MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Έρχεται η κακοκαιρία «ILINA» με καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούςΗ εβδομαδιαία ανασκόπηση Μητσοτάκη - «Είμαι περήφανος για μία προεκλογική υπόσχεση που αθετήσαμε»Θα είναι πρόεδρος στο κόμμα του Κασιδιάρη πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου;Αυξήθηκαν οι τιμές των καυσίμων: Μπορεί να φτάσει και τα 2 ευρώ το λίτρο το Πάσχα - Γιατί η πτώση του Brent δεν αποτυπώνεται στην αντλία;Στη δημοσιότητα έδωσε ο Ραγκούσης τα περιουσιακά του στοιχεία - «Τι είχα όταν μπήκα στην πολιτική και τι έχω τώρα»Επεισόδια σε καταυλισμό στα Φάρσαλα: Νεκρός ένας 42χρονος μετά από καυγάFormula 1: Νικητής ο Φερστάπεν στο χαοτικό γκραν πρι της Αυστραλίας!
Homepage |   Πολιτική   |   19.02.2020 22:11
Newsroom
Newsroom
«Είναι δυνατόν να ολοκληρώσει η προανακριτική την έρευνα για τον κ. Παπαγγελόπουλο εάν δεν εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες;» διερωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Γεωργιάδης: Στη φυλακή ο Τσίπρας αν έβαλε τους μάρτυρες της Novartis να τα πουν

επόμενο άρθροnext-article
Ο Αδωνις Γεωργιάδης (eurokinissi)
Ο Αδωνις Γεωργιάδης (eurokinissi)

Στο στόχαστρο του Αδώνιδος Γεωργιάδη βρέθηκαν εκ νέου ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. 

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης αρχικά επιτέθηκε κατά της κυρίας Τουλουπάκη, λέγοντας ότι η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς άφησε όμηρο τον ίδιο και τον κ. Αβραμόπουλο «χωρίς να έχει αποφασίσει αν θα μας ασκήσει δίωξη ή θα αρχειοθετηθεί η υπόθεση. Είναι και αυτό δείγμα της πολλαπλής ανικανότητας έως και εμπάθειας της κ. Τουλουπάκη. Τη Δευτέρα ο κ. Ζαχαρής έστειλε επιστολή στην κ. Τουλουπάκη που την κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς ότι ως προς το σκέλος της απόκρυψης στοιχείων από την αλληλογραφία του FBI έχει παραβιάσει το σύνταγμα και τον ποινικό κώδικα. Εγώ δεν θυμάμαι περίπτωση που ένας εισαγγελέας να κατηγορεί άλλη εισαγγελέα ότι έχει παραβιάσει το σύνταγμα».

«Πρώτα απ' όλα, η προκαταρκτική δεν είχε ζητήσει να βγει η κουκούλα από τους μάρτυρες. Απλά ψήφισε να εξετάσει τους μάρτυρες κατά τον ίδιο τρόπο που τους εξέτασε ο κ. Σοφουλάκης. Και η επιτροπή συνεννοήθηκε με την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να προσέλθουν οι προστατευόμενοι με την ίδια ακριβώς αμφίεση που προσήλθαν στον κ. Σοφουλάκη. Όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι παρανομεί η προανακριτική είναι σαν να λέει ότι παρανόμησε ο κ. Σοφουλάκης. Θα ήταν εξωφρενικό να ισχυριζόμασταν ότι ο αντεισαγγελέας που διερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της κυρίας Τουλουπάκη έχει παρανομήσει» συμπλήρωσε σχετικά με το ότι η προανακριτική επιτροπή «προσπαθεί να βγάλει τις κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες».

«Είναι δυνατόν να ολοκληρώσει η προανακριτική την έρευνά για τον κ. Παπαγγελόπουλο εάν δεν εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες;» διερωτήθηκε στη συνέχεια.

«Αυτό που κατέθεσαν οι τέσσερις εισαγγελείς ήταν ότι παρενέβαινε ο κ. Παπαγγελόπουλος στις ενέργειες των εισαγγελέων ώστε να κατηγορηθούν πολιτικά πρόσωπα και αν βγει ευνοημένος ο κ. Τσίπρας, αν αυτό αποδειχθεί στην πράξη από δικαστήριο η προβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια κάθειρξη. Το έχει εξηγήσει και ο κ. Βενιζέλος», πρόσθεσε.

«Από την αρχή είχαμε πει ότι για να βάλουμε στο κάδρο κάποιον θα πρέπει να προκύψουν στοιχεία. Μέχρι στιγμής ευθεία αναφορά στον κ. Τσίπρα, δεν έγινε. Παρεμπίπτουσα μόνο. Θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί: Μόνος του ο κ. Παπαγγελόπουλος αποφάσισε να παραβιάσει το πολίτευμα και ο πολιτικός του προϊστάμενος επί τέσσερα χρόνια δεν κατάλαβε τίποτα; Είναι εύλογο ερώτημα αλλά δεν πας έναν πρώην πρωθυπουργό σε ειδικό δικαστήριο βασιζόμενος σε εύλογο ερώτημα. Όμως, εάν ο μάρτυρας “Σαράφης” την ώρα που καταλαβαίνει ότι ήρθε η ώρα της αλήθειας, πει συγγνώμη αλλά με πήραν στο Μέγαρο Μαξίμου και με έβαλαν να πω όσα είπα, τότε ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάει στο ειδικό δικαστήριο» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Μετά τις καταθέσεις των εισαγγελέων, έχει προκύψει ότι η κυρία Τουλουπάκη αμελούσε να κάνει καίριες ερωτήσεις. Μας λέει η κυρία Τουλουπάκη ότι έκρινε αξιόπιστο έναν μάρτυρα που πήγε 28 φορές για κατάθεση, ξαφνικά, εντελώς τυχαία θυμήθηκε ότι ο κ. Λοβέρδος δωροδοκήθηκε. Είναι αδύνατον να ολοκληρώσει η Προανακριτική τις εργασίες της χωρίς να καταθέσουν οι προστατευόμενοι. Είναι τα κομβικότερα πρόσωπα... Αν δεν μπορούν να τεκμηριώσουν τις καταγγελίες τους τότε θα πρέπει να πουν ποιος τους έβαλε να πουν όσα είπαν. Και εάν αποδειχθεί ότι τους έβαλε να τα πουν ο Παπαγγελόπουλος μέσα ο Παπαγγελόπουλος. Αν τους έβαλε ο Πολάκης μέσα ο Πολάκης. Αν τους έβαλε η Τουλουπάκη μέσα η Τουλουπάκη. Αν τους έβαλε ο Τσίπρας, πρέπει να πάει φυλακή ο Τσίπρας» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Άδωνις Γεωργιάδης
  • Novartis
  • προανακριτική
  • Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
  • Ελένη Τουλουπάκη
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 10:11
Σπίτι μου: Οι ανακοινώσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις για φθηνά δάνεια σε νέους
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 10:38
Shopping όλο το 24ωρο - «Πράσινο φως» στην παράταση ωραρίου, με απόφαση δημάρχου
MENSHOUSE
«Ένας Κύπριος θα κάνει νοθεία»: Οι εκλογές που η ΝΔ ήταν βέβαιη ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα θα νικήσει με κλοπή
MENSHOUSE
Τρία πιάτα όλα κι όλα: Το θρυλικό τηγανατζίδικο που 80 χρόνια αποθεώνει την απλότητα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
01-04-2023 22:28
Δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για πρωθυπουργό, τι λένε για την πρόταση Ανδρουλάκη
02
02.04.2023 10:44
Στη δημοσιότητα έδωσε ο Ραγκούσης τα περιουσιακά του στοιχεία - «Τι είχα όταν μπήκα στην πολιτική και τι έχω τώρα»
03
02.04.2023 10:27
ΝΔ για υποψηφιότητα Μιθριδάτη: Αδιάφορες για τον ΣΥΡΙΖΑ οι ομοφοβικές και οι χυδαία σεξιστικές αναφορές του
04
02.04.2023 11:53
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση Μητσοτάκη - «Είμαι περήφανος για μία προεκλογική υπόσχεση που αθετήσαμε»
05
02.04.2023 06:00
Τα (χαμηλά) δημοσκοπικά ποσοστά φέρνουν… αποφάσεις συνεργασιών στο ΠΑΣΟΚ

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 01/04/2023
Κεντρικό... | 01.04.2023 19:56
Κεντρικό δελτίο 01/04/2023
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δένδιας έλεγε ότι δεν λύνει κανένα πρόβλημα ο φράχτης
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 01.04.2023 19:15
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δένδιας έλεγε ότι δεν λύνει κανένα πρόβλημα ο φράχτης
Στήθηκε… φράχτης ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τον Έβρο
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 01.04.2023 18:54
Στήθηκε… φράχτης ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τον Έβρο
Ώρα Ελλάδος 30/03/2023
Ώρα Ελλάδος... | 30.03.2023 09:55
Ώρα Ελλάδος 30/03/2023
Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στον Αγ. Δημήτριο - Τρεις έφηβοι στο νοσοκομείο
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 01.04.2023 20:42
Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στον Αγ. Δημήτριο - Τρεις έφηβοι στο νοσοκομείο