείται λήξαν. Οι αξιώσεις μας παραμένουν ενεργές και διεκδικήσιμες, κάτι το οποίο διαμηνύουμε σε όλους τους τόνους».

Διαβάστε ακόμη

Το «δικαίωμα της σιωπής» σταθερή απάντηση του «Φραπέ» - Η σχέση του με Βορίδη και Μητσοτάκη και η Porsche του γιου του

Κωνσταντοπούλου για Ξυλούρη: Βγήκε από την αίθουσα και έλεγε «θα την σκοτώσω, θα της στρίψω το λαρύγγι»

Επελαύνει σε όλη την Ευρώπη η «σούπερ γρίπη»: Τα συμπτώματα και ποιοι κινδυνεύουν άμεσα

Η Λίλι Κόλινς σχολίασε στον Τζίμι Φάλον την αγάπη του Κυριάκου Μητσοτάκη για το «Emily In Paris»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Νίκος Παναγιωτόπουλος
  • Βρυξέλλες
  • Ελλάδα
  • Τουρκία
  • κρίση στη Μεσόγειο
  • Χουλούσι Ακάρ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr