Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης εν μέσω τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο
Σήμερα 4 ζεύγη τουρκικών F-16 και ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 παραβίασαν το FIR Αθηνών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ξεκίνησαν σήμερα οι συνομιλίες μεταξύ στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας-Τουρκίας, στο πλαίσιο του στρατιωτικού διαλόγου για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι συζητήσεις αφορούν στην επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), με σκοπό την αποφυγή έντασης και τη μείωση κινδύνου ατυχημάτων.
Η τουρκική αντιπροσωπεία αφίχθη σήμερα στην Αθήνα. Οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν την 21η Φεβρουαρίου.
Ωστόσο και σήμερα 4 ζεύγη τουρκικών F-16 και ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης.
Καταγράφηκαν 6 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 34 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά, σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου.
Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική. Σε 4 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία. Εξι τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.
«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



